Komma igång med Qlik Sense Mobile for SaaS-appen

PÅ DEN HÄR SIDAN

Komma igång med Qlik Sense Mobile for SaaS-appen

Qlik Sense Enterprise SaaS och Qlik Sense Business erbjuder Qlik Sense Mobile for SaaS-appen för mobila iOS- och Android-enheter. I mobilappen kan du ansluta till och interagera med data i molnet. Du kan arbeta med alla dina tillgängliga appar.

Hämta appar till din enhet om du vill använda dem när som helst, även offline. Du kan inte redigera apparna när du arbetar offline.

Observera: Qlik Sense Mobile for SaaS-appen använder Wi-Fi när detta är tillgängligt. Om inte Wi-Fi är tillgängligt försöker appen använda mobildata. Inaktivera mobildata på din enhet om du inte vill att appen ska använda mobildata när du använder mobilappen.

Mobila enheter betraktas som personliga. Qlik Sense Mobile for SaaS stöder inte att flera användare använder samma mobila enhet.

Varje användare kan vara inloggad på Qlik Sense Mobile for SaaS med fem mobila enheter samtidigt per klientorganisation.

Hämta Qlik Sense Mobile for SaaS-appen

Hämta Qlik Sense Mobile for SaaS-appen för din enhet från Apple App Store eller Google Play Store. Samma app används på surfplattor och telefoner.

Hämta på App Store

Hämta på Google Play Store

Du behöver inte någon särskild användarbehörighet eller användarroll för att ansluta till Qlik Sense-klientorganisationen från Qlik Sense Mobile for SaaS. Använd dina vanliga inloggningsuppgifter.

Terminologi

I en värld full av appar kan terminologin vara förvirrande. Observera följande:

• Qlik Sense Mobile for SaaS-appen avser SaaS editions of Qlik Sense-programvara som har utvecklats för iOS och Android.
  • Qlik Sense Mobile Client Managed-appen avser Qlik Sense Enterprise on Windows-programvara som har utvecklats för iOS och Android.
  • Qlik Sense-appen avser instrumentpanelen och datavisualiseringsprogram som du bygger i Qlik Sense.

Startsidan i Qlik Sense Mobile for SaaS-appen

När du öppnar Qlik Sense Mobile for SaaS och ansluter till och loggar in i klientorganisationen hamnar du på startsidan. Här finns alla appar och diagram i din mobilsamling. Du har även en aviseringsfeed med meddelanden om viktiga ändringar i dina data.

Startsidan i Qlik Sense Mobile-appen.

The Qlik Sense Mobile app home page

Fliken Mobilsamling

På fliken Mobilsamling visas de appar och övervakade diagram som för närvarande finns i din samling med mobilt innehåll. Med Sök kan du hitta fler appar.

Innehållet på fliken Mobilsamling motsvarar innehållet i samlingen Mobilt innehåll i molnhubben.

Samlingen med mobilt innehåll i molnhubben.

the mobile content collection in the cloud hub

Mer information finns i Molnhubben: samlingar.

Fliken aviseringar

På fliken Aviseringar visas alla aviseringar som du äger och aviseringar som någon har delat med dig. Om du bara vill se aviseringar som du äger ändrar du filtret till Ägs av dig.

Observera: Fliken Aviseringar är inte tillgänglig:
  • när dataaviseringar har inaktiverats i klientorganisationen, se Hantera aviseringar

• när du är ansluten till Qlik Sense Business-klientorganisationer

Tryck på en avisering om du vill se fler detaljer. Följande åtgärder är tillgängliga för aviseringar som någon har delat med dig.

• Historik: när aviseringen löstes ut.

• Detaljer: detaljer, historik, mottagare och meddelandeinställningar.

• Villkor: mått, dimensioner, urval och villkor som används i aviseringen.

• Mottagare: aviseringens mottagare.

Mer information om aviseringar finns i Övervaka data med aviseringar (endast på engelska).

Övre fältet

Från det övre fältet når du snabbt:

• Meddelandecenter: visar alla meddelanden enligt vad som har konfigurerats i dina profilinställningar. Se Läsa meddelanden i Qlik Sense Mobile for SaaS .

• Profil: anger inställningar för diagnostik, analys och nätverk, som att bara tillåta hämtningar via Wi-Fi. Visa och få åtkomst till annan information, som onlinehjälpen.