QlikView

QlikView-kopplingar används för att koppla en QlikView-miljö.

Session Log Paths: UNC-sökvägen för QlikView Server-sessionsloggarna. Som standard finns den under:

\\QLIKVIEW-SERVER\c$\ProgramData\QlikTech\QlikView

Load session data: Markera vid användning av sökväg till sessionloggen. Aktiverar läsning av sökvägen till loggen.

Create user nodes: När detta markeras extraheras användarinformation från sessionsloggarna och binder dem till varje publicerat program.

User session days back: Hur många dagar bakåt i tiden som en sökning efter innehåll ska göras.

Max parallella workers: Det här är det högsta antalet mappar som kan sökas igenom samtidigt. Bästa praxis är att behålla standardvärdet. Du kan öka antalet utifrån bearbetningskapaciteten i ditt nätverk. Ett högre antal ger bättre prestanda vid synkronisering om det går långsamt att läsa från disken. Det kan dock innebära att minnesanvändningen ökar.

QlikView-regler

Det finns två regelkategorier för QlikView: Directory rules and Folder alias references.

Katalogregler

Path: Leta reda på filerna som du vill associera till den här regeln. UNC rekommenderas. Du kan ange ett jokertecken i sökvägen, till exempel c:\qlikview\data\*\qvw

Scan subfolders: När du väljer det här alternativet tar Qlik Lineage Connectors med undermapparna i den angivna sökvägen.

Include filter: Du kan använda ett fullständigt kvalificerat namn som sales.qvw eller ett jokertecken som exempelvis *.qvw eller *.xlsx.

Exclude filter: Du kan använda ett fullständigt kvalificerat namn som data.qvd eller ett jokertecken som exempelvis *.qvd. Om du vill utesluta fler än en fil eller mapp använder du ; för att skilja dem åt.

Create link in Qlik Cloud: Om du väljer det här alternativet kommer en länk till ursprungsdata att fyllas i som leder till det specificerade hanterade utrymmet i målklientorganisationen.

Mappalias

Ett mappalias kommer att synkronisera de olika referenserna som en koppling kan läsa från. Ett program kan till exempel referera till en mapp som \\qlik-sense\QVD, medan den i ett skript refereras till som \\qlik-sense.local.corp\QVD. I det här fallet pekar de två olika referenserna till samma mapp, men det kommer inte att se ut så i linjediagrammen. Genom att lägga till aliaset kommer resursnamnet att synkroniseras och graferna kommer att stämmas av.