Presentera berättelser

Medan du sammanställer din berättelse kan du se hur den ser ut inför en publik genom att spela upp den. Den tar upp hela webbläsarvyn. Du ser hur dina ögonblicksbilder, live data-ark, texter, former och visuella effekter ser ut.

Om publiken ställer frågor kan du komma åt de data som dina ögonblicksbilder och live data-ark bygger på i realtid. På det sättet kan du hitta dolda berättelser att presentera och styra din berättelse i en ny riktning.

Du kan spela upp din berättelse som om du presenterar den för en publik. Det finns kontroller som du kan använda för att navigera fram och tillbaka genom bilderna. På en sida med ett infogat realtidsark måste du först klicka på arket innan du kan börja välja alternativ i den.

Starta uppspelningsläget

Gör följande:

• I storytelling-vyn klickar du på Arrow right Spela upp berättelse.

Berättelsen öppnas och kan spelas upp med början på den aktuella bilden.

Tips: Du kan också börja spela upp en berättelse genom att högerklicka på den i appöversikten eller berättelsenavigeraren, och välja Spela upp på snabbmenyn.
Observera: På en pekenhet kan du zooma in och ut på bilden genom att använda nypgesten. Du kan inte göra urval i realtidsark när du zoomar in.

Visa information om datapunkter

Gör följande:

• Hovra över en datapunkt för att visa ett verktygstips med datapunktsinformation.

Arbeta med ett realtidsdataark

För att arbeta med och göra urval i ett realtidsark måste du klicka någonstans på arket först.

Gör följande:

• Klicka på realtidsdataarket.

Nu kan du göra urval i arket.

Observera: Du kan inaktivera möjligheten att göra urval genom att klicka utanför realtidsarket, eller genom att navigera till en annan sida.

Mer information finns i Välja i ett realtidsdataark.

Stänga uppspelningen

Gör följande:

• För att stänga uppspelningen klickar du på Cancel eller trycker på Esc-tangenten.