Komma igång med Qlik Sense Mobile SaaS-appen

Qlik Cloud erbjuder Qlik Sense Mobile SaaS-appen för iOS och Androidmobila enheter. I mobilappen kan du ansluta till och interagera med dina data i molnet. Du kan arbeta med alla dina tillgängliga appar.

Hämta appar till din enhet om du vill använda dem när som helst, även offline. Du kan inte redigera apparna när du arbetar offline.

Anteckning om informationQlik Sense Mobile SaaS-appen använder Wi-Fi när detta är tillgängligt. Om inte Wi-Fi är tillgängligt försöker appen använda mobildata. Inaktivera mobildata på din enhet om du inte vill att appen ska använda mobildata när du använder mobilappen.

Mobila enheter betraktas som personliga. Qlik Sense Mobile SaaS stöder inte att flera användare använder samma mobila enhet.

Varje användare kan vara inloggad på Qlik Sense Mobile SaaS med fem mobila enheter samtidigt per klientorganisation.

Qlik Sense Mobile – demonstration

Hämta Qlik Sense Mobile SaaS-appen

Hämta Qlik Sense Mobile SaaS-appen för din enhet från Apple App Store eller Google Play Store. Samma app används på surfplattor och telefoner.

Hämta på App Store

Hämta på Google Play Store

Qlik Sense Mobile SaaS-appen kan också hämtas från sidan Inställningar och hantering med hjälp av knappar och en QR-kod. Aviseringar som skickas till dig via e-post, samt välkomstmeddelandet, har nedladdningsknappar i sidfoten.

Om du använder knapparna eller QR-koden för att ladda ned Qlik Sense Mobile SaaS så läggs klientorganisationen automatiskt till i appen som en del av installationsprocessen.

Du behöver inte någon särskild användarbehörighet eller användarroll för att ansluta till Qlik Sense-klientorganisationen från Qlik Sense Mobile SaaS. Använd dina vanliga inloggningsuppgifter.

Terminologi

I en värld full av appar kan terminologin vara förvirrande. Observera följande:

• Qlik Sense Mobile SaaS-appen avser Qlik Sense SaaS-programvara som har utvecklats för iOS och Android.
  • Qlik Sense Client-Managed mobil-appen avser Qlik Sense Enterprise on Windows-programvara som har utvecklats för iOS och Android.
  • Qlik Sense-appen avser instrumentpanelen och datavisualiseringsprogram som du bygger i Qlik Sense.

Startsidan i Qlik Sense Mobile SaaS-appen

När du öppnar Qlik Sense Mobile SaaS och ansluter till och loggar in i klientorganisationen hamnar du på startsidan. Här finns alla appar och diagram i din mobilsamling. Du har även en aviseringsfeed med meddelanden om viktiga ändringar i dina data.

Du kan använda Qlik Sense Mobile SaaS i både stående och liggande läge.

Startsidan i Qlik Sense Mobile SaaS-appen

Startsidan i Qlik Sense Mobile-appen

Fliken Mobilsamling

På fliken Mobilsamling visas de appar och övervakade diagram som för närvarande finns i din samling med mobilt innehåll. Med Sök kan du hitta fler appar.

Innehållet på fliken Mobilsamling motsvarar innehållet i samlingen Mobilt innehåll i molnhubben.

Samlingen med mobilt innehåll i Qlik Cloud-analys-hubben

samlingen med mobilt innehåll i -hubben

Mer information finns i Molnhubben: samlingar.

Fliken aviseringar

På fliken Aviseringar visas alla aviseringar som du äger och aviseringar som någon har delat med dig. Om du bara vill se aviseringar som du äger ändrar du filtret till Ägs av dig.

Du kan också söka efter aviseringar med namn.

Anteckning om informationFliken Aviseringar är inte tillgänglig:
  • När dataaviseringar har inaktiverats i klientorganisationen, se Hantera aviseringar

• När du är ansluten till Qlik Sense Business- eller Qlik Cloud-analys standard-klientorganisationer.

Tryck på en avisering om du vill se fler detaljer. Följande åtgärder är tillgängliga för aviseringar som någon har delat med dig.

• Historik: när aviseringen löstes ut.

• Detaljer: detaljer, historik, mottagare och meddelandeinställningar.

• Villkor: mått, dimensioner, urval och villkor som används i aviseringen.

• Mottagare: aviseringens mottagare.

Mer information om aviseringar finns i Övervaka data med aviseringar.

Övre fältet

Från det övre fältet når du snabbt:

• Meddelandecenter: visar alla meddelanden enligt vad som har konfigurerats i dina profilinställningar. Se Läsa meddelanden i Qlik Sense Mobile SaaS .

• Profil: anger inställningar för diagnostik, analys och nätverk, som att bara tillåta hämtningar via Wi-Fi. Visa och få åtkomst till annan information, som onlinehjälpen.