Styling med text och former

För att göra dina berättelser övertygande kan du lägga till stilistiska element. Text, hyperlänkar och former är bra exempel.

I den här delen hittar du ämnen som hjälper dig lägga till stilistiska element till insikterna. Du kan lägga till och formatera element enligt storlek, färg, teckensnitt m.m.

Lägga till text på bilder

Du kan lägga till olika typer av text på en berättelsesida.

Gör följande:

1. Gå till storytelling-vyn och klicka på Text.

Dialogen Textobjekt öppnas.

2. Dra valfritt textformat till sidan.

Textobjektet placeras på bilden och fästs på rutnätet. Du kan använda piltangenterna på tangentbordet för att flytta den fritt.

3. Dubbelklicka utanför textobjektet eller klicka på Redigera.
  4. Skriv din text.
  5. Klicka utanför textobjektet eller klicka på Redigera.

Texten sparas.

Formatera text på bilder

På en sida i en berättelse kan du formatera dina texter med verktygsfältet för textformatering. Du kan ändra färg, storlek, teckensnitt och justering. Dessutom har du möjlighet att lägga till länkar och bokmärken.

Verktygsfältet för textformatering för styckestextobjekt.

Verktygsfält för textformatering.

Anteckning om informationOm du vill aktivera ett textobjekt för formatering dubbelklickar du på det.

Ändra teckenstilar

Gör följande:

1. I storytelling-vyn dubbelklickar du på det textobjekt du vill formatera. Eller, klicka på textobjektet och klicka på Redigera.

Verktygsfältet för textformatering visas.

2. Markera texten som du vill formatera.

3. Klicka på något eller några av alternativen Text-fetstil, Text-kursiv och Text-understruken.
  4. Klicka utanför textobjektet eller klicka på Redigera.

Textens teckenstil ändras.

Ändra teckenstorlek för stycken

Gör följande:

1. I storytelling-vyn dubbelklickar du på det textobjekt i Stycke som du vill formatera. Eller, klicka på textobjektet och klicka på Redigera.

Verktygsfältet för textformatering visas.

2. Markera texten som du vill ändra storlek på.

3. Klicka på Pil ned bredvid indikatorn för teckenstorlek och välj en storlek. XS, S, M, L eller XL.
  4. Klicka utanför textobjektet eller klicka på Redigera.

Textens storlek ändras.

Ändra teckenstorlek för rubriker

Gör följande:

1. I storytelling-vyn klickar du på det textobjekt i Rubrik som du vill formatera.

2. Dra i ett av hörnen för att ändra teckenstorlek.

3. Klicka utanför textobjektet eller klicka på Redigera.

Textens storlek ändras.

Ändra paragrafers textjustering

Gör följande:

1. I storytelling-vyn dubbelklickar du på det textobjekt i Stycke som du vill formatera. Eller, klicka på textobjektet och klicka på Redigera.

Verktygsfältet för textformatering visas.

2. Klicka i textstycket som du vill justera.
  3. Klicka på Vänsterjustera, Högerjustera eller Centrera.
  4. Klicka utanför textobjektet eller klicka på Redigera.

Textjusteringen ändras.

Anteckning om informationVänsterjustering är standard.

Ändra textfärg

Gör följande:

1. I storytelling-vyn dubbelklickar du på det textobjekt du vill formatera. Eller, klicka på textobjektet och klicka på Redigera.

Verktygsfältet för textformatering visas.

2. Markera texten som du vill ändra färg på.

3. Klicka på Pil ned invid färgrutan i verktygsfältet.

En färgpalett visas.

4. Klicka på en färg i paletten.

5. Klicka utanför textobjektet eller klicka på Redigera.

Färgen appliceras på texten.

Lägga till en form på en sida

Du kan lägga till olika typer av former på en sida.

Gör följande:

1. Gå till storytelling-vyn och klicka på Former.

Formbiblioteket öppnas.

2. Dra valfri form till sidan.

Formen placeras på bilden och fästs på rutnätet. Du kan använda piltangenterna på tangentbordet för att flytta den fritt.

Formen placeras på sidan.

Formatera former på en sida

I verktygsfältet för form-formatering kan du välja mellan följande alternativ:

• Färg

Ändra färg på en form

Gör följande:

1. I storytelling-vyn klickar du på den form du vill formatera.

Ett verktygsfält med färgalternativ visas.

2. Klicka på färgrutan i verktygsfältet.

En färgpalett visas.

3. Klicka på en färg.

4. Klicka utanför formen.

Färgen appliceras på formen.