Bladwijzers migreren van QlikView 12 naar Qlik Cloud-tenants

QlikView Object Migration for Cloud is een tool die serverbladwijzers migreert naar QlikView 12-apps in beheerde ruimten in een Qlik Cloud-tenant.

Serverbladwijzers worden niet toegevoegd wanneer QlikView 12-documenten worden toegevoegd aan een Qlik Cloud-tenant. QlikView 12 kan het eigendom van de bladwijzer toewijzen tussen de Active Directory-gebruikers op de QlikView Server en de gebruikers in de Qlik Cloud-tenant. QlikView Object Migration for Cloud wijst deze gebruikers toe, zodat u hen eigenaar kunt maken van serverbladwijzers. Tijdens het migratieproces maakt QlikView Object Migration for Cloud contact met uw Active Directory-service en wordt de id en het e-mailadres van uw gebruikers opgehaald, waarna deze informatie wordt gekoppeld aan gebruikers op de Qlik Cloud-tenant aan de hand van het e-mailadres. U kunt gebruikers ook handmatig toewijzen, zodat een andere gebruiker eigenaar kan worden van een bladwijzer. De bladwijzers worden opgeslagen in een QMT-bestand en vervolgens gemigreerd naar een app in de Qlik Cloud-tenant.

Wanneer u QlikView Object Migration for Cloud uitvoert, voert u de volgende stappen uit:

1. U kopieert gedeelde bestanden (.TShared of .Shared) met de bladwijzers naar een werkmap.

2. U laadt bestandsnamen en metagegevens in de werkmap.

3. U selecteert één gedeeld bestand en selecteert alle of een aantal bladwijzers in het bestand. Deze worden geëxporteerd naar een nieuw gedeeld bestand.

4. U uploadt het geselecteerde gedeelde bestand naar een QlikView 12-app in uw Qlik Cloud-tenant.

U kunt uw bladwijzers migreren met een QlikView 12-document, CloudMigrationApp, dat een onderdeel is van QlikView Object Migration for Cloud. Het bestand CloudMigrationApp beheert de scripts, bestanden en opdrachten voor het migreren van uw bladwijzers. U kunt uw bladwijzers ook migreren met de opdrachtprompt door de QlikView Object Migration for Cloud-bestanden uit te voeren.

QlikView Object Migration for Cloud is beschikbaar vanuit Product downloaden.

Voordat u begint

Voordat u QlikView Object Migration for Cloud downloadt en uitvoert, moet u controleren of aan de volgende eisen is voldaan:

• QlikView Desktop moet zijn geïnstalleerd.

• De QlikView 12-documenten waaraan u de gedeelde serverbladwijzers wilt toevoegen, moeten zijn toegevoegd aan de Qlik Cloud-tenant.

• U moet een gebruiker hebben met Professional-gebruikersrecht.

• U hebt toegang tot de Beheerconsole in uw Qlik Cloud-tenant.

• U moet een API-sleutel genereren in uw Qlik Cloud-tenant om te gebruiken met QlikView Object Migration for Cloud.

• U moet een van de volgende machtigingen hebben in de beheerde ruimte van bestemming:

• Is eigenaar
    • Kan weergeven
    • Kan bijdragen
    • Kan beheren
  • U moet de app-id's hebben van de QlikView 12-apps op de bestemming voor de bladwijzers. Een app-id kan worden verkregen van de tekenreeks die volgt op document= in de app-URL.

Bijvoorbeeld in de QlikView 12-app-URL https://voorbeeld.qlik.com/opendoc.htm?document=e74ebae5-5659-4211-a4de-add8e49768f6 is e74ebae5-5659-4211-a4de-add8e49768f6 de app-id. App-id's kunnen enigszins variëren in indeling, afhankelijk van de vraag of ze zijn gepubliceerd naar de cloudhub of direct zijn geüpload naar de cloudhub.

• QlikView Object Migration for Cloud vereist de Windows Active Directory Module. Als deze niet is geïnstalleerd, wordt de installatie automatisch uitgevoerd door QlikView Object Migration for Cloud.

InformatieAls u vermoedt dat een gedeeld bestand corrupt is, voer dan de SharedFile Cleaning Tool uit voordat u bladwijzers migreert.

De QlikView Object Migration for Cloud downloaden en installeren

Doe het volgende:

1. Download QlikView Object Migration for Cloud vanaf Product downloaden.

Ga voor meer informatie naar Installatiebestanden downloaden (alleen in het Engels).

2. Navigeer naar %ProgramData%\QlikTech.
  3. Maak een map met de naam QlikViewMigrationTool en kopieer de QlikView Object Migration for Cloud-bestanden naar deze map.

