Het tweede werkblad: Product Details

In het tweede werkblad maakt u een staafdiagram en structuuroverzicht die gericht zijn op producten. Vervolgens voegt u filtervakken toe zodat u kunt filteren op datum en regio.

Werkblad Product Details als u klaar bent

Werkblad Productdetails als u klaar bent.

U begint uw werk in de standaard bewerkingsmodus. Nadat u uw visualisaties hebt gemaakt, gebruikt u de geavanceerde bewerkingsmodus om ze aan te passen.

De staafgrafiek toevoegen

De volgende visualisatie is een staafdiagram met de Top Sales. Zorg ervoor dat Geavanceerde eigenschappen is uitgeschakeld.

1. Ga naar Velden en sleep het veld Product Group naar het werkblad en voeg het toe als een dimensie.

2. Voeg Sales en Margin toe als metingen.

Standaard worden de metingen gegroepeerd als u een tweede meting toevoegt aan een staafgrafiek.

3. Selecteer onder Eigenschappen > Visualisaties de optie verticale staafdiagram.

4. Schakel onder Presentatie > Labels, het selectievakje Waardelabels weergeven in.

Het structuuroverzicht toevoegen

Structuuroverzichten geven hiërarchische gegevens weer door geneste rechthoeken te gebruiken. Gebruik een structuuroverzicht als de ruimte beperkt is en u een grote hoeveelheid hiërarchische gegevens hebt om weer te geven. Structuuroverzichten zijn vooral geschikt voor waarden die kunnen worden geaggregeerd.

Ga voor meer informatie naar Structuuroverzicht.

In dit structuuroverzicht gaat u een producthiërarchie maken.

1. Klik op Item toevoegen onder het staafdiagram om een nieuwe visualisatie toe te voegen.

2. Voeg Product Group, Product Type en Item Desc toe als dimensies.

3. Voeg Sales toe als een meting.

4. Selecteer onder Eigenschappen > Visualisaties de optie boomstructuurkaart-diagram.

5. Voeg onder Presentatie > Labels de volgende titel toe: Product Treemap.

Uw diagrammen aanpassen in de geavanceerde bewerkingsmodus

Nu alle visualisaties zijn gemaakt, schakelt u over naar de geavanceerde bewerkingsmodus om ze aan te passen. Schakel in de rechterbovenhoek Geavanceerde opties in.

Het staafdiagram aanpassen

1. Selecteer het staafdiagram.

2. Ga naar Sorteren. Orden uw dimensies en metingen als volgt:

1. Sum(Sales)

2. Sum(Margin)

3. Product Group

3. Klik op Sum(Sales). Stel Sorteren van Automatisch in op Aangepast. Selecteer Numeriek sorteren.

Uw staafdiagram is nu gerangschikt van best verkopend naar slechtst verkopend.

4. U kunt uitdrukkingen in diagramtitels toevoegen. Ga naar Uiterlijk > Algemeen. Zoek Titel en klik op Uitdrukking.

De uitdrukkingseditor opent.

5. Deze uitdrukking wordt opgelost om de totale verkoop weer te geven:

='Total Sales: $'& Round(Sum(Sales)/1000000, 0.1) & 'M'

Het structuuroverzicht aanpassen

1. Selecteer het structuuroverzicht.

2. Onder Uiterlijk > Kleuren en legenda stelt u Kleuren van Automatisch in op Aangepast.

3. Selecteer Per meting in de lijst.

De filtervakken toevoegen

Het doel van filtervakken is het uitfilteren van een beperkte gegevensverzameling die u kunt analyseren en verkennen.

Ga voor meer informatie naar Filtervak.

U gebruikt nu opnieuw het filtervak Period en het filtervak Region die u hebt opgeslagen als masteritems.

1. Pas het formaat van het staafdiagram en het structuuroverzicht aan zodat er aan de linkerkant ruimte is voor twee filtervakken.

2. Klik in het bedrijfsmiddelenvenster op Gekoppeld object om Masteritems te openen.

3. Klik op Visualisaties.

4. Sleep het filtervak Period naar het werkblad en pas de grootte aan.

5. Sleep het filtervak Region naar het gebied onder Period en pas de grootte aan.

Het werkblad is compleet. Klik in de rechterbovenhoek op Volgende om naar het werkblad Customer Details te gaan.