Qlik Sense

Qlik Sense-connectoren worden gebruikt om verbinding te maken met een Qlik Sense Enterprise on Windows-omgeving.

QRS-locatie: QRS-URL naar opslagplaatsservice. Bijvoorbeeld https://servername:4242

Locatie van engine: URL van Qlik Sense-engine. Bijvoorbeeld https://servername:4747

Servernaam: Ga in Sense QMC naar Systeem configureren > Knooppunten en dubbelklik op het centrale knooppunt/hoofdknooppunt dat u wilt bewerken. Controleer of de hostnaam van QMC overeenkomt met de map onder: C:\Program Data\Qlik\Sense\Repository\Archived Logs. Als de servernamen verschillen, moet u de naam onder het bovengenoemde pad gebruiken.

Gegevenspad: De locatie van uw Qlik Share (UNC-locatie). Dit is standaard \\SERVER-NAME\QlikShare. Deze moet overeenkomen met de configuratie in uw QMC:

Clientcertificaat uit certificaatarchief gebruiken: Een alternatieve manier om te verwijzen naar uw Qlik Sense-certificaat. Vereist thumbprint.

Clientcertificaat: Exporteer het certificaat en sla het op op de schijf. Voer het volledige pad naar het bestand in.

Certificaatwachtwoord: Als u uw certificaat exporteert met een wachtwoord, voert u hier het wachtwoord in.

Qlik Core Metadata API gebruiken (experimenteel): Maakt verbinding met de Core Metadata. Wordt gebruikt om distinct-waarden / aantal waarden per veld op te halen uit uw gegevensverzamelingen.

Qlik Engine API Directory en Qlik Engine API User: De referenties voor het gebruikersaccount dat wordt gebruikt om verbinding te maken met de API's. Aangezien we het certificaat gebruiken om met Qlik Sense te communiceren, is dit de gebruiker waarmee we onszelf identificeren.

Sessielogpaden: Het UNC-pad voor de Engine-sessielogs. Het is standaard opgeslagen onder:

\\QLIK-SENSE-SERVER\QlikShare\ArchivedLogs\QLIK-SENSE-SERVER\Engine\Trace

Sessiegegevens laden: Aanvinken wanneer het sessielogpad wordt gebruikt. Activeert het lezen van het logpad.

Gebruikersknooppunten maken: Gebruikersinformatie extraheren uit de sessielogs en deze binden aan elke gepubliceerde toepassing.

Gebruikerssessie dagen terug: Hoeveel dagen terug wordt gekeken voor inhoud.

Max parallelle werkers: Dit is het maximumaantal mappen dat tegelijkertijd kan worden gescand. Het wordt aanbevolen om de standaardwaarde te gebruiken. U kunt deze waarde verhogen afhankelijk van de verwerkingskracht van uw netwerk. Een hoger aantal zou voor betere synchronisatieprestaties zorgen als het lezen vanaf schijf traag is. Dit kan echter het geheugengebruik verhogen.

Test: Beheert de toegang tot DataPath, QRS, Engine en verifieert de configuratie.

Qlik Sense-toepassingsregels

Streams: Naam van de stream. Kan worden gescheiden door “;” en met jokerteken worden gebruikt.

Labels: Naam van de tag. Kan worden gescheiden door “;” en met jokerteken worden gebruikt.

Toepassingen: Moet de exacte AppID zijn. Deze kunnen worden gescheiden door “;” en met jokerteken worden gebruikt.

Toepassingen uitsluiten: Moet de exacte AppID zijn. Deze kunnen worden gescheiden door “;” en met jokerteken worden gebruikt.

Koppeling maken in Qlik Cloud: Door deze optie te selecteren wordt een koppeling naar herkomstgegevens ingevuld in de opgegeven beheerde ruimte in de doeltenant.

InformatieEen opmerking over Streams, labels en toepassingen: deze worden behandeld als logisch OR. Als Streams bijvoorbeeld *Sales* is en Labels * Europe* is, worden alle toepassingen in Sales_NorthAmerica, Sales, Purchase_Europe en Europe gematcht.

Mapalias

Een mapalias synchroniseert de verschillende referenties waaruit een connector mogelijk leest. Een toepassing kan bijvooorbeeld verwijzen naar een map als \\qlik-sense\QVD, maar in een script wordt hiernaar verwezen als \\qlik-sense.local.corp\QVD. In dit geval verwijzen de twee verschillende referentiepunten naar dezelfde map, maar zo wordt het niet weergegeven in de herkomstdiagrammen. Wanneer u het alias toevoegt, wordt de bronnaam gesynchroniseerd en worden de diagrammen met elkaar in overeenstemming gebracht.