4. Optioneel kunt u een map maken en de gedeelde bestanden met de bladwijzers die u wilt migreren naar uw tenant, daaraan toevoegen.

Bladwijzers migreren naar een QlikView 12-app met CloudMigrationApp

WaarschuwingBreng geen wijzigingen aan in het load-script in CloudMigrationApp.

Doe het volgende:

1. Navigeer naar de uitgepakte QlikView Object Migration for Cloud-map en open het document CloudMigrationApp in QlikView Desktop.

2. Lees en ga akkoord met de algemene voorwaarden van QlikView Object Migration for Cloud.

3. Klik op Instellingen > Gebruikersvoorkeuren.

4. In het tabblad Opslaan selecteert u Opslaan vóór opnieuw laden. Hiermee wordt voorkomen dat QlikView 12 invoergegevens wist na het opnieuw laden.

5. In het tabblad Beveiliging selecteert u de volgende instellingen en klikt u op OK:

• Script (Database Write en Execute Statements toestaan)
  6. Volg de aanwijzingen in het QlikView 12-document voor elk werkblad:

1. In 1. Initialize selecteert u de map waar u gedeelde bestanden opslaat en de map voor de kopieën die zijn geüpload naar de tenant.

2. In 2. Get User Data stelt u de parameters in die nodig zijn om eigenaren van gedeelde bladwijzers te matchen met gebruikers in de Qlik Cloud-tenant.

3. In 3. View user mapping file controleert u de toewijzing.

Optioneel kunt u de toewijzing bewerken in het bestand OnPremToCloudMap.csv. Als u QlikView 12-gebruikers wilt toewijzen aan Qlik Cloud-gebruikers, voegt u de waarden voor User ID en IdP subject voor de gebruikers toe van de Qlik Cloud Beheerconsole naar de QlikView 12-gebruikersvermeldingen. Wanneer u klaar bent, klikt u op Opnieuw laden in het werkblad.

4. In 4. Overview verifieert u of u het juiste bestand geladen hebt.

5. In 5. Filter metadata kunt u desgewenst de filters gebruiken voor het verkleinen van het bereik van gedeelde bladwijzers die naar de tenant moeten worden gemigreerd.

6. In 6. Prepare new shared files for Cloud selecteert u het gedeelde bestand van de app waarvan u de bladwijzers wilt migreren. Optioneel selecteert u de id's van de bladwijzers die u wilt opnemen. Als u geen selectie maakt, worden alle beschikbare bladwijzers opgenomen.

7. In 7. Upload to Cloud stelt u de bestemmings-app in de tenant in en uploadt u de bladwijzers.

7. Herhaal stappen 5. Filter metagegevens, 6. Prepare new shared files for Cloud en 7. Upload to Cloud voor elke aanvullende app waarnaar u bladwijzers wilt migreren.

8. Sla wijzigingen op en sluit CloudMigrationApp.

Bij het opslaan bewaart CloudMigrationApp de invoer die u aan de app hebt toegevoegd.

Bladwijzers migreren naar een QlikView 12-app vanaf de opdrachtprompt

Doe het volgende:

1. Open de opdrachtprompt als beheerder.

2. Navigeer naar de QlikView Object Migration for Cloud-map: C:\ProgramData\QlikTech\QlikViewMigrationTool.

3. Voer de volgende opdracht in om de gedeelde bestanden en de metagegevens naar de uitvoermap te kopiëren: QMTMetaInfo.exe -InputFolder $(vInputFolder) -OutputFolder $(vOutputFolder)

Vervang de variabelen:

• $(vInputFolder): – Het pad naar de map waar de gedeelde bestanden worden opgeslagen.

• $(vOutputFolder): Het pad naar de map waar u de migratiebestanden wilt opslaan.

4. Voer de volgende opdracht in om gebruikersgegevens uit Active Directory op te halen: QMTGetADUser.exe -DCServer "$(vDCServer)" -ADUsersFile "$(vADOutputfile)".

Vervang de volgende variabelen:

• $(vDCServer): De server-URL van de domeincontroller.

• $(vADOutputfile): Het bestandspad naar de map waarin de lijst met QlikView Server-gebruikers wordt opgeslagen, inclusief bestandsnaam en .csv.

5. Voer de volgende opdracht in om gebruikersgegevens op te halen van de Qlik Cloud-tenant: QMTGetUserInfo.exe -EndpointUri "$(vCloudURL)/api/v1/users" -ApiKey "$(vApiKey)" -CloudUsersFile "$(vUserIdMapLocation)".

Vervang de volgende variabelen:

• $(vCloudURL): De URL van uw Qlik Cloud-tenant.

