Behörigheter i User Default- och anpassade roller

Rollen User Default ger grundläggande behörigheter till alla användare i klientorganisationen och anpassade roller utökar dessa behörigheter för specifika användare eller grupper. Administratörer hanterar åtkomsträttigheter genom att konfigurera behörigheter i rollinställningar.

Anteckning om informationDetta ämne är tillämpligt på Qlik Sense Enterprise SaaS, Qlik Sense Business och Qlik Cloud Government. Om du har en prenumeration på någon av versionerna Standard, Premium eller Enterprise av Qlik Cloud-analys eller Qlik Cloud Data Integration ska du se Hantera användare – Kapacitetsbaserade prenumerationer.

Standardbehörigheter och anpassade roller tillsammans med inbyggda säkerhetsroller styr användar- och administratörsåtkomst på klientorganisationsnivån. Utrymmesroller styr också användaråtgärder på innehåll inom specifika utrymmen. Mer information om de olika typerna av roller finns i Roller och behörigheter för användare och administratörer.

Tabellen visar vilka behörigheter som är tillgängliga i Standard användare eller anpassade rollinställningar.

För anpassade roller kommer du också att ha möjlighet att ärva behörigheten från Standard användare som visas som "Standard användare (behörighetsinställning)", exempelvis "Standard användare (Inte tillåtet)". Detta betyder att inställningen i den anpassade rollen kommer att matcha det som är inställt som standard.

Alternativet "Inte tillåtet" är bara tillgängligt för rollen Standard användare eftersom anpassade roller inte kan ta bort behörigheter som redan är tillåtna som standard.

Behörighetsinställningar
Behörighet Typ Alternativ

Hämtning av innehåll i appen

Användare

Inga data: användare kan bara hämta bilder och PDF:er. Datahämtningar är inte tillåtna.

Tillåtet: användare kan hämta alla typer av appinnehåll.

Inte tillåtet: hämtning av appinnehåll är inte tillåtet.