Ga aan de slag met de Qlik Sense Mobile SaaS-app

Qlik Cloud biedt de Qlik Sense Mobile SaaS-app aan voor iOS en mobiele apparaten van Android. In de mobiele app kunt u verbinding maken met uw cloudgegevens en deze gebruiken. U kunt met alle beschikbare apps werken.

Download apps naar uw apparaat om ze op elk gewenst moment te kunnen gebruiken, ook als u offline bent. Als u offline werkt, kunt u uw apps niet bewerken.

InformatieDe Qlik Sense Mobile SaaS-app maakt indien beschikbaar gebruik van wifi. Als er geen wifi beschikbaar is, maakt de app gebruik van mobiel dataverkeer. Schakel mobiel dataverkeer uit op uw apparaat als u de mobiele app gebruikt en u geen mobiel dataverkeer wilt gebruiken voor de app.

Mobiele apparaten worden als persoonlijk beschouwd. Qlik Sense Mobile SaaS biedt geen ondersteuning voor meerdere gebruikers op één mobiel apparaat.

Elke gebruiker kan zich aanmelden bij Qlik Sense Mobile SaaS op vijf mobiele apparaten per tenant.

Qlik Sense Mobile: demonstratie

De Qlik Sense Mobile SaaS-app downloaden

Download de Qlik Sense Mobile SaaS-app voor uw apparaat via de Apple App Store of Google Play Store. Dit is dezelfde app als voor tablets en telefoons.

Downloaden uit de App Store

Downloaden uit de Google Play Store

De Qlik Sense Mobile SaaS-app kan ook worden gedownload via de pagina Instellingen en beheer, via knoppen en een QR-code. In de voettekst van de waarschuwingsmeldingen die worden verzonden naar uw e-mailadres, maar ook de welkomstmail zijn voorzien van downloadknoppen.

Als u de knoppen of de QR-code gebruikt om Qlik Sense Mobile SaaS te downloaden, wordt uw tenant automatisch aan de app toegevoegd als onderdeel van het installatieproces.

U hebt geen speciale gebruikerstoegang of gebruikersrol nodig om verbinding te maken met de Qlik Sense-tenant vanuit Qlik Sense Mobile SaaS. Gebruik uw standaard aanmeldgegevens.

Terminologie

App-termen kunnen verwarrend zijn. Houd rekening met het volgende:

• De Qlik Sense Mobile SaaS-app verwijst naar de Qlik Sense SaaS-software die is ontwikkeld voor iOS en Android.
  • De Qlik Sense Client-Managed Mobile-app verwijst naar de Qlik Sense Enterprise on Windows-software die is ontwikkeld voor iOS en Android.
  • Qlik Sense-app verwijst naar de dashboard- en gegevensvisualisatietoepassingen die u hebt gebouwd in Qlik Sense.

De introductiepagina van de Qlik Sense Mobile SaaS-app

Als u Qlik Sense Mobile SaaS opent, verbinding maakt en u zich aanmeldt bij de tenant, ziet u de introductiepagina. Hier vindt u alle apps en diagrammen in uw mobiele verzameling. U heeft ook een feed met waarschuwingen waarmee u de meldingen ziet over belangrijke wijzigingen binnen uw gegevens.

U kunt Qlik Sense Mobile SaaS gebruiken in de staande en liggende modus.

De introductiepagina van de Qlik Sense Mobile SaaS-app

De introductiepagina van de Qlik Sense Mobile-app

Tabblad Mobiele verzameling

Op het tabblad Mobiele verzameling worden de apps en bewaakte chats getoond die zich momenteel in uw mobiele verzameling bevinden. Gebruik Zoeken om meer apps te vinden.

De inhoud op het tabblad Mobiele verzameling komt overeen met de inhoud in uw Mobiele verzameling in de cloudhub.

De mobiele verzameling in de Qlik Cloud Analyse-hub

de mobiele verzameling in de hub

Ga voor meer informatie naar De cloudhub: verzamelingen.

Tabblad Waarschuwingen

Op het tabblad Waarschuwingen ziet u waarschuwingen waarvan u de eigenaar bent en waarschuwingen die met u zijn gedeeld. Als u alleen uw eigen waarschuwingen wilt zien, wijzigt u de filter in Eigendom van u.

U kunt ook op naam naar waarschuwingen zoeken.

InformatieHet tabblad Waarschuwingen is niet beschikbaar:
  • als gegevenswaarschuwingen zijn uitgeschakeld in de tenant, raadpleeg Waarschuwingen beheren

• Wanneer u bent verbonden met Qlik Sense Business- of Qlik Cloud Analyse Standaard-tenants.

Tik op een waarschuwing om meer details te bekijken. De volgende acties zijn beschikbaar voor waarschuwingen die met u gedeeld zijn.

• Geschiedenis: de momenten bekijken waarop de waarschuwing geactiveerd werd.

• Details: details, geschiedenis, ontvangers en voorkeuren voor meldingen.

• Voorwaarden: metingen, dimensies, selecties en voorwaarden die in de waarschuwing gebruikt worden.

• Ontvangers: ontvangers van de waarschuwing.

Raadpleeg Gegevens bewaken met behulp van waarschuwingen voor meer informatie over waarschuwingen.

Bovenste balk

Met de bovenste balk krijgt u snel toegang tot:

• Meldingencentrum: toont alle meldingen die u in uw Profielinstellingen hebt ingesteld. Zie Meldingen lezen in Qlik Sense Mobile SaaS .

• Profiel: stelt voorkeuren in voor diagnoses, analyses en het netwerk, zoals alleen downloads via wifi toestaan. Bekijk andere informatie, zoals de online-Help.