Burstrapporter med rapportfilter

Med burstrapporter i tabellrapporter med Qlik Cloud-analys kan en enda rapportuppgift användas för att skicka rapportuppgifter till flera mottagare och varje mottagare erhålla olika delmängder av appdat

Använd burstrapporter genom att skapa rapportfilter och definiera dem på mottagarnivån i din distributionslista.

I din distributionsfil kan du referera till filternamn som skapas i Qlik Sense-appen för varje mottagare. De här filtren skapas under fliken Filter i avsnittet Rapporter i den app som används som källa vid rapportgenerering. På så sätt kan rapportdata filtreras specifikt för enskilda mottagare.

Slutmålet är att konfigurera en enda rapportuppgift så att den har flera olika typer av utdata, beroende på vem som tar emot rapporten och vilka filter som tillämpas på dem som mottagare.

Exempel på arbetsflöde

Anta att varje chef i ditt företag ska få en försäljningsrapport varje månad, men de ska inte få aggregerade globala data för företaget. Du vill bara att de ska få aggregerade data för deras regionala avdelning i företaget. Samtidigt ska en beslutsfattare på hög nivå få en kopia av rapporten tillsammans med data för alla divisioner. Du kan slutföra följande steg:

1. Skapa en mall som visar en nivå för ett Avdelning-fält. Inom det nästlar du sedan fälten Chef, Försäljning och andra relevanta fält.

2. Skapa filter för varje avdelning. För varje filter begränsar du data så att de endast omfattar ett värdeurval på ett Avdelning-fält.

3. I distributionslistan lägger du till alla chefer som mottagare av rapportuppgifterna från appen och kopplar varje chef till deras respektive avdelningsfilter. Samtidigt kan den verkställande ledningen läggas till som mottagare utan filter.

4. Skapa en rapportuppgift och lägg till alla chefer som mottagare. Varje mottagares rapport kommer bara att inkludera data för deras avdelning. Den verkställande ledningen kommer att se ett separat avsnitt med all information för varje avdelning.

I följande tabell ser du hur den här rapporten kan konfigureras.

Konfigurering av rapportuppgift för ett exempelscenario med burstrapport
Mottagare Avdelning Filternamn för användaren Mottagen utdata
NorthManager@example.com Nordamerika NorthAmerica_Dist_Filter Rapport med försäljning och prestanda för chefer i Nordamerika.
SouthManager@example.com Sydafrika SouthAmerica_Dist_Filter Rapport med försäljning och prestanda för chefer i Sydamerika.
EUManager@example.com Europa Europe_Dist_Filter Rapport med försäljning och prestanda för chefer i Europa.
AsiaManager@example.com Asien Asia_Dist_Filter Rapport med försäljning och prestanda för chefer i Asien.
AfricaManager@example.com Afrika Africa_Dist_Filter Rapport med försäljning och prestanda för chefer i Afrika.
GlobalExecutive@example.com Alla avdelningar (Inga filter) Rapport med försäljning och prestanda för alla avdelningar. Alla avdelningar har sitt eget avsnitt.

Hur kan jag implementera något i stil med detta?

För att göra något som liknar det här exemplet behöver du konfigurera dina rapportfilter och din distributionslista. Se följande hjälpämnen för mer information:

Ytterligare filter och datasäkerhet med avsnittsåtkomst

Avsnittsåtkomst tillhandahåller förutom rapportfilter ett ytterligare lager med filter och datasäkerhet. Du kan använda avsnittsåtkomst för att kontrollera datareduktionen för rapportmottagare som har lagts till som användare i din Qlik Cloud-klientorganisation.

Mer information finns i Tabellrapporter och avsnittsåtkomst.