Probleemoplossing Qlik DataTransfer

In deze sectie worden problemen beschreven die kunnen optreden bij het gebruik van Qlik DataTransfer.

Qlik DataTransfer wordt geopend, maar er verschijnt een wit scherm

Als ik Qlik DataTransfer open, verschijnt er alleen een wit scherm Als ik naar Services ga in Windows, wordt aangegeven dat Qlik DataTransfer wordt uitgevoerd.

Mogelijke oorzaak

Een of meer van de volgende problemen kunnen zijn opgetreden.

• Het clientcertificaat is niet beschikbaar vanuit C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate

• Het servercertificaat is niet beschikbaar vanuit C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate

• Certificaten zijn ongeldig.

• Certificaatketen is ongeldig.

• Certificaten zijn niet aanwezig in de Windows Certificate Store.

Voorgestelde actie

Als alleen Qlik DataTransfer is geïnstalleerd op de computer, moet u het volgende doen:

1. In Windows-services moet u de Qlik DataTransfer-service stoppen.

2. Navigeer naar C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate en verwijder de certificaten.
  3. Navigeer naar C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils.

4. Voer Remove-Certificate.ps1 uit in PowerShell.

5. Start de Qlik DataTransfer-service

6. Navigeer naar C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate en controleer of de volgende bestanden aanwezig zijn:

• client.pfx

• server.pfx

Als Qlik DataTransfer en Qlik Sense Enterprise on Windows zijn geïnstalleerd op de computer, moet u het volgende doen:

1. In Windows-services moet u de Qlik DataTransfer-service stoppen.

2. Navigeer naar C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate en verwijder de certificaten in de map.
  3. In de Windows Certificate Store, moet u de volgende certificaten verwijderen:

• Lokale computer > Persoonlijk > QdtClient

• Lokale computer > Trusted Root Certification Authority > <hostnaam.domein> of <hostnaam>

• Huidige gebruiker > Persoonlijk > QdtClient

U kunt ook Remove-Certificate.ps1 uitvoeren in PowerShell als beheerder.

4. Voer Configure-Service.ps1 uit in PowerShell als gebruiker van de Qlik Sense-services.

1. Voor de eerste invoer dataTransferCertificatePath voert u C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate in.

2. Voor de tweede invoer qsefwPresent voert u Ja in.

5. Navigeer naar C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate en controleer of de volgende bestanden aanwezig zijn:

• root.pfx

• client.pfx

• server.pfx

6. Start de Qlik DataTransfer-service opnieuw.

Qlik DataTransfer opent met een wit scherm en https://localhost:5505/ toont de fout err_ssl_version_or_cipher_mismatch

Als ik Qlik DataTransfer open, verschijnt er alleen een wit scherm Als ik naar Services ga in Windows, wordt aangegeven dat Qlik DataTransfer wordt uitgevoerd. Als ik naar https://localhost:5505/ ga in een browser, krijg ik de fout err_ssl_version_or_cipher_mismatch.

Mogelijke oorzaak

De TLS-coderingssuite op uw server wordt niet ondersteund door Qlik DataTransfer.

Voorgestelde actie

Voeg de TLS-coderingssuite toe aan de policy van de servergroep door de volgende stappen te volgen in het artikel: Schakel zwakke Cipher Suites uit voor TLS 1.2 in Qlik Sense-applicatie.

Qlik DataTransfer wordt niet uitgevoerd en in het logboek staat dat er een fout is opgetreden bij het uitvoeren van de PowerShell-scriptopdracht

Qlik DataTransfer wordt niet uitgevoerd. In het logboek wordt het volgende foutbericht weergegeven:

Error while executing powershell script command,Command failed: & "C:\Program
Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils\Remove-Certificate.ps1"
& : File C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils\Remove-Certificate.ps1 cannot be loaded
because running scripts is disabled on this system. For more information, see about_Execution_Policies at
https:/go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=135170.
At line:1 char:3
+ & "C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : SecurityError: (:) [], PSSecurityException
+ FullyQualifiedErrorId : UnauthorizedAccess"

Mogelijke oorzaak

ExecutionPolicy is uitgeschakeld of beperkt voor die gebruiker.

