Qlik DataTransfer configureren

Beheerders met toegang tot de installatie van Qlik DataTransfer kunnen instellingen configureren en aanpassen. De instellingen hebben betrekking op poorten, logboeken, gegevensopslag en verschillende andere instellingen die helpen bij het beheer van een lage bandbreedte, grote bestanden en netwerklatentie. Bewerk het bestand services.conf in de map %Program Files%\Qlik\DataTransfer om de instellingen te wijzigen.

Poorten configureren

Qlik DataTransfer gebruikt de volgende poorten:

Service Poort Richting

Veilige communicatie met een webbrowser (HTTPS)

InformatieU moet deze poort in uw firewall openen.
443 Uitwaarts
Data Upload service 5505 Intern
Engine-service 5506 Intern
Connector Registry-proxy 5507 Intern

Als bij een van de standaardservicepoorten een poortconflict ontstaat, kunt u de poort wijzigen in het bestand services.conf, dat zich bevindt in %Program Files%\Qlik\DataTransfer.

[globals] LogPath="${ALLUSERSPROFILE}\Qlik\DataTransfer\Log" StoragePath="${ALLUSERSPROFILE}\Qlik\DataTransfer" DataUploadServicePort=5505 EnginePort=5506 ConnectorRegistryPort=5507

Opslag van logboeken en gegevensbestanden configureren

Qlik DataTransfer-logboekbestanden worden hier opgeslagen: %ProgramData%\Qlik\DataTransfer\Log

Qlik DataTransfer gegevensbestanden worden hier opgeslagen: %ProgramData%\Qlik\DataTransfer\DataUpload

U kunt het standaardopslagpad wijzigen in het bestand services.conf, dat zich bevindt in %Program Files%\Qlik\DataTransfer.

[globals] LogPath="${ALLUSERSPROFILE}\Qlik\DataTransfer\Log" StoragePath="${ALLUSERSPROFILE}\Qlik\DataTransfer" DataUploadServicePort=5505 EnginePort=5506 ConnectorRegistryPort=5507
InformatieAanbevolen wordt om op een veilige locatie een back-up te maken van de bestanden in de opslagmap.

Andere instellingen van Qlik DataTransfer configureren

Er zijn meerdere scenario's, zoals een lage bandbreedte, grote bestanden, netwerklatentie of vertraging bij het laden van een kleine applicatie, waarbij u tegen problemen aanloopt en fouten ontvangt. Qlik DataTransfer biedt configureerdbare instellingen die u kunnen helpen om dergelijke fouten te voorkomen en om de doorvoer te verbeteren. U kunt deze parameters configureren in het bestand services.conf, dat zich bevindt in %Program Files%\Qlik\DataTransfer.

Parameternaam Parametnotatie Voorbeeld parameter Omschrijving en gebruik
Hostnaam server

-o [host]

--host [host]

-o localhost

--host localhost

Standaardwaarde: localhost
Hostnaam server (definieer de zakelijke host).

U kunt de hostnaam wijzigen in een andere naam dan 'localhost'.

Serverpoort

-p [port]

--port [port]

-p 5505

--port 5505

Standaardwaarde: 5505
Serverpoort.

Als 5505 al wordt gebruikt door het systeem, dan kunt u dit wijzigen.

Qlik Engine-poort

-e [port]

--engine-port [port]

-e 5506

--engine-port 5506

Standaardwaarde: 5506
Qlik Engine-poort.

Als 5506 al wordt gebruikt, dan kunt u dit wijzigen.

Pad naar logboek

-l [folder]

--log-path [folder]

-l [folder]

--log-path [folder]

Standaardwaarde: C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\Log
Pad waar de logboeken worden opgeslagen.
Huidige werkdirectory

-f [folder]

--working-folder [folder]

-f [folder-path]

--working-folder [folder-path]

Standaardwaarde: C:\ProgramData\Qlik\DataTransfer\DataUpload
Huidige werkmap.

Wijzig de werkdirectory door deze parameter op te geven. De werkdirectory bevat de configuratiebestanden.

