R4Z-produktbibliotek

Följande bibliotekstyper krävs för produkten:

• LOAD- och INSTALL-bibliotek – Dessa bibliotek kommer från installationspaketet. Därför är innehållet i dem versionsberoende och kan inte återanvändas av andra versioner.
  • CONFIG- och CNTL-bibliotek – Dessa bibliotek skapas under installationen och konfigurationen. Därför kan deras innehåll återanvändas i på varandra följande versioner av produkten (beroende på det specifika fallet).

Exempel på namn på LOAD- och INSTALL-biblioteksfiler:

• LOAD: r4z.v2022r5.sp0.load.xmit
  • INSTALL: r4z.v2022r5.sp0.install.xmit

För att skapa förutsättningar för dessa olika användningstyper rekommenderas det att använda separata kvalificerarbeteckningar på hög nivå för R4Z-produktbiblioteken:

• "Versionsspecifik" R4Z -kvalificerarbeteckning på hög nivå, med följande bibliotek:

• LOAD - Finns i paketet, innehåller körbara laddningsmoduler.
    • INSTALL - Finns i paketet; innehåller installationsskript/JCL:er och exempeljobb.

• Denna kvalificerare kommer hädanefter att kallas <r4z-vnd-hlq>.

• "Grundläggande" R4Z -kvalificerare på hög nivå, oberoende av versioner, med följande bibliotek:

• CONFIG - Skapas under installationen och innehåller konfigurationen av CDC-tjänsterna.
    • CNTL - Ska skapas av den person som utför installationen för att spara JCL-komponenter – jobb och Include-medlemmar. Det är möjligt att allokera flera CNTL-bibliotek och tilldela dem ett namn som innehåller CDC-tjänstens namn. Detta är praktiskt om CDC-tjänsterna ska hanteras oberoende av varandra.

• Denna kvalificerare kommer hädanefter att kallas <r4z-bsc-hlq>.