Ta bort en originaldimension eller ett originalmått

Du kan ta bort dimensioner och mått från originalobjekten.

Anteckning om informationOm du tar bort en originaldimension eller ett originalmått kommer visualiseringen som använder de borttagna originalobjekten inte att fungera om du inte ersätter den med en ny dimension eller ett nytt mått.

Gör följande:

1. Klicka på Redigera Redigera ark i verktygsfältet i arkvyn.

Resurspanelen öppnas på vänster sida.

2. Klicka på Originalobjekt.
  3. Klicka på den dimension eller det mått som du vill ta bort.

Förhandsgranskningen öppnas.

4. Klicka på Delete nederst i förhandsgranskningen.

En dialog visas med information om att alla visualiseringar som använder den borttagna dimensionen eller måttet kommer att sluta fungera.

5. Klicka på OK.

Dimensionen eller måttet tas bort från originalobjekten och alla visualiseringar på arken som använde det borttagna objektet slutar fungera. Texten Dimensionen hittades inte eller Måttet hittades inte visas för dessa visualiseringar.

En visualisering som saknar både en dimension och ett mått. Båda har tagits bort från originalobjekten.

Trasigt element.

Ersätta ogiltiga dimensioner och mått

När en dimension eller ett mått har plockats bort från originalelementen slutar alla visualiseringar som refererar till det borttagna originalelementet att fungera tills den saknade dimensionen eller det saknade måttet har ersatts.

Gör följande:

1. Klicka på Redigera Redigera ark i verktygsfältet i arkvyn.

Resurspanelen öppnas på vänster sida.

2. Klicka på Avancerade alternativ.
  3. Klicka på Länkat objekt för att visa originalobjekten.

4. Dra en dimension eller ett mått från avsnitten Dimensioner eller Mått till visualiseringen på arket.

Snabbmenyn öppnas.

5. Välj Ersätt ogiltig dimension eller Ersätt ogiltigt mått.

Visualiseringen är färdig och fungerar igen.