Migrera bokmärken från QlikView till Qlik Cloud-klientorganisationer

QlikView objektmigrering för molnet är ett verktyg som flyttar serverbokmärken till QlikView-appar i hanterade utrymmen i en Qlik Cloud-klientorganisation.

Serverbokmärken ingår inte när QlikView-dokument läggs till i en Qlik Cloud-klientorganisation. QlikView kan tilldela ägarskap för bokmärket mellan Active Directory-användare på QlikView Server och användare i Qlik Cloud-klientorganisationen. QlikView objektmigrering för molnet mappar dessa användare så att du kan göra dem till ägare av serverbokmärken. Under migreringsprocessen kontaktar QlikView objektmigrering för molnet din Active Directory-tjänst och hämtar information om ID och e-postadress för dina användare, och länkar dem till användare i Qlik Cloud-klientorganisationen via e-postadressen. Du kan även mappa användare manuellt så att en annan användare kan äga ett bokmärke. Bokmärkena lagras i en QMT-fil och migreras sedan till en app i Qlik Cloud-klientorganisationen.

När du kör QlikView objektmigrering för molnet kommer du att:

1. Kopiera delade filer (.TShared eller .Shared) med bokmärken till en arbetsmapp.

2. Ladda filnamn och metadata till arbetsmappen.

3. Välja en delad fil och välja antingen alla eller några bokmärken i filen. Dessa exporteras till en ny delad fil.

4. Ladda upp den delade filen till en QlikView-app i Qlik Cloud-klientorganisationen.

Du kan migrera dina bokmärken med ett QlikView-dokument, CloudMigrationApp, som ingår i QlikView objektmigrering för molnet. CloudMigrationApp hanterar skript, filer och kommandon för att migrera dina bokmärken. Du kan även migrera dina bokmärken genom att köra QlikView objektmigrering för molnet-filerna i Kommandotolken.

QlikView objektmigrering för molnet är tillgänglig från Produkthämtningar.

Innan du börjar

Försäkra dig om att du uppfyller följande krav innan du hämtar och kör QlikView objektmigrering för molnet:

• Du måste ha installerat QlikView Desktop.

• Du har lagt till QlikView-dokumenten där du vill lägga till de delade serverbokmärkena i Qlik Cloud-klientorganisationen.

• Du måste ha en användare med Professional-rättighet.

• Du har tillgång till Hanteringskonsol i din Qlik Cloud-klientorganisation.

• I din Qlik Cloud-klientorganisation måste du generera en API-nyckel som ska användas med QlikView objektmigrering för molnet.

• Du måste ha en av följande behörigheter i det hanterade målutrymmet:

• Är ägare
    • Kan visa
    • Kan bidra
    • Kan hantera
  • Du måste ha app-ID:n för de QlikView-appar som är destination för bokmärkena. Appens ID hittar du i strängen efter document= i appens URL.

Exempel: I QlikView-appwebbadressen https://example.qlik.com/opendoc.htm?document=e74ebae5-5659-4211-a4de-add8e49768f6 är e74ebae5-5659-4211-a4de-add8e49768f6 appens ID. App-ID:n kan variera något i format beroende på om de publicerades i molnhubben eller laddades upp direkt till molnhubben.

• QlikView objektmigrering för molnet kräver Windows Active Directory-modulen. Om den inte har installerats installerar QlikView objektmigrering för molnet den automatiskt.

Anteckning om informationOm du misstänker att en delad fil är skadad kör du SharedFile Cleaning Tool innan du migrerar några bokmärken.

Hämta och installera QlikView objektmigrering för molnet

Gör följande:

1. Hämta QlikView objektmigrering för molnet från Produkthämtningar.

Mer information finns i Hämta installationsfiler (endast på engelska).

2. Gå till %ProgramData%\QlikTech.
  3. Skapa en mapp som heter QlikViewMigrationTool och kopiera QlikView objektmigrering för molnet-filerna till den mappen.

4. Om du vill kan du även skapa en mapp där du lägger de delade filer som innehåller bokmärkena som du vill migrera till din klientorganisation.

