Machtigingen voor User Default en aangepaste rollen

De rol User Default verleent basismachtigingen aan alle gebruikers in de tenant en de aangepaste rol breidt deze machtigingen voor specifieke gebruikers of groepen uit. Beheerders beheren toegangsrechten door machtigingen te configureren in de rolinstellingen.

Informatie

Dit onderwerp is van toepassing op Qlik Anonieme toegang-abonnementen. Zie voor overige Qlik Cloud-abonnementen:

Standaardmachtigingen en aangepaste rollen, samen met ingebouwde beveiligingsrollen bepalen de toegang van gebruikers en beheerders op tenantniveau. Daarnaast bepalen ruimterollen de gebruikersacties voor inhoud binnen specifieke ruimten. Voor meer informatie over de verschillende typen rollen gaat u naar Rollen en machtigingen voor gebruikers en beheerders.

De tabel toont de machtigingen die beschikbaar zijn in de instellingen van User Default of aangepaste rollen. Sommige instellingen zijn mogelijk alleen beschikbaar in de rol User Default of alleen in aangepaste rollen.

Voor aangepaste rollen hebt u ook de optie om de machtiging User Default over te nemen, getoond als "Standaardgebruiker (machtigingsinstellingen)" — bijvoorbeeld "Standaardgebruiker (niet toegestaan)". Dit betekent dat de instelling in de aangepaste rol overeenkomt met de standaardinstelling.

De optie "Niet toegestaan" is alleen beschikbaar voor de rol User Default omdat aangepaste rollen geen machtigingen kunnen verwijderen die standaard zijn toegestaan.

Machtigingsinstellingen
Machtiging Type Toepasbare rolinstellingen Opties

In-app-inhoud downloaden

Gebruiker

User Default-rol, aangepaste rollen

Geen gegevens: gebruikers kunnen alleen afbeeldingen en PDF's downloaden. Downloaden van gegevens is niet toegestaan.

Toegestaan: gebruikers kunnen alle typen app-inhoud downloaden.

Niet toegestaan: downloaden van app-inhoud is niet toegestaan.

Openbare koppeling maken

Gebruiker

User Default-rol, aangepaste rollen

Toegestaan: gebruikers kunnen anonieme toegang configureren voor apps.

Niet toegestaan: gebruikers kunnen geen anonieme toegang configureren voor apps.

Zie Machtigingen instellen voor gebruikers die anonieme toegang kunnen configureren voor meer informatie over het instellen van machtigingen voor anonieme toegang.

Informatie Deze functionaliteit is alleen beschikbaar met een Qlik Anonieme toegang-abonnement. Ga voor meer informatie naar Qlik Anonieme toegang abonnementen.

Voor meer informatie over anonieme toegang gaat u naar App-inhoud delen met anonieme toegang.