Qlik Lineage Connectors: Komponenter

Användargränssnittets komponenter i Qlik Lineage Connectors är indelade i tre huvudavsnitt: Connector Settings, User Management och Lineage Configuration. De här områdena är effektivt utformade paneler som samlar in konfigurationsinställningar och loggar medan du bygger anslutningar och hanterar ursprungsmiljöer.

Qlik Lineage Connectors-användargränssnittet

Panelen med Qlik Lineage-kopplingarnas komponenter

Connector Settings

Kopplingsinställningarna är det område där du primärt interagerar med de inställda projekten och konfigurerar kopplingar, definierar mål och laddar eller schemalägger jobb.

Projects

Enheten högst upp i organisationen under vilken kopplingar och mål lagras. Vi rekommenderar att projekten får namn efter den kopplingstyp och den källmiljö som definieras i varje projekt.

Kopplingar

Kopplingar är verktyg som byggts för ett visst syfte och en viss teknik. De är utformade för att extrahera sådana metadata och resurser som dessa tekniker refererar till som kan vara relevanta vid en större kartläggning. De fungerar som rörledningar genom vilka Qlik Lineage Connectors kan fyllas på med information och varje koppling har sin egen konfiguration beroende på dess syfte.

Regler (tillgängliga för varje koppling)

För varje koppling måste det finns en regel definierad. En koppling kan ha en eller flera regler. Medan kopplingen ansvarar för den övergripande kommunikationen med måltekniken, anger reglerna vad som ska extraheras från de här systemen och hur de ska visualiseras. Reglerna anger för kopplingen vad som ska inkluderas eller exkluderas i det som extraherats från metadata och olika tillgångar.

Qlik CloudTarget

Qlik Cloud-klientorganisationen som är mål definieras i det här utrymmet. Det är destinationen där sökvägen för källdatamigreringen visas grafiskt som ursprung. Datanoderna fylls i i Catalog-tjänsterna som länkar. När länkarna öppnas kan användarna kan se var i miljön data befinner sig och hur objekt förhåller sig till varandra.

Scheduler

Användaren definierar när ursprungsjobbet ska laddas om med schemaläggaren. Oavsett om laddningen görs direkt genom att du väljer uppspelning eller om den schemalagts för körning varje timma, dag, vecka eller månad, uppdateras data automatiskt av Qlik Lineage Connectors. Du kan välja att bli aviserad via Slack och/eller e-post.

Alias

Alias associerar de olika sätt som en tillgång kan konfigureras på i olika system. I vissa fall kan IP-adressen till SQL-servern användas, och i andra fall används DNS-adressen. Med alias kan du definiera olika referenser till maskinen, som den kommer att lösa när den hittar dem. På så sätt säkerställs konsekvens och en tillförlitlig graf av ursprungsnoder skapas. Alias som skapas i kopplingsinställningarna kommer att visas i listan över globala alias och markeras som Autogenererad av koppling.

Hantering av användare

Användarhanteringen spårar användarroller för Qlik Lineage Connectors.

Användare

Som standard samlas din roll in och lagras här när du ställer in ett projekt och anger inloggningsuppgifter för administratör. Även slutanvändare kan spåras här, och beviljas projektadministratörsstatus.

Ursprungskonfiguration

Ursprungskonfigurationen ger allmänna tjänstinställningar: Active Directory, enkel inloggning, licenshantering och säkerhetskopiering av inställningsfilen.

Allmänna inställningar

Följande inställningar för loggfil, Active Directory och SAML är tillgängliga i de allmänna inställningarna:

Säkerhetskopiering

Säkerhetskopiering av inställningsfilen utförs efter varje start. Du kan redigera och uppdatera schemat för att utföra regelbunden säkerhetskopiering.