Variabelen gebruiken in bestandsnamen van gegevensverzamelingen

Bij het maken van nieuwe voorspellende gegevensverzamelingen in Qlik AutoML kunt u variabelen op tijdbasis gebruiken in de bestandsnamen van voorspellende gegevensverzamelingen. Dit is vooral handig als u geplande voorspellingen maakt omdat u dan onderscheid kunt maken tussen de vele bestanden die automatisch van dezelfde ML-implementatie worden gemaakt.

1. Selecteer in het deelvenster Voorspelling configureren > Naam voorspellende gegevensverzameling.

2. Bij het typen van de naam zet u de variabele die u wilt gebruiken tussen dubbele accolades. U kunt meerdere exemplaren van accolades in een bestandsnaam gebruiken. Ook kunt u meerdere variabelen in een enkel exemplaar gebruiken.

Als u bijvoorbeeld de variabelen voor maand, dag en jaar in de naam van een voorspellende gegevensverzameling wilt gebruiken, typt u het volgende:

Voorspelling - {{MM-DD-YYYY}}

3. Selecteer een ruimte en klik op Bevestigen.

Ondersteunde variabelen in bestandsnamen voor voorspellende gegevensverzamelingen

De volgende variabelen kunnen worden gebruikt voor dynamische naamgeving van voorspellende gegevensverzamelingen. Deze tekens worden alleen geïnterpreteerd als variabelen als u ze tussen de dubbele accolades plaatst, zoals hierboven getoond.

• Dag

• DD: tekens voor dag

• Maand

• M: maand één teken

• MM: maand twee tekens

• Jaar

• YY: numeriek jaar (kort)

• YYYY: numeriek jaar (lang)

• Weekdag

• W: dagnummer van de week

• WW: dagnummer van de week (twee tekens)

• Week

• w: weeknummer

• Kwartaal (alleen kalenderjaar)

• Q: teken voor kwartaal

• Tijd

• hh: uur

• mm: minuten

• ss: seconden

• ff: fractie van een seconde

• Tijdstempel

• X: unix tijdstempel

• X: unix tijdstempel in milliseconde

Informatie In tijdstempels voor bestandsnamen van dynamische voorspellende gegevensverzamelingen wordt de geëvalueerde tijd altijd in GMT getoond.