Qlik Cloud Government

Qlik Cloud är tillgängligt i flera utgåvor med stöd för kundernas varierande behov, bland annat den offentliga sektorn i USA. Qlik Cloud Government är bara tillgänglig för den offentliga sektorn i USA och skiljer sig från utgåvan av Qlik Cloud som Qlik erbjuder för kommersiellt bruk på grund av de säkerhetsprotokoll som krävs inom offentlig sektor i USA. Se Qlik Cloud säkerhet, efterlevnad och sekretess för en sammanfattning av efterlevnadscertifieringar och -bestyrkanden.

Qlik ser till att hålla båda plattformserbjudandena synkroniserade vad avser produktens egenskaper och funktioner så långt som möjligt.

I det här ämnet anges funktionsskillnader mellan den kommersiella versionen av Qlik Cloud och Qlik Cloud Government. I dokumentationsuppsättningen av Qlik Cloud finns stöd för båda versionerna med skillnaderna angivna.

Anteckning om information

Mer information om nya och förbättrade funktioner i Qlik Cloud Government finns i Vad är nytt i Qlik Cloud. Filtrera sedan objekt för att granska specifikt Qlik Cloud Government-relaterad information.

Qlik Cloud

Qlik Cloud-analys- och Qlik Cloud Data Integration-användare och -administratörer kan få tillgång till meddelanden i produkter, resurser för introduktion, hjälp i produkter, videor, enkäter och feedback samt alternativ för branschgenomgångar. De har även åtkomst till Qlik-meddelanden för aktiviteter som schemalagt underhåll. Detta innehåll finns tillgängligt i resurscentret. Mer information finns i Komma igång och inlärningsalternativ.

Anteckning om informationResurscentret och tillhörande funktioner är inte tillgängliga i Qlik Cloud Government-gränssnittet. Användare kan dock få tillgång till vissa av dessa funktioner direkt från Qlik-forumet, Qlik-support- och Qlik-utbildningswebbplatserna.

Qlik Cloud-analys

I det här delavsnittet anges funktionsskillnader mellan den kommersiella versionen av Qlik Cloud-analys och Qlik Cloud Government.

Analyser för affärsanvändare

• Qlik Sense Mobile SaaS-appen för iOS och Android kan inte användas med Qlik Cloud Government. Om din organisation använder mobil teknik kan den webbläsarbaserade versionen av Qlik Sense vara tillgänglig i ett iOS- eller Android-operativsystem. Kontakta administratören för din Qlik Cloud Government-klientorganisation för att fastställa tillgängligheten. Mer information finns i Qlik Sense Mobile SaaS och Systemkrav och webbläsare som stöds.

• Aviseringar används för att övervaka data och för att upptäcka outliers och avvikelser. Alla aviseringsfunktioner är tillgängliga i Qlik Cloud Government utom avisering i Qlik Sense Mobile. Mer information finns i Övervaka data med aviseringar.

Skapa analyser och visualisera data

• Med visualiseringskomplement kan du utöka visualiseringsfunktionerna i Qlik Sense genom att använda standardwebbtekniker. Komplement från tredje part stöds i Qlik Cloud Government. Användning av komplement från tredje part kan dock behöva definieras och godkännas som en del av en Agency Authority to Operate, beroende på vilka säkerhets- och efterlevnadskrav din organisation ska uppfylla. Mer information om komplement finns i Hantera komplement.

• Med hjälp av Qlik Sense GeoOperations och Qlik GeoCoding kan du använda geografiska beräkningar och funktioner som att beräkna rutter eller reseområden. GeoOperations kan användas med Qlik Cloud Government. Qlik GeoCoding är inte tillgängligt i Qlik Cloud Government. Mer information finns i Sökning från en punkt till en adress och Qlik Sense GeoOperations.

• Qlik AutoML hittar mönster i dina data och använder dem för att göra prognoser om framtida data. Med hjälp av maskininlärningsexperiment kan du samarbeta med andra användare och integrera dina prognosanalyser i Qlik Sense-appar. Förutom att göra prognoser kan du göra en djupgående analys av de viktigaste funktionerna som påverkar det förutspådda resultatet. Qlik Cloud Government har inte stöd för Qlik AutoML. Mer information finns i Maskininlärning med Qlik AutoML.

• Tabellrapporter är en funktion som är tillgänglig i en Qlik Sense-app som drivs via mervärdesprenumerationen för Qlik Reporting Service. Med tabellrapporter kan du konfigurera mycket anpassningsbara burstrapporter i Microsoft Excel-filformat och leverera dem till interna och externa intressenter. Tabellrapportering är inte tillgängligt i Qlik Cloud Government.

Qlik Reporting Service är tillgänglig i Qlik Cloud Government för andra rapportanvändningsfall – specifikt, rapporter med Qlik programautomatisering och direkt via det offentliga API:t.

Mer information finns i Tabellrapporter med Qlik Cloud-analys.

• Analys av de viktigaste drivkrafterna är ett inbyggt verktyg som är tillgängligt i Qlik Sense-appar för att hjälpa dig att identifiera och visualisera de underliggande faktorerna som driver beteenden i dina data. Analys av de viktigaste drivkrafterna är inte tillgängligt i Qlik Cloud Government. Mer information finns i Hitta de viktigaste drivkrafterna bakom dina data med analys av de viktigaste drivkrafterna.

Läser in och modellerar analysdata

• Med Qlik SAP NetWeaver Connector kan du effektivt ladda data till en Qlik Sense-app från SAP NetWeaver. Information kan lagras i flera olika databaser i SAP-arkitekturen, till exempel SAP BI/BW, ett SAP ERP- eller CRM-system. Denna koppling är tillgänglig med Qlik Cloud Government, och den är tillgänglig i Qlik Cloud-analys med en extra licens. Mer information finns i SAP NetWeaver (endast på engelska).

