Importera transporter via TMS

Med början från R/3 version 4.0 tillåter SAP import av transporter genom SAP-systemet via transaktionskod STMS.

Anteckning om information

Säkerhetsauktorisering i SAP-systemet måste inkludera korrekt åtkomst för att importera begäran om transport.

1. Logga in till SAP-system med User ID som har korrekta rättigheter.
  2. Verkställ transaktionen STMS.
  3. Välj ikonen Transport (lastbil) i verktygsfältet.
  4. Välj önskat system för import.
  5. Lägg till denna Transport i importkön genom att välja följande sökväg i menylistan:

Extras > Other Requests > Add

Lägg till begäransnummer för transporten i rätt importkö och verkställ. Omautentisering av användarens SAP User ID krävs troligen för att slutföra steget.

Om ett informationsmeddelande att "Transport request is invalid" tas emot ska du kontrollera att transportnumret har skrivits in korrekt. Annars kan det indikera problem med filerna. Verifiering av existens, plats, behörigheter eller ägande kan behövas.

6. Importera Transport-begäran genom att välja transportnumret i kön och klicka på ikonen Import (lastbil) i verktygsfältet. Ställ in målklienten som antingen "000" eller någon annan giltig klient i systemet och verkställ med lastbilsikonen. Återigen kan omautentisering med SAP User ID vara nödvändigt. Transporten verkställs i asynkront läge; ingen post för lyckad transport eller misslyckad transport finns i transportloggarna.
  7. Systemet går tillbaka till skärmen med importkön där Transport-resultatet kan kontrolleras. Välj ikonen Loggar i verktygsfältet eller följ menysökvägen:

Request > Display > Logs

Sök reda på källsystemet och verifiera alla relevanta loggar. För den här transporten bör det finnas fem loggar:

• DD Import
    • DD Activation
    • Import
    • Check Versions
    • ABAP/scrn. Generation

Alla loggar ska visa Ended OK (returkod 0) eller Ended with warning (returkod 4). Om några loggar saknas eller visar returkoden 8 eller högre ska du följa anvisningarna i steg 6 för att importera transporten på nytt.