Hantera Business Groups och tabeller

Förutsättningarna är bara nödvändiga om du vill redigera standardvärdena för Business Groups och/eller tabeller innan de mellanlagring.

Innan du kan hantera Business Groups och tabeller måste du först starta SAP Client UI.

Så här startar du SAP Client användargränssnitt:

1. Öppna din SAP klientkonsol.
  2. Dubbelklicka på en av SAP Application (DB) Sources.

Du uppmanas ange ditt användarnamn och lösenord.

3. Ange dina inloggningsuppgifter för att logga in till vald SAP Application (DB) Source.
  4. Ange /nzr4sap i rullgardinsmenyn högst upp i konsolen och tryck redan på [Enter].
  5. Klicka på knappen Business Groups Configuration.

Det visas en lista med Business Groups i den vänstra panelen.

Hantera Business Groups

Lägga till en ny Business Group

1. Klicka på Skapa-knappen i verktygsfältet.

Dialogrutan Create Business Group öppnas.

2. Ange namn på din Business Group och tryck sedan på [Enter].

En ny Business Group läggs till i listan Business Groups i vänstra panelen.

Kopiera en Business Group

1. Klicka på Kopiera-knappen i verktygsfältet.

Dialogrutan Business Group Configuration öppnas.

2. I fältet New Bus Object anger du namn på ny Business Group och trycker sedan på [Enter].

Kopierad Business Group läggs till i listan Business Groups i vänstra panelen.

Radera en Business Group

• Välj den Business Group du vill radera och klicka sedan på Radera-knappen i verktygsfältet.

Vald Business Group raderas.

Hantera tabeller

Lägga till en ny tabell i en Business Group

1. I vänstra panelen expanderar du önskad Business Group.
  2. Dubbelklicka på ikonen Tabeller.

En lista med tabeller visas i högra panelen.

3. Klicka på knappen Redigera ovanför listan med tabeller för att gå till Edit-läge.
  4. Klicka på Lägg till tabell-knappen som visas till höger om Redigera-knappen.

En tom rad läggs till i listan med tabeller.

5. Ange Table Name (som virtuell ABAP-tabell) och namnet på motsvarande Source Table (den fysiska tabellen).
  6. Klicka på Spara-knappen i huvudsakliga verktygsfältet.

Ta bort en tabell från en Business Group

1. I vänstra panelen expanderar du önskad Business Group.
  2. Dubbelklicka på ikonen Tabeller.

En lista med tabeller visas i högra panelen.

3. Klicka på knappen Redigera ovanför listan med tabeller för att gå till Edit-läge.
  4. Välj tabellen du vill radera.
  5. Klicka på Radera tabell-knappen som visas till höger om Redigera-knappen.

Tabellen raderas.

6. Klicka på Spara-knappen i huvudsakliga verktygsfältet.

Åtkomst till tabeller med ett annat språk än engelska

Om du vill aktivera mellanlagring för icke-engelska SAP-tabeller lägger du till dem i konfigurationen på följande sätt:

1. I zr4sap-transaktionen klickar du på knappen Konfigurering av metadataspråk .
  2. Klicka på knappen Lägg till och välj lämpligt språk.
  3. Klicka på Spara.

Om du vill ta bort ett tidigare konfigurerat språk markerar du den önskade raden och klickar på knappen Ta bort.