Microsoft Power BI Services

Power BI-connectoren worden gebruikt om verbinding te maken met een Power BI-omgeving.

Qlik Lineage Connectors ondersteunt Power BI Cloud. Het is belangrijk om Power BI Desktop op dezelfde machine te installeren als de service van Qlik Lineage Connectors. Dit is vereist voor het parseren van rapporten. U hoeft geen licentie voor Power BI Desktop te hebben, maar deze moet wel lokaal zijn geïnstalleerd op Qlik Lineage Connectors zodat deze het Microsoft-framework kan gebruiken om te communiceren met Power BI Cloud om de vereiste metagegevens op te halen. Doorgaans worden beide toepassingen geïnstalleerd op een Windows-machine, al kunnen beide toepassingen ook op dezelfde Windows-server worden geïnstalleerd. Let op de stap Microsoft Power BI Services waarbij na de installatie van Power BI Desktop de locatie van Power BI moet worden opgegeven in Qlik Lineage Connectors onder Algemene instellingen > Service (tabblad) > Power BI.

Vereisten

Qlik Lineage Connectors gebruikt een Master-gebruiker om toegang te krijgen tot Power BI-bronnen. U moet een gebruiker registreren in Azure Active Directory, deze instellen als Power BI-servicebeheerder en toegang toevoegen tot alle Power BI-werkruimten.

1. Installeer Power BI desktop lokaal. Ga naar Algemene instellingen in Qlik Lineage Connectors en zoek de laatste instelling in Algemene instellingen : POWER BI DESKTOP BINARY FOLDER. Voer het pad in waar Power BI Desktop is geïnstalleerd: C:\Program Files\Microsoft Power BI Desktop\bin

2. Registreer Qlik Lineage Connectors in Azure Active Directory

3. Stel machtigingen in voor uw toepassing binnen Azure AD

4. Installeer Power BI Connector in Qlik Lineage Connectors

Registreer Qlik Lineage Connectors in Azure Active Directory met behulp van de Power BI Application Registration Tool:

1. Ga naar dev.powerbi.com/apps

2. Selecteer Sign in met uw bestaande account en selecteer vervolgens Next.

3. Voer een toepassingsnaam in, d.w.z. Qlik Lineage Connectors

4. Selecteer systeemeigen als toepassingstype.

5. Selecteer voor API-toegang alle alleen-lezen API's.

6. Klik op Registreren.

7. Sla de toepassings-id op.

Power BI-toepassings-id

Bericht dat Power BI is geregistreerd

Machtigingen instellen voor Qlik Lineage Connectors binnen Azure AD

1. Zoek of blader naar App-registraties binnen de Azure-portal en selecteer de app (ex., Qlik Lineage Connectors).

2. Selecteer API-machtigingen onder Beheren.

3. Binnen API-machtigingen selecteert u Een machtiging toevoegen, en vervolgens selecteert u Power BI Service.

Power BI API-machtigingen

Voeg een machtiging toe linksboven aan het scherm en Power BI Service rechtsonder.
  1. Voeg alle Read.All-API's toe onder Gedelegeerde machtigingen. Selecteer ze een voor een om de selectie op te slaan. Selecteer Opslaan wanneer u klaar bent.

2. Selecteer Toestemming verlenen.

De actie Toestemming verlenen is nodig voor het masteraccount om te voorkomen dat Azure AD om toestemming vraagt. Als het account dat deze actie uitvoert een Global Admin is, verleent u machtigingen aan alle gebruikers binnen uw organisatie voor deze toepassing. Als het account dat deze actie uitvoert het masteraccount is en niet een Global Admin is, verleent u alleen machtigingen aan het masteraccount voor deze toepassing. Opmerking: Het verlenen van toestemming kan enige tijd in beslag nemen. Controleer machtigingen in Azure App-registratie onder API-machtigingen:

Power BI toestemming verleend

Een lijst met all Power BI-machtigingen en of deze toestemming vereisen.

Power BI Connector instellen in Qlik Lineage Connectors

1. Ga in Qlik Lineage Connectors naar Connectorinstellingen -> Connectoren -> Nieuwe connector.

2. Voeg een nieuwe Microsoft Power BI Services-connector toe en voeg Client-id (toepassings-id), Gebruiker en Wachtwoord toe.

3. Klik op Testen om de verbinding te testen.

4. Opslaan.

Ondersteunde Power BI-omgevingen:

Qlik Lineage Connectors biedt ondersteuning voor drie Microsoft-cloudomgevingen: Commercial, GCC (Government Community Cloud) en GCC High. U moet de standaard authenticatie-URI's voor Power BI wijzigen om met Qlik Lineage Connectors toegang te krijgen tot GCC-/GCC High-omgevingen.

Commercial
  • Gebruik de standaardinstellingen

• Laat de optie "Authenticatie-URI's voor Power BI overschrijven" uitgeschakeld

GCC
  • Selecteer de optie "Authenticatie-URI's voor Power BI overschrijven"

• Stel "Authenticatie-instantie" in op: https://login.microsoftonline.com/organizations/

• Stel "Authenticatiebron" in op: https://analysis.usgovcloudapi.net/powerbi/api

• Stel "Basis-API-URI" in op: https://api.powerbigov.us

GCC High
  • Selecteer de optie "Authenticatie-URI's voor Power BI overschrijven"

• Stel "Authenticatie-instantie" in op: https://login.microsoftonline.com/organizations/

• Stel "Authenticatiebron" in op: https://high.analysis.usgovcloudapi.net/powerbi/api

• Stel "Basis-API-URI" in op: https://api.high.powerbigov.us

Authenticatie-URI's voor Power BI overschrijven

Authenticatie-instellingen voor PowerBI.

Microsoft Power BI-regels

Werkruimten: Lijst met te extraheren werkruimten.

Rapport-id's: Id's van individuele rapporten die moeten worden geëxtraheerd.

Mapalias

Een mapalias synchroniseert de verschillende referenties waaruit een connector mogelijk leest. Een toepassing kan bijvoorbeeld verwijzen naar een map als \\mssql01-prod\sources, maar in een script wordt hiernaar verwezen als \\mssql01-prod.company.com\sources. In dit geval verwijzen de twee verschillende referentiepunten naar dezelfde map, maar zo wordt het niet weergegeven in de herkomstdiagrammen. Wanneer u het alias toevoegt, wordt de bronnaam gesynchroniseerd en worden de diagrammen met elkaar in overeenstemming gebracht.