Migrera bokmärken till en QlikView-app med CloudMigrationApp

Anteckning om varningÄndra inte laddningsskriptet i CloudMigrationApp.

Gör följande:

1. Gå till den uppackade QlikView objektmigrering för molnet-mappen och öppna CloudMigrationApp-dokumentet i QlikView Desktop.

2. Läs och godkänn villkoren för QlikView objektmigrering för molnet.

3. Klicka på Setting (Inställningar) > User preferences (Användarinställningar).

4. På fliken Save (Spara) väljer du Save before reload (Spara före laddning). Det förhindrar att QlikView raderar indata efter laddning.

5. På fliken Security (Säkerhet) väljer du följande inställningar och klickar på OK:

• Script (Allow Database Write and Execute Statements) ((Skript (Tillåt satser för att skriva och köra i databasen))
  6. Följ anvisningarna i QlikView-dokumentet för varje ark:

1. I 1. Initiera, välj mappen där du har sparat delade filer och mappen där du vill placera kopiorna som laddas upp till klientorganisationen.

2. I 2. Hämta användardata, ställ in de parametrar som behövs för att matcha ägare av delade bokmärken med användare i Qlik Cloud-klientorganisationen.

3. I 3. Visa filen med användarmappningen, gå igenom mappningen.

Om du vill kan du redigera mappningen i filen OnPremToCloudMap.csv. Om du vill mappa QlikView-användare till Qlik Cloud-användare tar du användar-ID- och IdP-subjekt-värdena för användarna från Qlik Cloud Hanteringskonsol och lägger till dem i QlikView-användarposterna. När du är klar klickar du på Ladda i arket.

4. I 4. Översikt, bekräfta att du har laddat rätt fil.

5. I 5. Filtermetadata, om du vill kan du använda filtren till att begränsa vilka delade bokmärken som ska migreras till klientorganisationen.

6. I 6. Förbered nya delade filer för molnet, välj den delade filen från appen som innehåller bokmärkena du vill migrera. Om du vill kan du välja ID:n för de bokmärken som du vill inkludera. Om du inte väljer några kommer alla tillgängliga bokmärken att inkluderas.

7. I 7. Ladda upp till molnet, ange destinationsappen i klientorganisationen och ladda upp bokmärkena.

7. Upprepa steg 5. Filtermetadata, 6. Förbered nya delade filer för molnet och 7. Ladda upp till molnet för varje ytterligare app som du vill migrera bokmärken till.

8. Spara och avsluta CloudMigrationApp.

CloudMigrationApp behåller indata som du har lagt till i appen när du sparar den.

Migrera bokmärken till en QlikView-app från Kommandotolken

Gör följande:

1. Öppna Kommandotolken som administratör.

2. Navigera till QlikView objektmigrering för molnet-mappen: C:\ProgramData\QlikTech\QlikViewMigrationTool.

3. Ange följande kommando för att kopiera delade filer och metadata till utdatamappen: QMTMetaInfo.exe -InputFolder $(vInputFolder) -OutputFolder $(vOutputFolder)

Ersätt följande variabler:

• $(vInputFolder): – Sökvägen till den mapp där de delade filerna lagras.

• $(vOutputFolder): Sökvägen till den mapp där du vill lagra migreringsfiler.

4. Ange följande kommando för att hämta användardata från Active Directory: QMTGetADUser.exe -DCServer "$(vDCServer)" -ADUsersFile "$(vADOutputfile)".

Ersätt följande variabler:

• $(vDCServer): Server-URL för domänkontrollanten.

• $(vADOutputfile): Filsökvägen till mappen där din lista med QlikView Server-användare ska sparas, inklusive filnamn och .csv.

5. Ange följande kommando för att hämta användardata från Qlik Cloud-klientorganisationen: QMTGetUserInfo.exe -EndpointUri "$(vCloudURL)/api/v1/users" -ApiKey "$(vApiKey)" -CloudUsersFile "$(vUserIdMapLocation)".

Ersätt följande variabler:

• $(vCloudURL): URL till din Qlik Cloud-klientorganisation.

