Tableau

De Tableau-connector wordt gebruikt om verbinding te maken met sites op Tableau Server en Tableau Online.

De connector gebruikt de REST- en Metadata-API's om herkomstdetails te extraheren op veldniveau per werkboek.

Server URL: URL inclusief protocol naar Tableau Server of Online.

Qlik Lineage Connectors gebruiken zowel de REST-API's als de MetaData-API's. Verifieer of de MetaData-API is ingeschakeld als u verbinding wilt maken met Tableau Server.

Schakel de Metadata-API in op de server door de volgende opdracht uit te voeren:

tsm maintenance metadata-services enable

Metadata-API inschakelen op server

Het resultaat van het inschakelen van de Metadata-API op de server.

Site Content URL: Maak een lijst van alle inhoud-URL's voor de sites die u wilt opnemen, gescheiden door een puntkomma. De lijst kan leeg worden gelaten voor Tableau Server, zodat alle sites worden opgenomen, maar moet minimaal één site bevatten voor Tableau Online. Als u alleen de standaardsite voor Tableau Server wilt opnemen, die een lege inhoud-URL heeft, typ dan alleen een puntkomma.

InformatieInhoud-URL is het subpad van de volledige URL van een Tableau site. Er wordt in the serveromgeving naar verwezen als de Site-id. Wanneer u zich handmatig aanmeldt bij Tableau Server of Tableau Online, is de inhoud-URL de waarde die volgt na /site/ in de adresbalk van de browser.

Bijvoorbeeld in de volgende URL's is de inhoud-URL Sales:

• (Tableau Server) http://MyServer/#/site/Sales/projects

• (Tableau Online) https://10ax.online.tableau.com/#/site/Sales/workbooks

Verificatiemethode: Moet een bestaande gebruiker zijn met machtigingen om alle metagegevens te lezen voor het extraheren, bijvoorbeeld Server Administrator.

• Gebruikersnaam en wachtwoord

Geef de referenties van een bestaande Tableau-gebruiker op.

• PAT (Personal access token)

Maak een geldige PAT voor een bestaande gebruiker en voer naam en geheim in.

InformatiePAT is de aanbevolen verificatiemethode uit beveiligingsoogpunt. Houd er echter rekening mee dat het token regelmatig moet worden vernieuwd.

Tableau-regels

Filter voor opnemen van sites: Als er meerdere sites op een Tableau Server zijn, geeft u met deze regel op welke sites u wilt opnemen.

Filter voor het opnemen van projecten: Geef specifieke projecten op die moeten worden opgenomen in de huidige regel.

Filter voor het opnemen van werkmappen: Geef specifieke werkmappen op die moeten worden opgenomen in de huidige regel.

Filter voor uitsluiten: Geef specifieke trefwoorden op voor het uitsluiten van sites/projecten/werkmappen.

Flows extraheren en weergeven: Indien ingeschakeld, extraheert NodeGraph alle gepubliceerde Flow-metagegevens.

InformatieFilters voor opnemen worden afgehandeld met een logische AND. Als bijvoorbeeld een filter voor sites en projecten wordt gebruikt, worden alleen de overeenkomende projecten binnen de overeenkomende sites opgenomen. Als een filter voor opnemen leeg wordt gelaten, worden alle overeenkomsten opgenomen. Alle filters kunnen worden ingevoerd als specifieke tekenreeksen of als jokertekenpatronen. Als u meerdere filters wilt gebruiken, kunt u deze scheiden door een puntkomma.

Mapalias

Een mapalias synchroniseert de verschillende referenties waaruit een connector mogelijk leest. Een toepassing kan bijvoorbeeld verwijzen naar een map als \\mssql01-prod\sources, maar in een script wordt hiernaar verwezen als \\mssql01-prod.company.com\sources. In dit geval verwijzen de twee verschillende referentiepunten naar dezelfde map, maar zo wordt het niet weergegeven in de herkomstdiagrammen. Wanneer u het alias toevoegt, wordt de bronnaam gesynchroniseerd en worden de diagrammen met elkaar in overeenstemming gebracht.