Microsoft SQL Server

MSSQL-connectoren worden gebruikt om verbinding te maken met Microsoft SQL Server-rapporten.

Verbindingstekenreeks De verbindingstekenreeks voor uw SQL Database.

Aliassen voor connectorserver: Worden gebruikt om Qlik Lineage Connectors volledig te informeren over de verschillende manieren waarop kan worden verwezen naar de gegevensbron.

Test: Voert een controle uit op de verbindingstekenreeks en verifieert of er verbinding kan worden gemaakt met SQL.

Microsoft SQL Server-regels

Tabellen extraheren: Indien ingeschakeld, verzamelen Qlik Lineage Connectors tabellen en velddefinities uit de systeemtabel, samen met enige metagegevens eromheen.

Weergaven extraheren: Indien ingeschakeld, gaat Qlik Lineage Connectors door de gedefinieerde weergaven in de database en parseert het de definities.

• Weergave-afhankelijkheden maken: Indien ingeschakeld, analyseert Qlik Lineage Connectors de SQL-instructies in de weergavedefinities en genereert het herkomst op veldniveau naar andere database-entiteiten.

Procedures extraheren: Indien ingeschakeld, gaat Qlik Lineage Connectors door de gedefinieerde procedures in de database en parseert het de definities.

• Procedure-afhankelijkheden maken: Indien ingeschakeld, analyseert Qlik Lineage Connectors de SQL-instructies in de proceduredefinities en genereert het herkomst op veldniveau naar andere database-entiteiten.

Functies extraheren: Indien ingeschakeld, gaat Qlik Lineage Connectors door de gedefinieerde functies in de database en parseert het de definities.

• Functie-afhankelijkheden maken: Indien ingeschakeld, analyseert Qlik Lineage Connectors de SQL-instructies in de functiedefinities en genereert het herkomst op veldniveau naar andere database-entiteiten.

Databases opnemen: Een door puntkomma's gescheiden lijst met databases waarop bewerkingen worden uitgevoerd met de bovenstaande regelset. Biedt geen ondersteuning voor jokertekens.

Schemafilter: Het schemafilter wordt gebruikt om te bepalen welke schema's moeten worden geselecteerd. U kunt bijvoorbeeld de definitie *.dbo.* ; AdventureWorks.Sales.* gebruiken om alle tabellen in het dbo-schema van al uw databases te selecteren, maar ook de tabellen in het Sales-schema in de AdventureWorks-catalogus.

Mapalias

Een mapalias synchroniseert de verschillende referenties waaruit een connector mogelijk leest. Een toepassing kan bijvoorbeeld verwijzen naar een map als \\mssql01-prod\sources, maar in een script wordt hiernaar verwezen als \\mssql01-prod.company.com\sources. In dit geval verwijzen de twee verschillende referentiepunten naar dezelfde map, maar zo wordt het niet weergegeven in de herkomstdiagrammen. Wanneer u het alias toevoegt, wordt de bronnaam gesynchroniseerd en worden de diagrammen met elkaar in overeenstemming gebracht.