Felsökning Qlik DataTransfer

I det här avsnittet beskrivs problem som kan uppstå när du använder Qlik DataTransfer.

Qlik DataTransfer öppnas med en vit skärm

Jag öppnar Qlik DataTransfer, men bara en vit skärm visas. När jag kontrollerar Tjänster i Windows visas att Qlik DataTransfer körs.

Möjlig orsak

Ett eller flera av följande fel kan ha inträffat.

• Klientcertifikatet är inte tillgängligt i C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate

• Servercertifikatet är inte tillgängligt i C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate

• Certifikat är ogiltiga.

• Certifikatkedjan är ogiltig.

• Certifikat finns inte i Windows Certificate Store.

Föreslagen åtgärd

Om bara Qlik DataTransfer är installerat på datorn gör du så här:

1. I Tjänster i Windows stoppar du Qlik DataTransfer-tjänsten.

2. Gå till C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate och ta bort certifikaten där.
  3. Gå till C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils.

4. Kör Remove-Certificate.ps1 i PowerShell.

5. Starta Qlik DataTransfer-tjänsten.

6. Gå till C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate och kontrollera att följande filer finns där:

• client.pfx

• server.pfx

Om Qlik DataTransfer och Qlik Sense Enterprise on Windows är installerade på datorn gör du så här:

1. I Tjänster i Windows stoppar du Qlik DataTransfer-tjänsten.

2. Gå till C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate och ta bort certifikaten i mappen.
  3. I Windows Certificate Store tar du bort följande certifikat:

• Local Computer > Personal > QdtClient

• Local Computer > Trusted Root Certification Authority > <hostname.domain> eller <hostname>

• Current user > Personal > QdtClient

Alternativt kan du köra Remove-Certificate.ps1 i PowerShell som administratör.

4. Kör Configure-Service.ps1 i PowerShell som Qlik Sense-tjänstens användare.

1. Som första indata: dataTransferCertificatePath anger du C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate.

2. Som andra indata: qsefwPresent anger du Ja.

5. Gå till C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate och kontrollera att följande filer finns där:

• root.pfx

• client.pfx

• server.pfx

6. Starta om Qlik DataTransfer-tjänsten.

Qlik DataTransfer öppnas med en vit skärm och https://localhost:5505/ visar felet err_ssl_version_or_cipher_mismatch

Jag öppnar Qlik DataTransfer, men bara en vit skärm visas. När jag kontrollerar Tjänster i Windows visas att Qlik DataTransfer körs. Om jag går till https://localhost:5505/ i en webbläsare rapporteras felet err_ssl_version_or_cipher_mismatch.

Möjlig orsak

TLS-chiffersviten på din server stöds inte av Qlik DataTransfer.

Föreslagen åtgärd

Lägg till TLS-chiffersviten i policyn för servergruppen genom att följa stegen i den här supportartikeln: Disabling Weak Cipher suites for TLS 1.2 in Qlik Sense Application.

Qlik DataTransfer körs inte och loggen visar att ett fel uppstod vid exekveringen av ett PowerShell-skriptkommando

Qlik DataTransfer körs inte. I loggen visas följande felmeddelande:

Error while executing powershell script command,Command failed: & "C:\Program
Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils\Remove-Certificate.ps1"
& : File C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils\Remove-Certificate.ps1 cannot be loaded
because running scripts is disabled on this system. For more information, see about_Execution_Policies at
https:/go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=135170.
At line:1 char:3
+ & "C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : SecurityError: (:) [], PSSecurityException
+ FullyQualifiedErrorId : UnauthorizedAccess"

Möjlig orsak

ExecutionPolicy är inaktiverad eller också är den begränsad för aktuell användare.

Föreslagen åtgärd

Aktivera eller ge behörighet att köra PowerShell-skriptet genom att ge användaren RemoteSigned-körningspolicyn. Detta kan du göra från PowerShell i administratörsläge genom att köra PS C:\> Set-ExecutionPolicy RemoteSigned i PowerShell och välja Y. Du kan be systemadministratören att göra samma sak.

Jag upplever att Qlik DataTransfer använder mycket CPU.

Qlik DataTransfer använder mycket CPU.

Möjlig orsak

Det kan finnas en delad mapp som är konfigurerad som en datamapp. Qlik DataTransfer kanske söker efter information i den mappen vilket använder mer CPU.

Föreslagen åtgärd

Gör ett av följande:

• Om du vill stoppa avsökning går du till filen services.conf i %Program Files%\Qlik\DataTransfer. Öppna filen och ta bort --usePolling. Bevakningen av den delade mappen upphör när tjänsten startas om.

• Om du vill att avsökningen ska ske med större intervall kan du ändra standardintervallet för avsökning från 100 millisekunder till ett högre värde, till exempel 3 000 millisekunder. Gå till filen services.conf i %Program Files%\Qlik\DataTransfer. Öppna filen och lägg till --pollingInterval efter --usePolling. Ange ett avsökningsintervall i millisekunder, till exempel --pollingInterval 3000.

Qlik DataTransfer visar en tom sida när den installeras på sekundära noder till Qlik Sense Enterprise on Windows-klustret

Qlik DataTransfer har en tom sida. Qlik Sense-certifikat kan inte exporteras i en utvecklarnod.

Möjlig orsak

Qlik DataTransfer har inte installerats på den centrala noden.

Föreslagen åtgärd

Följ de här stegen:

1. Utför de vanliga installationsstegen.

2. I Windows-tjänster stoppar du Qlik DataTransfer-tjänsten.

3. Gå till C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate och ta bort certifikaten i mappen.

4. I Windows Certificate Store tar du bort följande certifikat om de finns:

• Local Computer > Personal > QdtClient

• Local Computer > Trusted Root Certification Authority > <hostname.domain> eller <hostname>

• Current User > Personal > QdtClient

5. Alternativtkan du köra Remove-Certificate.ps (C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils) i PowerShell som administratör.

6. Gå till C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils.

7. Kopiera Configure-Service.ps1.

8. Logga in på den centrala noden med Qlik Sense Enterprise on Windows-serviceanvändarkontot.

9. Klistra in den här filen i den centrala noden på valfri plats.

10. Kör Configure-Service.ps1 i PowerShell som Qlik Sense-tjänstens användare.

1. För den inledande indatan dataTransferCertificatePath anger du valfri mapp på maskinen. Certifikaten exporteras till den här platsen.

2. Som andra indata: qsefwPresent anger du Ja.

11. Navigera till den plats där certifikaten har exporterats och kontrollera att följande filer finns där:

1. root.pfx

2. client.pfx

3. server.pfx

12. Kopiera alla tre certifikaten.

13. Gå till den Qlik DataTransfer-installerade maskinen.

14. Gå till C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate och klistra in alla certifikat.

15. Starta om Qlik DataTransfer-tjänsten.