Qlik Cloud-administratörsroller

Det finns flera typer av Qlik Cloud-administratörer. En individ kan ha fler än en administratörsroll tilldelad till sig.

Qlik Cloud har stöd för tre typer av administratörer: Mer information om behörigheter finns i Behörigheter som beviljas via säkerhetsroller.

Servicekontoägare

Servicekontoägaren (SAO) är den person som registrerar prenumerationen eller testversionen. De är ansvariga för att skapa och konfigurera klientorganisationen och att bjuda in användare till klientorganisationen.

Servicekontoägaren är den globala eller övergripande administratören och är initialt huvudadministratör. Enbart servicekontoägaren kan visa och hantera prenumerationen. Mer information finns i Hantera din Qlik Cloud-prenumeration

Anteckning om information Om du behöver ändra servicekontoägaren ska du kontakta Qlik Support eller skapa ett supportärende i supportportalen. Mer information finns i Qlik Cloud Services: Vanliga frågor om tjänstekontoägare och klientadministratör.

Huvudadministratör

Huvudadministratör ansvarar för att hantera organisationens Qlik Cloud-miljö. Den här rollen ger tillgång till alla funktioner för att hantera och administrera klientorganisationen, till exempel användarhantering, systemkomplement och systemanpassning. Administratörer för klientorganisationer har full behörighet till Hanteringskonsol. Du måste ha minst en huvudadministratör.

Förutom huvudadministratörer kan du också ha analysadministratörer, dataadministratörer och granskningsadministratörer i klientorganisationen. De här administratörerna har begränsade behörigheter jämfört med huvudadministratören. Till exempel kan de inte hantera användare eller systemsäkerhet. Du kan använda de här rollerna för att begränsa administratörers behörigheter.

Anteckning om varning

Alla som har tilldelats rollen Huvudadministratör kan beviljas åtkomst till innehåll (vilket kan omfatta personligt innehåll) avseende alla användare i den klientorganisation som huvudadministratören har tilldelats.

Analytics-administratör

Analysadministratörer kan hantera användarresurser för analystjänster i delade och hanterade utrymmen. De kan inte komma åt utrymmen i andra användares personliga utrymmen. Detta omfattar appar, datafiler, datatillgångar och datakopplingar.

Data-administratör

Dataadministratörer kan hantera användarresurser för dataintegreringstjänster i datautrymmen. De kan inte komma åt innehåll i andra användares personliga utrymmen. Datautrymmen hanteras från Hanteringskonsol och dataresurser hanteras från startsidan för Dataintegrering.

Granskningsadministratör

Granskningsadministratörer som tilldelas rollen Utvecklare kan få tillgång till appfeedback- och -användningsmätvärden som samlas in som en del av API:et för naturligt språk.