• $(vApiKey)zijn. De API-sleutel van uw Qlik Cloud-tenant.

• $(vUserIdMapLocation): Het bestandspad naar de map waarin de lijst met tenantgebruikers wordt opgeslagen, inclusief bestandsnaam en .csv.

6. Maak een nieuw CSV-bestand met de naam OnPremToCloudMap.csv en met de volgende kolommen:

• Owner
    • subject
    • id
  7. In OnPremToCloudMap.csv voegt u waarden toe uit de kolom Owner in het bestand <app>.qvw.tshared.xlsx , dat te vinden is in de uitvoermap in stap 3, met de corresponderende waarden voor onderwerp en id uit het .csv-bestand dat is gemaakt in stap 5.

8. Maak een nieuw CSV-bestand aan en voeg een afzonderlijke kolomlijst toe met de bladwijzer-id's uit het gedeelde bestand dat u wilt migreren naar uw Qlik Cloud-tenant. U vindt de bladwijzer-id's in het bestand <app>.qvw.tshared.xlsx, dat te vinden is in de uitvoermap in stap 3.

9. Maak in de opdrachtprompt het QMT-bestand aan dat de bladwijzers bevat die worden geüpload naar de tenant door de volgende opdracht in te voeren: QMTFilter.exe -SharedFile "$(OriginalSharedFile)" -IdFilterFile "$(csvFile)" -UserIdMappingFile "$(OnPremToCloudMap.csv)" -UpdatedFolder "$(Updated)" -ApiKey "$(vApiKey)".

Vervang de volgende variabelen:

• $(OriginalSharedFile): Het volledige pad, inclusief de bestandsnaam, naar de locatie waar het gedeelde bestand zich bevindt.
    • $(csvFile): Het volledige pad, inclusief de bestandsnaam, naar het CSV-bestand dat de bladwijzer-id's bevat.
    • $(OnPremToCloudMap.csv): Het volledige pad, inclusief de bestandsnaam, naar OnPremToCloudMap.csv.
    • $(Updated): Het pad naar de map waar het QMT-bestand wordt opgeslagen.
    • $(vApiKey): De API-sleutel van uw Qlik Cloud-tenant.
  10. Voer de volgende opdracht uit, waarbij u de variabelen vervangt: qlik_qv_export.exe -Mode migrate -CloudUrl "$(vCloudURL)" -AppId "$(vAppId)" -ApiKey "$(vApiKey)" -UploadPath "$(vSharedFileToUpload)" -HandledDirectory "$(vHandledDirectory)".

Vervang de volgende variabelen:

• $(vCloudURL): De URL van uw Qlik Cloud-tenant.

• $(vAppId): De app-id van de app waarnaar u bladwijzers migreert.

• $(vApiKey): De API-sleutel van uw Qlik Cloud-tenant.

• $(vSharedFileToUpload): Het volledige pad, inclusief de bestandsnaam, naar het QMT-bestand dat de bladwijzers bevat.

• $(vHandledDirectory): Het volledige pad van de map waarin uw QMT-bestand wordt opgeslagen nadat het is gemigreerd naar de cloud.

InformatieEen bericht wordt weergegeven: "Parameterlogboek geschreven naar C:\ProgramData\QlikTech\QlikViewMigrationTool\qlik_qv_export_log.txt". Bekijk het logboek om te controleren of de migratie met succes is uitgevoerd.

Beperkingen

QlikView Object Migration for Cloud heeft de volgende beperkingen:

• QlikView Object Migration for Cloud biedt geen ondersteuning voor het migreren van bladwijzers naar QlikView 12-apps in persoonlijke ruimten. U kunt bladwijzers migreren naar QlikView 12-apps in gedeelde ruimten, maar deze zijn niet beschikbaar voor gebruikers.
  • UNC-paden worden niet ondersteund voor de invoer- of uitvoermappen. Gedeelde mappen die zijn toegewezen aan lokale stations worden ondersteund.

• Het aantal XLSX-bestanden op het werkblad 4. Overview kan verschillen ten opzichte van het aantal werkelijke bestanden in de map. Dit komt omdat lege metagegevensbestanden niet zichtbaar zijn in de app.

• Als u al eerder bladwijzers hebt gemigreerd uit een gedeeld bestand, moet u de eerder gegenereerde bestanden verwijderen uit de daarvoor gebruikte map voordat u bestanden vanuit dat gedeelde bestand opnieuw kopieert.

• Als u al bladwijzers van een gedeeld bestand hebt gemigreerd, kunt u deze niet nogmaals migreren als ze zijn gedeeld in Qlik Cloud.