Voorgestelde actie

Schakel deze functie in of verleen machtigingen voor het uitvoeren van het PowerShell-script door het RemoteSigned-uitvoeringsbeleid aan de gebruiker toe te wijzen. U kunt dit doen vanuit PowerShell in de beheerdersmodus door PS C:\> Set-ExecutionPolicy RemoteSigned uit te voeren in PowerShell en Y te selecteren. U kunt contact opnemen met uw systeembeheerder en vragen om hetzelfde te doen.

Qlik DataTransfer heeft een hoog CPU-verbruik

Qlik DataTransfergebruikt veel CPU.

Mogelijke oorzaak

Er is mogelijk een gedeelde map geconfigureerd als een gegevensmap, Qlik DataTransfer voert mogelijk polling uit voor de map, waardoor meer CPU wordt gebruikt.

Voorgestelde actie

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Om polling te stoppen, navigeert u naar het bestand services.conf, deze vindt u onder %Program Files%\Qlik\DataTransfer. Open het bestand en verwijder --usePolling. Hierdoor wordt een gedeelde map niet meer gecontroleerd nadat de dienst opnieuw is gestart.

• Als u met een hogere interval wilt pollen, kunt u de standaardinterval voor polling van 100 milliseconden wijzigen in een hogere waarde, zoals 3000 milliseconden. Navigeer naar het bestand services.conf, deze vindt u onder %Program Files%\Qlik\DataTransfer. Open het bestand en voeg -pollingInterval toe na --usePolling. Stel de interval voor polling in milliseconden in, bijvoorbeeld --pollingInterval 3000.

Qlik DataTransfer toont een lege pagina bij installatie op secundaire knooppunten van Qlik Sense Enterprise on Windows-cluster

Qlik DataTransfer heeft een lege pagina. Qlik Sense-certificaten zijn niet exporteerbaar in een ontwikkelaarsknooppunt.

Mogelijke oorzaak

Qlik DataTransfer was niet geïnstalleerd op het centrale knooppunt.

Voorgestelde actie

Volg deze stappen:

1. Voer de normale stappen voor installatie uit.

2. In Windows-services moet u de Qlik DataTransfer-service stoppen.

3. Navigeer naar C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate en verwijder de certificaten in de map.

4. In de Windows Certificate Store, moet u de volgende certificaten verwijderen, indien aanwezig:

• Lokale computer > Persoonlijk > QdtClient

• Lokale computer > Trusted Root Certification Authority > <hostname.domain> of <hostname>

• Huidige gebruiker > Persoonlijk > QdtClient

5. Als alternatief kunt u ook Remove-Certificate.ps1 (C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils) in PowerShell uitvoeren als de beheerder.

6. Navigeer naar C:\Program Files\Qlik\DataTransfer\DataUploadService\install-utils.

7. Kopieer Configure-Service.ps1.

8. Meld u aan op het centrale knooppunt met een Qlik Sense Enterprise on Windows-service gebruikersaccount.

9. Plak dit bestand op een willekeurige locatie in het centrale knooppunt.

10. Voer Configure-Service.ps1 uit in PowerShell als gebruiker van de Qlik Sense-services.

1. Voor de eerste invoer dataTransferCertificatePath voert u een willekeurige maplocatie op de machine in. Hiermee worden certificaten naar deze locatie geëxporteerd.

2. Voor de tweede invoer qsefwPresent voert u Ja in.

11. Navigeer naar de locatie waar de certificaten worden geëxporteerd en controleer of de volgende bestanden aanwezig zijn:

1. root.pfx

2. client.pfx

3. server.pfx

12. Kopieer alle drie de certificaten.

13. Ga naar de Qlik DataTransfer geïnstalleerde computer.

14. Navigeer naar C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload\certificate en plak alle certificaten.

15. Start de Qlik DataTransfer-service opnieuw.