Konfigurering Qlik DataTransfer

Administratörer med tillgång till Qlik DataTransfer-installationen kan konfigurera och anpassa inställningar. Inställningarna omfattar portar, loggar, datalagring och flera andra inställningar som kan hjälpa till att hantera låg bandbredd, stora filer och nätverksfördröjning. Om du vill ändra inställningarna redigerar du filen services.conf i mappen %Program Files%\Qlik\DataTransfer.

Konfigurera portar

Qlik DataTransfer använder följande portar:

Tjänst Port Riktning

Säker webbläsarkommunikation (HTTPS)

Anteckning om informationDu måste öppna den här porten i din brandvägg.
443 Utgående
Datauppladdningstjänst 5505 Intern
Motortjänst 5506 Intern
Kopplingsregisterproxy 5507 Intern

Om det uppstår en portkonflikt med en av standardtjänstportarna kan du ändra den i filen services.conf, som finns i %Program Files%\Qlik\DataTransfer.

[globals] LogPath="${ALLUSERSPROFILE}\Qlik\DataTransfer\Log" StoragePath="${ALLUSERSPROFILE}\Qlik\DataTransfer" DataUploadServicePort=5505 EnginePort=5506 ConnectorRegistryPort=5507

Konfigurera lagring av loggar och datafiler

Qlik DataTransfer-loggfiler finns här: %ProgramData%\Qlik\DataTransfer\Log

Qlik DataTransfer-datakopplingar finns här: %ProgramData%\Qlik\DataTransfer\DataUpload

Du kan ändra standardsökvägen till lagringsplats i filen services.conf, som finns i %Program Files%\Qlik\DataTransfer.

[globals] LogPath="${ALLUSERSPROFILE}\Qlik\DataTransfer\Log" StoragePath="${ALLUSERSPROFILE}\Qlik\DataTransfer" DataUploadServicePort=5505 EnginePort=5506 ConnectorRegistryPort=5507
Anteckning om informationDet rekommenderas att du säkerhetskopierar filerna i lagringsmappen på en säker plats.

Konfigurera andra Qlik DataTransfer-inställningar

Det finns flera scenarier, t.ex. låg bandbredd, stora filer, nätverksfördröjning eller en liten försening i omladdningen av programmet, där du kan drabbas av problem och fel. Qlik DataTransfer erbjuder konfigurerbara inställningar som kan hjälpa dig att undvika sådana fel och förbättra genomströmningen. Du kan konfigurera dessa parametrar i services.config-filen, som finns i %Program Files%\Qlik\DataTransfer.

Parameternamn Parameterformat Parameterexempel Beskrivning och användning
Serverns värdnamn

-o [host]

--host [host]

-o localhost

--host localhost

Standardvärde: localhost
Serverns värdnamn (definiera företagets värd).

Du kan ändra värdnamnet till annat än localhost.

Serverport

-p [port]

--port [port]

-p 5505

--port 5505

Standardvärde: 5505
Serverport.

Om 5505 redan används av systemet kan du ändra det.

Qlik Engine-port

-e [port]

--engine-port [port]

-e 5506

--engine-port 5506

Standardvärde: 5506
Qlik Engine-port.

Om 5506 redan används kan du ändra det.

Loggsökväg

-l [folder]

--log-path [folder]

-l [folder]

--log-path [folder]

Standardvärde: C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\Log
Sökväg till den plats där loggfilerna lagras.
Aktuell arbetskatalog

-f [folder]

--working-folder [folder]

-f [folder-path]

--working-folder [folder-path]

Standardvärde: C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload
Nuvarande arbetsmapp.

Ändra arbetskatalogen genom att ange med den här parametern. Arbetskatalogen innehåller konfigurationsfiler.

