R4Z-komponenter och den tillhörande miljön

Förhållandet mellan alla komponenter som är involverade i mellanlagring-processen beskrivs nedan.

• IBM DB2 för z/OS kopplingär associerad med:
    • En z/OS-värd, som kan vara ett enskilt system (LPAR) eller en sysplex, via en TCP/IP-adress. För att hänvisa till en sysplex måste du definiera en VIPA som pekar på en uppsättning system.
    • Ett DB2-platsnamn som är aktivt i ovanstående z/OS-värd, vilket är den logiska identifieringen av ett DB2-delsystems-ID (utan datadelning) eller en "gruppanslutning", som kan hänvisa till flera medlemmar av en DB2 med datadelning.

koppling gör det också möjligt för dig att ställa in ett CDC-läsar-UDTF-namn. Detta är en extern UDTF (User-Defined Table Function) som refereras av en "SELECT ... FROM TABLE(...)"-sats från mellanlagring-uppgiften. CDC-läsarens UDTF skapas i DB2, på den plats som anges ovan, av SQL DDL, som en del av installationen. I denna definition anges också följande:

• Namnet på det externa program som ska exekveras för att utföra funktionsanropet. Detta namn får inte ändras.

• Namnet på den WLM APPLENV (applikationsmiljö) genom vilken programmet ska köras. Detta definieras som en del av installationen.

WLM APPLENV specificerar, som ett av sina attribut, namnet på en JCL-procedur för att initiera ett adressutrymme för en påbörjad arbetsuppgift (STC). Sådana STC-adressutrymmen (även kallade WLM-servrar) startas och hanteras av WLM vid anrop till UDTF för att anropa det externa program som ska köras för att utföra funktionsanropet. JCL-proceduren lagras i ett PROCLIB-bibliotek som en del av installationen.

• CDC-läsarens UDTF-namn: Om namnet matchar ett visst mönster anger det en CDC-tjänstekvalificerare som ska associeras med UDTF-anropet. CDC-tjänsten, som definieras i R4Z CONFIG-biblioteket som en del av installationen och som kan ändras senare, anger vissa systemresurser och konfigurationsinställningar som ska användas under CDC-bearbetningen. Om UDTF-namnet uppfyller kraven för det nämnda mönstret associeras en standard-CDC-tjänst med UDTF:en.