De Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-server beheren

In deze sectie worden de verschillende opties voor connectiviteit en beheer beschreven die beschikbaar zijn nadat u Qlik Gegevensgateway - Directe toegang hebt geïnstalleerd.

Verbinding maken met Qlik Cloud via een proxyserver

Als u de proxyconnectiviteit niet tijdens de initiële installatie hebt geconfigureerd, kunt u dit later doen met behulp van de onderstaande opdrachten. U kunt ook dezelfde opdrachten uitvoeren om bestaande instellingen van de proxyserver te bewerken.

Beperkingen en overwegingen

• Alleen HTTP-proxyschema's worden ondersteund.

• Proxyservers die zijn geconfigureerd voor het onderscheppen van SSL-verbindingen (om inhoud te inspecteren of vanwege andere beveiligingsmaatregelen) worden niet ondersteund.

• Naast HTTPS gebruikt de gateway voor directe toegang ook het WSS-protocol (WebSocket Secure). Zorg er daarom voor dat uw firewall en proxyserver (als u die wilt gebruiken) zo zijn ingesteld dat uitgaande WSS-verbindingen zijn toegestaan.

Connectiviteit van de proxyserver inschakelen

U kunt de connectiviteit van de proxyserver als volgt inschakelen of bewerken:

1. Open een opdrachtprompt als een beheerder en wijzig de werkmap naar de submap ConnectorAgent (C:\Program Files\Qlik\ConnectorAgent\ConnectorAgent in het geval van een standaardinstallatie).

2. Voer dan de volgende opdracht uit:

Syntaxis:

connectoragent qcs set_config --proxy_url http://host:port --proxy_username username --proxy_password password

Voorbeeld:

connectoragent qcs set_config --proxy_url http://myproxy:1212 --proxy_username admin --proxy_password f56weqs@

3. Start de Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service opnieuw, zoals beschreven in De Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service beheren.

Connectiviteit van de proxyserver uitschakelen

U kunt de connectiviteit van de proxyserver als volgt uitschakelen:

1. Open een opdrachtprompt als een beheerder en wijzig de werkmap naar de submap ConnectorAgent (C:\Program Files\Qlik\ConnectorAgent\ConnectorAgent in het geval van een standaardinstallatie).

2. Voer dan de volgende opdracht uit:

connectoragent qcs set_config --proxy_url ""

3. Start de Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service opnieuw, zoals beschreven in De Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service beheren.

De URL van de Qlik Cloud-tenant bijwerken

U kunt de URL van de Qlik Cloud-tenant desgewenst bijwerken.

Ga als volgt te werk:

1. Op de server met de gateway voor directe toegang, opent u een opdrachtprompt als een beheerder en wijzigt u de werkmap in de submap ConnectorAgent (C:\Program Files\Qlik\ConnectorAgent\ConnectorAgent in het geval van een standaardinstallatie).

2. Voer dan de volgende opdracht uit:

Syntaxis:

connectoragent qcs set_config --tenant_url URL

Voorbeeld:

connectoragent qcs set_config --tenant_url mytenant.us.qlikcloud.com

3. Start de Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service opnieuw, zoals beschreven in De Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service beheren.

InformatieVoor het bijwerken van de URL van de Qlik Cloud-tenant moet u ook een nieuwe registratiesleutel genereren, zoals beschreven in Fase twee: installeer de Gateway voor directe toegang op een server achter een firewall die uw gegevensbronnen beschermt (en deze moet registreren in Beheerconsole, zoals beschreven in Stage vier: ga terug naar de Beheerconsole en registreer de gegevensgateway).

De instellingen bekijken van de huidige server van de gateway voor directe toegang

U kunt de instellingen van de huidige server van de gateway voor directe toegang bekijken,

Ga als volgt te werk:

1. Op de server met de gateway voor directe toegang, opent u een opdrachtprompt als een beheerder en wijzigt u de werkmap in de submap ConnectorAgent (C:\Program Files\Qlik\ConnectorAgent\ConnectorAgent in het geval van een standaardinstallatie).

2. Voer dan de volgende opdracht uit:

connectoragent qcs show_config

Uw huidige instellingen worden getoond.

Voorbeeld:

connector-agent starting....
    --tenant_url "elastic.example"
    --proxy_url ""
    --proxy_username ""
    DirectAccessAgent Control Program completed successfully.

De Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service beheren

U moet de Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service opnieuw opstarten nadat u een instelling hebt gewijzigd van de server van de gateway voor directe toegang. U kunt de service ook via een ander account uitvoeren.

De service starten, stoppen of opnieuw opstarten

Op de server van de gateway voor directe toegang, voert u een van de volgende methoden uit om de service te stoppen, starten of herstarten:

• Open de Windows Services-console en stop, start of herstart de Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service.
  • Open een opdrachtprompt als een beheerder en wijzig de werkmap naar de submap ConnectorAgent (C:\Program Files\Qlik\ConnectorAgent\ConnectorAgent in het geval van een standaardinstallatie). Voer vervolgens de volgende opdrachten uit:

connectoragent service stop

Er wordt een bevestiging getoond dat het stoppen van de service is geslaagd.

connectoragent service start

Er wordt een bevestiging getoond dat het starten van de service is geslaagd.

De service via een ander account uitvoeren

De Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service wordt standaard via het lokaal systeemaccount uitgevoerd. Als u de service via een ander account wilt uitvoeren, klik dan met de rechtermuisknop Qlik Gegevensgateway - Directe toegang in de Windows Service-console en selecteer het tabblad Aanmelden. Selecteer vervolgens Dit account en geef de accountgegevens op. Als u klaar bent, slaat u uw instellingen op en herstart u de service.

Beschikbare opdrachtcategorieën

Open een opdrachtprompt als een beheerder en wijzig de werkmap naar de submap ConnectorAgent (C:\Program Files\Qlik\ConnectorAgent\ConnectorAgent in het geval van een standaardinstallatie.

Voer vervolgens de volgende opdracht uit:

connectoragent help

De volgende lijst wordt getoond:

• service - Zie De Qlik Gegevensgateway - Directe toegang-service beheren.
  • qcs - Moet voorafgaan aan alle gedocumenteerde opdrachten, met uitzondering van service-opdrachten.

Voorbeeld:

connectoragent qcs show_config

• setup - Alleen bedoeld ter ondersteuning.
  • repository - Alleen bedoeld ter ondersteuning.
  • configuration - Alleen bedoeld ter ondersteuning.