Voorspellende gegevens aanmaken

Nadat u uw model hebt toegepast, kunt u voor nieuwe gegevens voorspellingen maken.

Tot nu toe hebben we bestaande klantengegevens gebruikt om een machine-learning-model aan te maken. Het doel van dit proces is om met behulp van machine learning bepaalde patronen te herkennen zodat we die op de nieuwe gegevens kunnen toepassen.

Een andere toepassing is om alleen de SHAP-waarden in de trainingdata te analyseren. Die informatie op zich is ook heel waardevol.

Meer informatie over het werken met voorspellingen in Qlik AutoML, vindt u in Voorspellingen maken voor gegevensverzamelingen.

De eerste stap in het proces is om een dataset te kiezen waarop u uw model gaat toepassen om voorspellingen te maken. Vervolgens configureert u de gewenste kenmerken voor de output en genereert u de bestanden.

Open in Catalogus uw nieuwe ML-implementatie. ML Model Management gaat open.

1. Onderaan rechts in de ML Model Management-interface klikt u op Voorspelling maken.

2. Klik op Deelvenster Experimentconfiguratie om het deelvenster Voorspellingsconfiguratie te openen indien dit nog niet is geopend.

3. Hierna moet u uw toe te passen gegevensverzameling selecteren. Onder Gegevens toepassen klikt u op Gegevensverzameling selecteren.

4. Selecteer de gegevensverzameling Customer churn data - apply.csv die we aan het begin van de zelfstudie hebben geïmporteerd.

5. Vergelijk de schema's van de training en pas de gegevensverzamelingen toe. Omdat u tijdens de training kenmerken hebt gedeselecteerd, heeft uw toe te passen gegevensverzameling meer velden dan de trainingsgegevensverzameling. Dit is geen reden tot zorg. Bij het genereren van voorspellingen negeert AutoML velden van de toe te passen gegevensverzameling die niet in de trainingsgegevensverzameling voorkomen.

6. Klik in het deelvenster Voorspelling configureren op de optie Naam gegevensverzameling voorspelling. Typ een naam voor de gegevensverzameling (of stel de standaardnaam in), kies een ruimte en klik vervolgens op Bevestigen.

7. Selecteer onder Voorspellingsopties de gegevensverzamelingen die u met deze voorspelling wilt genereren. Deselecteer in dit geval SHAP en Fouten, selecteer SHAP coördineren (dit zet een draaitabel om in een standaardformaat zodat de gegevens van alle inbegrepen velden kunnen worden geanalyseerd). Sta toe dat AccountID in de indexkolom wordt gebruikt.

Weergave van voorspellingen van gegevensverzamelingen in ML Model Management

Configuratiemenu en schema's van gegevensverzamelingen bij het aanmaken van voorspellingen.

Klik op Opslaan en nu voorspellen. Het proces kan worden opgevolgd in Gegevensverzameling voorspellingen.

U kunt de resultaten in Catalogus bekijken door de klikken op Openen in het pop-upvenster dat verschijnt.

Na het uitvoeren van een voorspelling kunt u een app beginnen te bouwen met behulp van de nieuwe gegevensverzamelingen. Ga naar het volgende onderwerp.