Qlik Sense

Qlik Sense-kopplingar används för att ansluta en Qlik Sense Enterprise on Windows-miljö.

QRS-plats: QRS-URL till databastjänst. T.ex. https://servername:4242/qrs

Motorns placering: URL till Qlik Sense-motorn. Exempel: https://servername:4747

Servernamn: I Sense QMC går du till Konfigurera system > Noder och dubbelklickar på central-/huvudnoden när du vill redigera. Kontrollera att värdnamnet från QMC matchar mappen under: C:\Program Data\Qlik\Sense\Repository\Archived Logs. Om servernamnen skiljer sig åt ska du använda det som finns under sökvägen ovan.

Datasökväg: Platsen för din Qlik-resurs (UNC-platsen). Standard är \\SERVER-NAME\QlikShare. Det bör matcha konfigurationen i din QMC.

Använd klientcertifikatet från certifikate store: En alternativ metod för att referera till ditt Qlik Sense-certifikat. Kräver tumavtryck.

Clientcertifikat: Exportera certifikatet och lägg det på disken. Ange hela sökvägen till filen.

Certificatlösenord: Om du exporterar ditt certifikat med ett lösenord anger du lösenordet här.

Använd Qlik Core Metadata API (experimentellt): Ansluter till Core Metadata. Används för att hämta distinkta värden/antalet värden per fält från dina datauppsättningar.

Qlik Engine API-mapp och Qlik Engine API-användare: Inloggningsuppgifterna som användaren använder för att ansluta till API:erna. Eftersom vi använder certifikatet för att tala med Qlik Sense är det här användaren som vi identifierar oss som.

Sessionssökvägar: UNC-sökvägen för Engine Session-loggarna. Som standard finns den under:

\\QLIK-SENSE-SERVER\QlikShare\ArchivedLogs\QLIK-SENSE-SERVER\Engine\Trace

Laddningssessionsdata: Markera vid användning av sökväg till sessionloggen. Aktiverar läsning av sökvägen till loggen.

Skapa användarnoder: Extrahera användarinformation från sessionsloggarna och bind dem till varje publicerat program.

Antal dagar bakåt i tiden för användarsessionen: Hur många dagar bakåt i tiden som en sökning efter innehåll ska göras.

Max parallella workers: Det här är det högsta antalet mappar som kan sökas igenom samtidigt. Bästa praxis är att behålla standardvärdet. Du kan öka antalet utifrån bearbetningskapaciteten i ditt nätverk. Ett högre antal ger bättre prestanda vid synkronisering om det går långsamt att läsa från disken. Det kan dock innebära att minnesanvändningen ökar.

Testa: Styr åtkomst till DataPath, QRS, Engine och verifierar konfigurationen.

Programregler i Qlik Sense

Strömmar: Namn på strömmen. Kan åtskiljas med ”;” och jokertecken tillåts.

Taggar: Namn på taggen. Kan åtskiljas med ”;” och jokertecken tillåts.

Program: Exakt AppID måste anges. Dessa kan åtskiljas med ”;” och jokertecken tillåts.

Utesluta program: Exakt AppID måste anges. Dessa kan åtskiljas med ”;” och jokertecken tillåts.

Skapa länk i Qlik Cloud: Om du väljer det här alternativet kommer en länk till ursprungsdata att fyllas i som leder till det specificerade hanterade utrymmet i målklientorganisationen.

Anteckning om informationAnmärkning om reglerna Streams, Tags och Applications: dessa behandlas som logiskt ELLER. Om till exempel Streams är *Sales* och Tags är *Europe*, kommer alla program i Sales_NorthAmerica, Sales, Purchase_Europe och Europe att matcha.

Mappalias

Ett mappalias kommer att synkronisera de olika referenserna som en koppling kan läsa från. Ett program kan till exempel referera till en mapp som \\qlik-sense\QVD, medan den i ett skript refereras till som \\qlik-sense.local.corp\QVD. I det här fallet pekar de två olika referenserna till samma mapp, men det kommer inte att se ut så i linjediagrammen. Genom att lägga till aliaset kommer resursnamnet att synkroniseras och graferna kommer att stämmas av.