Realtime voorspellingen maken

Gebruik uw ML-implementatie om toekomstige uitkomsten voor nieuwe gegevens te voorspellen.

Voorspellingen kunnen in realtime worden gemaakt met behulp van de API voor voorspellingen, zoals realtime beslissingen over kortingen voor klanten bij de kassa. Wanneer voorspellingen worden gegenereerd, kunt u de voorspellende inzichten in een Qlik Sense-app laden. Hiermee kunt u de gegevens visualiseren en er interactie mee hebben. Daarnaast kunt u er wat-als-scenario's mee maken.

De API voor realtime voorspelling gebruiken

Het deelvenster Realtime voorspellingen in ML-modelbeheer biedt toegang tot de API voor realtime voorspelling.

De API voor realtime voorspellingen is een tweerichtingscommunicatie tussen AutoML en andere functies in Qlik Cloud, waaronder Qlik Sense en automatiseringen, maar ook externe toepassingen. U kunt de API gebruiken om programmatisch voorspellingen te doen door gegevens door te geven aan een model en de voorspellingsresultaten in realtime op te halen.

Er is een API-sleutel vereist om de API te gebruiken. Een gebruiker moet de rol Developer in de tenant hebben om een API-sleutel te kunnen genereren.

Voor meer informatie over de API voor voorspelling, raadpleegt u AutoML realtime voorspellingen.

Deelvenster Realtime voorspellingen

Deelvenster Realtime voorspellingen.