Mottagande av produktlevererade moduler och skript

I följande anvisningar förklaras hur du hämtar och tar emot de nödvändiga modulerna och skripten.

Så här tar du emot laddningsmoduler och installationskomponenter:

1. Hämta R4Z enligt beskrivningen i Förutsättningar.

2. Packa upp filinnehållet till din arbetsstation.

Zip-filen innehåller följande filer:

• r4z.vxx.ryy.spzz.install.xmit – JCL:er, ISPF-dialogkomponenter.

Anteckning om information

Versionsbeteckningarna: större utgåva, mindre utgåva och servicepaket, som anges med xx, yy och zz för respektive typ.

• r4z.vxx.ryy.spzz.load.xmit – Exekverbara laddningsmoduler.
    • version.txt – En textfil med en lista över versionsbeteckningarna i det här paketet.
    • r4zrrcv.txt – Ett exempeljobb för att fylla INSTALL- och LOAD-biblioteken från de matchande XMIT-filerna.
  3. Förallokera följande encylinderdatauppsättningar med LRECL=80,RECFM=FB,DSORG=PS:

• <xmit-HLQ>.INSTALL
    • <xmit-HLQ>.LOAD
  4. Utför en binär överföring av r4z.vxx.ryy.spzz.load.xmit till <xmit-HLQ>.LADDA och av r4z.vxx.ryy.spzz.install.xmit till <xmit-HLQ>.INSTALLERA.

5. I TSO använder du kommandot RECEIVE för att skapa och fylla på INSTALL- och LOAD-biblioteken från de matchande xmit-filerna, som nu bör finnas i z/OS-värden.

Du kan göra detta på något av följande sätt:

• Använd exempeljobbet i r4zrrcv.txt (se nedan) för att anropa kommandot RECEIVE.
    • Kör kommandot RECEIVE direkt under TSO:

1. Från ISPF TSO-kommandoskalet kör du kommandot nedan för varje bibliotek <typ>, INSTALL eller LOAD:

Receive indsn('<xmit-HLQ>.<type>')

2. När du blir tillfrågad INMR906A Enter restore parameters or 'DELETE' or 'END' +svarar du med utdatauppsättningen och andra parametrar, till exempel: Receive dsn('<r4z-vnd-HLQ>.<type>').

Dessa RECEIVE-kommandon kommer att fylla INSTALL- och LOAD-biblioteken.

Exempeljobb

Nedan följer RECEIVE-exempeljobbet som finns i filen r4zrrcv.txt. För datauppsättningar som inte är SMS, ändra <volser> till ett giltigt volymserienummer. För SMS-datauppsättningar, ta bort UNIT och VOLUME.

//RECEIVE JOB NOTIFY=&SYSUID

//RECEIVE1 EXEC PGM=IKJEFT01,DYNAMNBR=11

//SYSTSPRT DD SYSOUT=*

//SYSTSIN DD *

RECEIVE INDSNAME(<xmit-HLQ>.INSTALL')

DSNAME('<r4z-vnd-HLQ>.INSTALL') UNIT(3390) VOLUME(<volser>)

RECEIVE INDSNAME('<xmit-HLQ>.LOAD')

DSNAME('<r4z-vnd-HLQ>.LOAD') UNIT(3390) VOLUME(<volser>)