• $(vApiKey). API-nyckeln från din Qlik Cloud-klientorganisation.

• $(vUserIdMapLocation): Filsökvägen till mappen där din lista med klientorganisationsanvändare ska sparas, inklusive filnamn och .csv.

6. Skapa en ny CSV-fil som heter OnPremToCloudMap.csv med följande kolumner:

• Owner
    • subject
    • id
  7. I OnPremToCloudMap.csv lägger du till värden från Owner-kolumnen i filen <app>.qvw.tshared.xlsx, som finns i utdatamappen i steg 3, med motsvarande ämnes- och ID-värden från den .csv-fil som skapades i steg 5.

8. Skapa en ny CSV-fil och lägg till en enkelkolumnlista med bokmärkes-ID:n från den delade fil som du vill migrera till din Qlik Cloud-klientorganisation. Du hittar bokmärkes-ID:n i filen <app>.qvw.tshared.xlsx, som finns i utdatamappen i steg 3.

9. I Kommandotolken skapar du QMT-filen som innehåller bokmärkena som ska laddas upp till klientorganisationen genom att ange följande kommando: QMTFilter.exe -SharedFile "$(OriginalSharedFile)" -IdFilterFile "$(csvFile)" -UserIdMappingFile "$(OnPremToCloudMap.csv)" -UpdatedFolder "$(Updated)" -ApiKey "$(vApiKey)".

Ersätt följande variabler:

• $(OriginalSharedFile): Den fullständiga sökvägen, inklusive filnamn, till den delade filen.
    • $(csvFile): Den fullständiga sökvägen, inklusive filnamn, till CSV -filen som innehåller bokmärkes-ID:n.
    • $(OnPremToCloudMap.csv): Den fullständiga sökvägen, inklusive filnamn, till OnPremToCloudMap.csv.
    • $(Updated): Sökvägen till mappen där QMT-filen kommer att sparas.
    • $(vApiKey): API-nyckeln från din Qlik Cloud-klientorganisation.
  10. Kör följande kommando, som ersätter variablerna: qlik_qv_export.exe -Mode migrate -CloudUrl "$(vCloudURL)" -AppId "$(vAppId)" -ApiKey "$(vApiKey)" -UploadPath "$(vSharedFileToUpload)" -HandledDirectory "$(vHandledDirectory)".

Ersätt följande variabler:

• $(vCloudURL): URL till din Qlik Cloud-klientorganisation.

• $(vAppId): App-ID för appen som du ska migrera bokmärken till.

• $(vApiKey): API-nyckeln från din Qlik Cloud-klientorganisation.

• $(vSharedFileToUpload): Den fullständiga sökvägen, inklusive filnamnet, till den QMT-fil som innehåller bokmärkena.

• $(vHandledDirectory): Den fullständiga sökvägen till den mapp där din QMT-fil kommer att lagras när den har migrerats till molnet.

Anteckning om informationEtt meddelande visas: "Parameterlogg skriven till C:\ProgramData\QlikTech\QlikViewMigrationTool\qlik_qv_export_log.txt". Kontrollera loggen för att se om migreringen lyckades.

Begränsningar

QlikView objektmigrering för molnet har följande begränsningar:

• QlikView objektmigrering för molnet har inte stöd för att migrera bokmärken till QlikView-appar i personliga utrymmen. Du kan migrera bokmärken till QlikView-appar i delade utrymmen, men de är inte tillgängliga för användare.
  • UNC-sökvägar stöds inte för indata- och utdatamapparna. Delade mappar som mappas till lokala enheter stöds.

• Antalet XLSX-filer i arket 4. Översikten kanske inte visar antalet faktiska filer i mappen. Det beror på att tomma metadatafiler inte är synliga i appen.

• Om du redan har migrerat bokmärken från en delad fil måste du radera filerna som tidigare genererats från den hanterade katalogen innan du kopierar filerna från den delade filen igen.

• Om du redan har migrerat bokmärken från en delad fil kan du inte migrera dem igen om de har delats i Qlik Cloud.