Konfigurera e-postsupport

PÅ DEN HÄR SIDAN

Konfigurera e-postsupport

Om en e-postserver konfigureras kan användare prenumerera på rapporter och dela diagram. Användare kan även ta emot meddelanden om appar, anteckningar, utrymmen och aviseringar.

Du måste ange en e-postserver som e-postmeddelanden ska skickas från. Du kan använda en SMTP-leverantör som G Suite eller Office 365.

Huvudadministratörer kan ändra inställningarna för e-postserver.

Konfigurera en SMTP-e-postserver

Gör följande:

1. Från Management Console väljer du Inställningar i delavsnittet Konfiguration.

2. I delavsnittet E-postserver anger du serveradressen (SMTP) som e-postmeddelanden ska skickas från.

3. Ange portnummer för e-postservern.

4. Välj lämplig säkerhetstyp:

• StartTLS

• SSL/TLS

• Ingen

5. Ange avsändarens e-postadress. Den här e-postadressen ser mottagarna som avsändare.

6. Gör ett av följande:

• Om avsändarens e-postadress ska användas i e-postserverns inloggningsuppgifter väljer du Samma som avsändarens e-postadress.

• Om avsändarens e-postadress inte ska användas i e-postserverns inloggningsuppgifter, avmarkerar du Samma som avsändarens e-postadress och anger en e-postadress i rutan Användarnamn.

7. Ange lösenordet för e-postkontot.

8. Klicka på Testa så öppnas fönstret där du testar SMTP-inställningarna.

9. Ange en e-postadress dit du vill få ett testmeddelande och klicka på Skicka.
    Om e-postservern är korrekt konfigurerad ska du få ett meddelande med rubriken: Testmeddelande från Qlik Hanteringskonsol. Avsändaren är Avsändarens e-postadress som du angav ovan.

Anteckning om informationOm du använder en G Suite SMTP-server måste du aktivera mindre säkra appar närhelst OAuth inte används. Trots att Qlik autentiserar över en säker kommunikationskanal använder Qlik Sense e-postadress och lösenord som autentiseringsuppgifter.

Delning via e-post

Huvudadministratörer kan tillåta att användare prenumererar på rapporter och delar statiska diagram med andra användare via e-post.

När Dela diagram via e-post är på kan användare dela ett diagram genom att högerklicka på det och välja Dela. När denna funktion är avstängd visas inte alternativet för appanvändare.

När inställningen Prenumerationer är på, kan användare prenumerera på rapporter och ta emot e-postmeddelanden om appar, anteckningar, utrymmen och aviseringar.