Microsoft SQL Server Integration Services (SSIS)

Microsoft SSIS-kopplingen används för att ansluta datakällor och omvandlingar på fältnivå som hittas i SSIS-paket. Det kan både omfatta användningen internt i kopplingen och externt till data från andra kopplingar i Qlik Lineage Connectors-behållaren.

Driftsättningsmodell för paket

Det finns två typer av driftsättningsmodeller:

• Driftsättningsmodell för projekt

När ett projekt som innehåller paket och parametrar driftsätts till SSISDB-katalogen på en SQL Server-instans. Standarddriftsättningsmodell sedan MS SQL Server 2012.

• Directory

När projekt och paket inte går att nå från servern för driftsättning, kan du använda en katalog som innehåller antingen hela projekt (*.Ispac) eller separata paket (*.Dtsx).

Anteckning om informationObservera! Det finns även en äldre driftsättningsmodell för projekt (stöds ej). Det här var standarddriftsättningsmodellen före MS SQL Server 2012.

Kopplingssträng:

Krävs vid användning av projektdriftsättningsmodellen. Det här är kopplingssträngen som används för att ansluta till MS SQL Server där projekten är driftsatta. Använd endast integrerad säkerhet om Qlik Lineage Connectors-tjänstkontot har tillräckliga behörigheter. Användaren måste antingen vara medlem i ”ssis_admin” på SSISDB eller ha rollen ”sysadmin”.

Sökväg till lagring av projekt/paket:

Krävs vid användning av katalogdriftsättningsmodellen. Alla projektfiler (*.Ispac) och separata paketfiler (*.Dtsx) som hittas i katalogen eller i någon av dess underkataloger kommer att tas med.

Testa: Beroende på driftsättningsmodellen testas något av följande:

• Vid användning av projektdriftsättningsmodellen utförs en kontroll av kopplingssträngen och möjligheten att ansluta till SSIS på MS SWL Server för läsning och extrahering av projekt och paket verifieras.

Status för test av driftsättningsmodell för projekt

Status på elementen i projektdriftsättningsmodellen.
  • Vid användning av katalogmodellen utförs en kontroll för att säkerställa att det finns läsåtkomst till den angivna sökvägen.

Bild 25 – status för katalogtest

Status på elementen i katalogen.

Microsoft SSIS-regler

Include Folders Filter: Ange specifika mappar som ska tas med i den aktuella regeln.

Include Projects Filter: Ange specifika projekt som ska tas med i den aktuella regeln.

Include Packages Filter: Ange specifika paket som ska tas med i den aktuella regeln.

Exclude Filter: Ange specifika nyckelord som används för att utesluta mappar/projekt/paket.

Anteckning om informationInkluderingsfilter behandlas med logiskt OCH. Om du till exempel använder ett plats- och projektfilter, är det bara matchande projekt på matchande platser som tas med. Om ett inkluderingsfilter lämnas tomt, kommer alla matchningar att tas med. Alla filter kan skrivas som specifika strängar eller som mönster med jokertecken. Om flera filter önskas, kan de skiljas åt med ett semikolon.

Mappalias

Ett mappalias kommer att synkronisera de olika referenserna som en koppling kan läsa från. Ett program kan till exempel referera till en mapp som \\mssql01-prod\sources, medan den i ett skript refereras till som \\mssql01-prod.company.com\sources. I det här fallet pekar de två olika referenserna till samma mapp, men det kommer inte att se ut så i linjediagrammen. Genom att lägga till aliaset kommer resursnamnet att synkroniseras och graferna kommer att stämmas av.