Qlik Lineage Connectors: Componenten

De UI-componenten in de Qlik Lineage Connectors zijn onderverdeeld in drie hoofdsecties: Connectorinstellingen, Gebruikersbeheer en Herkomstconfiguratie. Deze onderdelen bestaan uit gestroomlijnde schermen die de configuratie-instellingen en logs vastleggen terwijl u verbindingen bouwt en de herkomstomgevingen beheert.

Qlik Lineage Connectors-gebruikersinterface

Venster Componenten in Qlik Lineage Connectors

Connectorinstellingen

Connectorinstellingen is het primaire onderdeel waar u werkt met installatieprojecten, connectoren configureert, doelen definieert en taken opnieuw laadt of plant.

Projecten

De hoogste organisatorische eenheid waaronder connectoren en doelen worden opgeslagen. Het wordt aanbevolen een project te noemen naar het connectortype en de bronomgeving die is gedefinieerd binnen elk project.

Connectoren

Connectoren zijn tools die specifiek zijn gebouwd rond een bepaalde technologie en waarmee metagegevens en bronnen worden geëxtraheerd waarnaar wordt verwezen binnen deze technologieën en die relevant kunnen zijn op grotere schaal. Dit zijn leidingen waardoor Qlik Lineage Connectors kan worden gevuld met informatie en elke connector heeft zijn eigen configuratie afhankelijk van waar de connector voor bedoeld is.

Regels (beschikbaar voor elke connector)

Voor elke connector moet minimaal één regel zijn gedefinieerd. Een connector kan een of meer regels hebben. De connector verzorgt de algemene communicatie met de technologie waaop deze zich richt, maar de regels bepalen wat wordt geëextraheerd uit die systemen en hoe deze gegevens moeten worden gevisualiseerd. Regels laten de connector weten welke gegevens moeten worden opgenomen en welke moeten worden uitgesloten tijdens de extractie van metagegevens en assets.

Qlik CloudTarget

Het doel van de Qlik Cloud-tenant is gedefinieerd in deze ruimte. Dit is de bestemming waar het migratiepad van de brongegevens grafisch wordt weergegeven als herkomst. Gegevensknooppunten worden in Catalogusservices weergegeven als koppelingen; door de koppelingen te openen, zien gebruikers waar gegevens zich bevinden in de omgeving en hoe objecten aan elkaar zijn gerelateerd.

Planner

De gebruiker definieert wanneer de herkomsttaak opnieuw wordt geladen met behulp van de planner. Het laden kan onmiddellijk worden gestart door afspelen te selecteren of kan worden gepland voor uitvoering per uur, dagelijks, wekelijks of maandelijks; in alle gevallen zal Qlik Lineage Connectors de gegevens automatisch bijwerken. U kunt ervoor kiezen om een melding te ontvangen via Slack en/of e-mail.

Alias

De alias associeert de verschillende manieren waarop bedrijfsmiddelen kunnen worden ingesteld in de diverse systemen. In sommige gevallen kan het IP-adres naar de SQL-server worden gebruikt en in andere gevallen wordt de DNS gebruikt. De alias toont de verschillende referenties naar de machine en lost deze op wanneer hij ze vindt. Dit waarborgt consistentie en maakt een betrouwbare grafiek van herkomstknooppunten. Aliassen die zijn gemaakt in de connectorinstellingen, worden weergegeven in de Algemene aliaslijst en worden gemarkeerd als Automatisch gegenereerd door connector.

Gebruikersbeheer

Gebruikersbeheer houdt gebruikersrollen bij voor Qlik Lineage Connectors.

Gebruikers

Wanneer u een project instelt en beheerdersreferenties opgeeft, wordt standaard uw rol vastgelegd en hier opgeslagen. U kunt hier ook eindgebruikers bijhouden en projectbeheerstatus aan hen verlenen.

Herkomstconfiguratie

Herkomstconfiguratie biedt algemene service-instellingen: Active Directory, eenmalige aanmelding, licentiebeheer en back-up van het instellingenbestand.

Algemene instellingen

Het volgende logbestand, Active Directory en SAML-instellingen zijn beschikbaar in algemene instellingen:

Back-up

Back-up van het instellingenbestand wordt telkens bij het opstarten uitgevoerd. U kunt ook de planning bewerken en bijwerken om de back-ups periodiek uit te voeren.