Microsoft Power BI Services

Power BI-kopplingar används för att ansluta en Power BI-miljö.

Qlik Lineage Connectors stöder Power BI Cloud. Det är viktigt att installera Power BI Desktop på samma dator som tjänstenQlik Lineage Connectors. Detta krävs för att dela upp rapporter. Power BI Desktop behöver inte vara licensierad, men den måste installeras lokalt på Qlik Lineage Connectors så att den kan utnyttja Microsofts ramverk för att kunna kommunicera med Power BI  Cloud för att extrahera nödvändiga metadata. Vanligtvis är båda programmen installerade på en Windows-dator, men båda programmen kan också installeras på samma Windows-server. Observera steget Microsoft Power BI Services, där platsen för Power BI måste anges i Qlik Lineage Connectors i Allmänna inställningar > Tjänst (tab) > Power BI efter installation av Power BI Desktop

Förutsättningar

Qlik Lineage Connectors använder en huvudanvändare för att komma åt Power BI-resurser. Du måste registrera en användare i Azure Active Directory, ställa in denna som Power BI-tjänstens administratör och lägga till åtkomst till alla Power BI-arbetsytor.

1. Installera Power BI Desktop lokalt. Gå till Allmänna inställningar i Qlik Lineage Connectors och leta reda på den sista inställningen i Allmänna inställningar : POWER BI DESKTOP BINARY FOLDER. Ange sökvägen till platsen där Power BI Desktop är installerat: C:\Program Files\Microsoft Power BI Desktop\bin

2. Registrera Qlik Lineage Connectors i Azure Active Directory.

3. Tillämpa behörigheter i ditt program inom Azure AD.

4. Ställ in Power BI-kopplingen i Qlik Lineage Connectors.

Registrera Qlik Lineage Connectors i Azure Active Directory med registreringsverktyget för Power BI-programmet:

1. Gå till dev.powerbi.com/apps

2. Välj Sign in with your existing account (Logga in med ett befintligt konto) och välj sedan Next (Nästa).

3. Ange ett programnamn, d.v.s. Qlik Lineage Connectors

4. Välj Native (Egen) som Application Type (Programtyp).

5. API-åtkomst – välj alla skrivskyddade API:n.

6. Klicka på Register (Registrera).

7. Spara program-ID:t.

Power BI-programmets ID

Meddelande om att Power BI-registreringen är klar

Tillämpa behörigheter på Qlik Lineage Connectors inom Azure AD

1. Sök eller bläddra efter Appregistreringar i Azure-portalen och välj app (t.ex. Qlik Lineage Connectors).

2. Välj API-behörigheter under Hantera.

3. I API-behörigheterna väljer du Lägg till en behörighet och därefter Power BI Service.

Power BI API-behörigheter

Lägg till en behörighet längst upp till vänster på skärmen, och Power BI Service längst ned till höger.
  1. Lägg till alla Read.All-API:er under Delegerade behörigheter. Välj dem en i taget för att spara urvalet. Välj Spara när du är klar.

2. Välj Bevilja medgivande.

Åtgärden Bevilja medgivande krävs för att huvudkontot inte ska få uppmaningar om att ge sitt samtycke från Azure AD. Om kontot som utför den här utgärden är en global administratör, kan du bevilja behörigheter till alla användare i din organisation för det här programmet. Om kontot som utför den här åtgärden är huvudkontot och detta inte är en global administratör, kan du bara bevilja behörigheter till huvudkontot för det här programmet. Observera! Bevilja medgivande kan ta lite tid. Kontrollera behörigheterna i Azures programregistrering under API-behörigheter:

Power BI-medgivande har beviljats

En lista över alla Power BI-behörigheter och huruvida de kräver medgivande.

Ställa in Power BI-kopplingen i Qlik Lineage Connectors

1. I Qlik Lineage Connectors går du till Kopplingsinställningar -> Kopplingar -> Ny koppling.

2. Lägg till en ny Microsoft Power BI Service-koppling och lägg till klient-ID (program-ID), användare och lösenord.

3. Klicka på Testa för att testa anslutningen.

4. Spara.

Power BI-miljöer som stöds

Qlik Lineage Connectors har stöd för tre Microsoft-molnmiljöer: Kommersiell, GCC (Government Community Cloud) och GCC High. Du kommer att behöva ändra de standardmässiga autentiserings-URI:erna för Power BI för att få tillgång till GCC-/GCC High-miljöer med Qlik Lineage Connectors.

Kommersiell
  • Använd standardinställningarna

• Lämna "Åsidosätt autentiserings-URI:er för Power BI" tom

GCC
  • Välj "Åsidosätt autentiserings-URI:er för Power BI"

• Ställ in "Autentiseringsutfärdare" till: https://login.microsoftonline.com/organizations/

• Ställ in "Autentiseringsresurs" till: https://analysis.usgovcloudapi.net/powerbi/api

• Ställ in "Base API URI" till: https://api.powerbigov.us

GCC High
  • Välj "Åsidosätt autentiserings-URI:er för Power BI"

• Ställ in "Autentiseringsutfärdare" till: https://login.microsoftonline.com/organizations/

• Ställ in "Autentiseringsresurs" till: https://high.analysis.usgovcloudapi.net/powerbi/api

• Ställ in "Base API URI" till: https://api.powerbigov.us

Autentiserings-URI:er för Power BI

Autentiseringsinställningar för Power BI.

Microsoft Power BI-regler

Workspaces: Lista över arbetsytor som ska extraheras.

Reports IDS: Individuella rapport-ID:n att extrahera.

Mappalias

Ett mappalias kommer att synkronisera de olika referenserna som en koppling kan läsa från. Ett program kan till exempel referera till en mapp som \\mssql01-prod\sources, medan den i ett skript refereras till som \\mssql01-prod.company.com\sources. I det här fallet pekar de två olika referenserna till samma mapp, men det kommer inte att se ut så i linjediagrammen. Genom att lägga till aliaset kommer resursnamnet att synkroniseras och graferna kommer att stämmas av.