Felsökningsläge

-m [true/false]

--debug-mode [true/false]

-m true

--debug-mode true

Standardvärde: false
Lägg till den här parametern för att göra loggningen mer utförlig.
Aktivera avsökning --usePolling --usePolling Standardvärde: inget förutbestämt standardvärde
Aktivera avsökningen på den delade mapp som konfigurerats under Datamapp. Detta kommer att användas för att söka efter den delade mappen med ett angivet intervall.
Avsökningsintervall --pollingInterval [mSec] --pollingInterval 10000 Standardvärde: 100
Intervall (i millisekunder) för att söka efter uppdateringar i den delade mappen. Det används om –usePolling är aktiverat.
Intervall för kontroll av koppling till delad mapp --folderCheckInterval [mSec] --folderCheckInterval 30000 Standardvärde: 30000
Qlik DataTransfer kontrollerar kopplingen till den delade mappen med angivna intervall. Om en koppling förloras markeras den som frånkopplad och kontrolleras vid nästa intervall. När koppling finns igen laddar DataTransfer upp alla filer som har uppdaterats sedan frånkopplingen.
Avbrottsfördröjning --debounceDelay [mSec] --debounceDelay 3000 Standardvärde: 1000
Om en fil genereras eller uppdateras ofta kan du lägga till en viss fördröjning innan den börjar ladda upp en fil. Detta kallas avbrottsfördröjning och gäller endast för datamappkopplingar.
Delstorlek för uppladdningsfilen --chunkSize [size in MB] --chunkSize 200

Standardvärde: 300
Uppladdning av filer i datadelar.

Maximalt värde är 300 MB. Att minska storleken på delarna kan vara till hjälp i en miljö med låg bandbredd för att förbättra överföringshastigheten.

Fördröjningstid för omladdning av fjärrprogram --appReloadDelay [mSec] --appReloadDelay 30000 Standardvärde: 30000
Qlik DataTransfer aktiverar omladdning av beroende program som konfigurerats med kopplingen när uppladdningen är klar. Denna fördröjning hjälper användaren att undvika frekventa omladdningar av ett program om flera filer laddas upp från beroende program.
Minsta bandbredd för uppladdning --minBandwidth [kbps] --minBandwidth 10240

Standardvärde: 25600
Minsta bandbredd för uppladdningsströmmen i kbit/s.

Denna bandbredd används för att beräkna den korrekta TTL-tiden (Time-To-Live).

Maximal gräns för samtidig uppladdning --maxConcurrentUploads [number] --maxConcurrentUploads 10

Standardvärde: 10
Maximalt antal samtidiga uppladdningar.

Detta används också för att beräkna TTL. Qlik DataTransfer beräknar tiden för uppladdning baserat på antagandet att bandbredden delas lika mellan samtidiga uppladdningar. Genom att ange lägre värden kan du utnyttja mer bandbredd.

Fördröjning av förnyade försök --tusRetryDelays [list-mSec] --tusRetryDelays 2000,5000,10000 Standardvärde: 2000, 5000, 10000, 20000, 3000
Om en fildel inte kan laddas upp styr maxConcurrentUploads-inställningen hur många nya försök som ska göras och hur lång tid som ska gå mellan varje nytt försök. Dessutom läggs summan av alla fördröjningar av förnyade försök till TTL för att uppskatta den sämsta TTL-tiden.
Fördröjningstid för köbildning --queueingDelay [mSec] --queueingDelay 30000 Standardvärde: 30000
En kö för samtidig uppladdning hanterar det maximala antalet uppladdningar som tillåts samtidigt. Detta kan resultera i en fördröjning på flera sekunder för att bygga upp kön innan filuppladdningen börjar. Användaren kan konfigurera denna väntetid, som kallas köfördröjning.
Maximal filstorlek --maxFileSize [size in GB] --maxFileSize 6.0

Standardvärde: 0
Maximal filstorlek i GB som kan laddas upp.

Noll anger Qlik Cloud-klientorganisationens maximala kvot för stora filer. Den kan ställas in lägre för att förhindra att användare av misstag laddar upp mycket stora filer.

Fördröjningstid för upptagen resurs --resourceBusyDelay [mSec] --resourceBusyDelay 60000

Standardvärde: 60000
Om Qlik Cloud returnerar ett fel för upptagen resurs (423) under uppladdningen väntar den en viss tid innan den försöker igen. Du kan ange denna fördröjning.