• Qlik Cloud Government stöder anslutning med Snowflake-databaser. Den stöder dock inte Snowflake-nyckelparkoppling eller möjligheten att ändra rollen från standardinställningen. Mer information hittar du i Skapa en Snowflake-anslutning (endast på engelska) och Välj och läs in data från en Snowflake-databas (endast på engelska).

Lokalt installerad programvara för Qlik Cloud-analys

• Qlik DataTransfer är ett enkelt Windows-program som du kan använda för att ladda upp data från lokala datakällor till Qlik Sense utan att använda brandväggstunnel. Kunder kan välja att använda Qlik DataTransfer som en del av sin implementering av Qlik Cloud Government. Verktyget stöder krypterad kommunikation men är inte FIPS-kompatibelt (Federal Information Processing Standards). Qlik Cloud Government-användare kan använda det i sina implementeringar efter egen riskbedömning. Mer information finns i Installera Qlik DataTransfer. Qlik DataTransfer kan inte hämtas från Qlik Cloud Government, men kan hämtas från Produkthämtningar.

• Qlik Lineage-kopplingar är en tilläggsmodul till Qlik Cloud-analys. Dessa kopplingar extraherar ursprungsdata från QlikView, QlikSense (klienthanterat), externa BI-verktyg samt datakällor. Därefter kan du komma åt en grafisk framställning av dataresan genom att välja Påverkansanalys i ett utrymme som har definierats i en Qlik Catalog-tjänst-klientorganisation som är mål. Den här funktionen är tillgänglig i Qlik Cloud Government när den är konfigurerad för att köras i ett FIPS 140-2-godkänt driftsläge (FIPS-läge). Mer information finns i Qlik-ursprungskopplingar. Qlik Lineage Connector är en lokalt installerad programvara som kan hämtas från Produkthämtningar.

• Qlik Cloud Government stöder användning av Qlik Data Gateway – direktåtkomst endast när Windows-servern är konfigurerad för att köras i ett FIPS 140-2-godkänt driftsläge (FIPS-läge). Mer information finns i Systemkryptografi.

Qlik Cloud Data Integration

Qlik Cloud Data Integration är en tjänst på företagsnivå som automatiskt och kontinuerligt överför data från lokala system till Qlik Cloud. Även om Qlik Cloud Data Integration-gränssnittet och -verktygen finns tillgängliga i Qlik Cloud Government fungerar det inte utan licens bortsett från möjligheten att skapa datapipelines.

Mer information finns i Qlik Cloud Data Integration.

Qlik Data Gateway – dataflytt gör att du kan flytta data från företagets datakällor och SaaS-program till mål som stöds via en strikt utgående, krypterad och ömsesidigt autentiserad koppling. Genom att inte behöva öppna ingående brandväggsportar ger Qlik Data Gateway – dataflytt en säker och tillförlitlig metod för att få tillgång till företagsdata.

Anteckning om information

Qlik Cloud Government stöder användning av Qlik Data Gateway – dataflytt när Linuxplattformen där Qlik Data Gateway – dataflytt är installerad är konfigurerad för att köras i ett FIPS 140-2-godkänt driftsläge, även känt som "FIPS-läge".

Mer information finns i Qlik Data Gateway – dataflytt.

Anteckning om informationQlik Cloud Government har inte stöd för SaaS-programkopplingar för Qlik Cloud Data Integration.

Qlik Cloud Administration

I det här delavsnittet anges administreringsskillnader mellan den kommersiella versionen och Qlik Cloud Government.

Systemhantering

Samverkan med klienthanterade Qlik-produkter

• Appar kan exporteras från Qlik Sense Enterprise on Windows och importeras av Qlik Cloud Government. Mer information finns i Exportera appar och Ladda upp appar.

• Qlik Cloud Government-användare kan inte importera appar som exporterats från QlikView. QlikView-appar går inte att använda med Qlik Cloud Government. Mer information finns i Exportera appar och Ladda upp appar.

Utöka Qlik Cloud Government

• Qlik CLI är ett kommandoradsgränssnitt som ger åtkomst till alla offentliga API:n i Qlik Cloud via en kommandorad. Kunder kan välja att använda Qlik CLI för att implementera Qlik Cloud Government. Verktyget stöder krypterad kommunikation men är inte FIPS-kompatibelt (Federal Information Processing Standards). Qlik Cloud Government-användare kan använda det i sina implementeringar efter egen riskbedömning. Qlik CLI kan hämtas från qlik-cli.

• Qlik programautomatisering är ett kodlöst visuellt gränssnitt som låter Qlik Sense SaaS-användare bygga automatiska arbetsflöden för analys och data genom att integrera program och tjänster som finns utanför din Qlik-miljö.

• Qlik Cloud Government har stöd för en delmängd av Qlik-interna kopplingar och kopplingar från tredje part. Mer information finns i Qlik programautomatisering (endast på engelska).

• Det anpassade kodblocket stöds inte i Qlik Cloud Government-klientorganisationer. Mer information finns i Anpassad kod i Qlik programautomatisering (endast på engelska).

Driftsätta Qlik Cloud Government

• Prenumerationsprocessen på Qlik Cloud Government skiljer sig från motsvarande process för Qlik Cloud. Du kan till exempel inte skapa din klientorganisation manuellt eller använda My Qlik-portalen för att köpa och hantera prenumerationen. Kontakta din primära supportrepresentant hos Qlik.