Microsoft SQL Server Integration Services (SSIS)

De connector voor Microsoft SSIS wordt gebruikt om verbinding te maken met gegevensbronnen en transformaties op veldniveau die worden gevonden binnen SSIS-pakketten. Dit kan zowel zijn hoe ze intern binnen de connector worden gebruikt, als extern naar gegevens van andere connectoren in de Qlik Lineage Connectors-container.

Pakketimplementatiemodel

Er zijn twee soorten implementatiemodel:

• Projectimplementatiemodel

Wanneer een project dat pakketten en parameters bevat, wordt geïmplementeerd naar de SSISDB-catalogus op een instance van SQL Server. Standaardimplementatiemodel sinds MS SQL Server 2012.

• Directory

Wanneer projecten en pakketten niet toegankelijk zijn vanaf de implementatieserver, kan een map met volledige projecten (*. Ispac) of afzonderlijke pakketten (*. Dtsx) worden gebruikt.

InformatieOpmerking: Er is ook Legacy-projectimplementatiemodel (niet ondersteund). Dit was het standaardimplementatiemodel vóór MS SQL Server 2012.

Verbindingstekenreeks:

vereist wanneer projectimplementatiemodel wordt gebruikt. Dit is de verbindingstekenreeks die wordt gebruikt om verbinding te maken met de MS SQL Server waar de projecten zijn geïmplementeerd. Gebruik geïntegreerde beveiliging alleen als het Qlik Lineage Connectors-serviceaccount voldoende machtigingen heeft. Gebruiker moet lid zijn van 'ssis_admin' op SSISDB of de rol 'sysadmin' hebben.

Project-/pakketopslagpad:

vereist wanneer het implementatiemodel Directory wordt gebruikt. Alle projectbestanden (*.Ispac) en afzonderlijke pakketbestanden (*.Dtsx) die worden gevonden in de map, of in onderliggende submappen, worden opgenomen.

Test: afhankelijk van het implementatiemodel voert de test een van de volgende handelingen uit:

• bij gebruik van het projectimplementatiemodel wordt een controle van de verbindingstekenreeks uitgevoerd en wordt geverifieerd of verbinding kan worden gemaakt met SSIS op MS SQL Server om projecten en pakketten te lezen en extraheren.

Teststatus van projectimplementatiemodel

De status van items in het projectimplementatiemodel.
  • Bij gebruik van Directory wordt een controle uitgevoerd op leestoegang tot het opgegeven pad.

Afbeelding 25 - Teststatus van Directory

De status van items in de Directory

Microsoft SSIS-regels

Filter voor opnemen van mappen: Geef specifieke mappen op die moeten worden opgenomen in de huidige regel.

Filter voor het opnemen van projecten: Geef specifieke projecten op die moeten worden opgenomen in de huidige regel.

Filter voor opnemen van pakketten: Geef specifieke pakketten op die moeten worden opgenomen in de huidige regel.

Filter voor uitsluiten: Geef specifieke trefwoorden op voor het uitsluiten van mappen/projecten/pakketten.

InformatieFilters voor opnemen worden afgehandeld met een logische AND. Als bijvoorbeeld een filter voor sites en projecten wordt gebruikt, worden alleen de overeenkomende projecten binnen de overeenkomende sites opgenomen. Als een filter voor opnemen leeg wordt gelaten, worden alle overeenkomsten opgenomen. Alle filters kunnen worden ingevoerd als specifieke tekenreeksen of als jokertekenpatronen. Als u meerdere filters wilt gebruiken, kunt u deze scheiden door een puntkomma.

Mapalias

Een mapalias synchroniseert de verschillende referenties waaruit een connector mogelijk leest. Een toepassing kan bijvoorbeeld verwijzen naar een map als \\mssql01-prod\sources, maar in een script wordt hiernaar verwezen als \\mssql01-prod.company.com\sources. In dit geval verwijzen de twee verschillende referentiepunten naar dezelfde map, maar zo wordt het niet weergegeven in de herkomstdiagrammen. Wanneer u het alias toevoegt, wordt de bronnaam gesynchroniseerd en worden de diagrammen met elkaar in overeenstemming gebracht.