Foutopsporingsmodus

-m [true/false]

--debug-mode [true/false]

-m true

--debug-mode true

Standaardwaarde: false
Voeg deze parameter toe om de logboekregistratie uitgebreider te maken.
Polling inschakelen --usePolling --usePolling Standaardwaarde: geen vooraf bepaalde standaardwaarde
Schakel polling in voor de gedeelde map die is geconfigureerd in Gegevensmap. Dit wordt gebruikt om de gedeelde map na een opgegeven interval te controleren.
Polling-interval --pollingInterval [mSec] --pollingInterval 10000 Standaardwaarde: 100
Interval (in milliseconden) om de gedeelde map te controleren om updates vast te leggen. Dit wordt gebruikt als –usePolling is ingeschakeld.
Interval voor controle van verbinding gedeelde map --folderCheckInterval [mSec] --folderCheckInterval 30000 Standaardwaarde: 30000
Qlik DataTransfer controleert de verbinding met de gedeelde map na opgegeven intervallen. Als de verbinding is verbroken, wordt deze gemarkeerd als 'Niet verbonden' en tijdens de volgende interval gecontroleerd. Nadat de verbinding is hersteld, uploadt DataTransfer bestanden die zijn bijgewerkt nadat de verbinding was verbroken.
Debounce delay-tijd --debounceDelay [mSec] --debounceDelay 3000 Standaardwaarde: 1000
Als een bestand wordt gegenereerd of regelmatig wordt bijgewerkt, kunt u een vertragingstijd instellen voordat een bestand wordt geüpload. Dit wordt 'debounce delay' genoemd en is alleen van toepassing op verbindingen naar de gegevensmap.
Chunkgrootte voor uploaden bestand --chunkSize [size in MB] --chunkSize 200

Standaardwaarde: 300
Bestanden uploaden met chunks van gegevens.

De maximumwaarde is 300 MB. De chunkgrootte aanpassen kan zorgen voor een betere uploaddoorvoer in omgevingen met een lage bandbreedte.

Vertragingstijd laden externe applicatie --appReloadDelay [mSec] --appReloadDelay 30000 Standaardwaarde: 30000
Qlik DataTransfer activeert het laden van afhankelijke applicaties die zijn geconfigureerd met de verbinding nadat het uploaden is voltooid. Deze vertraging helpt om regelmatige ladingen van een applicatie te voorkomen in het geval er meerdere bestanden van afhankelijke applicaties worden geüpload.
Minimum uploadbandbreedte --minBandwidth [kbps] --minBandwidth 10240

Standaardwaarde: 25.600
Minimum uploadbandbreedte voor streams in Kbps.

Deze bandbreedte wordt gebruikt om de correcte time-to-live (TTL) te berekenen.

Maximum limiet gelijktijde uploads --maxConcurrentUploads [number] --maxConcurrentUploads 10

Standaardwaarde: 10
Maximum aantal gelijktijdige uploads.

Dit wordt ook gebruikt om de TTL te berekenen. Qlik DataTransfer berekent de tijd voor uploads op basis van de aanname dat de bandbreedte evenredig is verdeeld tussen de gelijktijdige uploads. Door het getal te verlagen, kan meer bandbreedte worden gebruikt.

Vertragingen voor nieuwe poging --tusRetryDelays [list-mSec] --tusRetryDelays 2000,5000,10000 Standaardwaarde: 2000, 5000, 10000, 20000, 3000
Als het uploaden van een chunk van een bestand mislukt, beheerst de instelling maxConcurrentUploads het aantal nieuwe pogingen en de wachttijd tussen elke nieuwe poging. De som van alle vertragingen voor nieuwe pogingen wordt toegevoegd aan de TTL om de ongunstigste TTL in te schatten.
Vertragingstijd voor wachtrij --queueingDelay [mSec] --queueingDelay 30000 Standaardwaarde: 30000
Een wachtrij voor gelijktijdige uploads beheerst het maximum aantal uploads die tegelijkertijd zijn toegestaan. Hierdoor kan een vertraging van enkele seconden optreden om de wachtrij op te bouwen voordat het uploaden van de bestanden van start gaat. De gebruiker kan deze wachttijd configureren en de wachttijd wordt ook wel wachtrijvertraging genoemd.
Maximum bestandsgrootte --maxFileSize [size in GB] --maxFileSize 6.0

Standaardwaarde: 0
Maximum bestandsgrootte in GB die geüpload kan worden.

Nul betekent de maximum bestandsgrootte voor de Qlik Cloud-tenant. Er kan een lager getal worden opgegeven om te voorkomen dat gebruikers per ongeluk zeer grote bestanden uploaden.

Vertragingstijd resouce bezet --resourceBusyDelay [mSec] --resourceBusyDelay 60000

Standaardwaarde: 60000
Als Qlik Cloud de fout resource bezet (423) weergeeft tijden de upload, wordt er een specifieke tijd gewacht voordat de nieuwe poging wordt uitgevoerd. U kunt deze vertraging opgeven.