Profielinstellingen

Op de pagina Profielinstellingen in Qlik Cloud kunt u instellingen beheren voor items zoals waarschuwingen, abonnementen, ruimten en de Qlik Sense Mobile SaaS-app.

Ga naar uw profielinstellingen door uw gebruikersprofielmenu in Qlik Cloud te openen en klik op Profielinstellingen.

InformatieAls u uw profielinstellingen wilt wijzigen als eigenaar van het serviceaccount, ga dan naar Profielinstellingen in My Qlik. Ga voor meer informatie naar Uw accountinstellingen beheren in My Qlik.

Profielinstellingen in Qlik Cloud

Menu Profielinstellingen in Qlik Cloud.

Profiel

U kunt de voorkeurstaal, tijdzone en regionale instellingen voor het maken van apps instellen. Bekijk de rollen die aan u zijn toegewezen.

Om uw wachtwoord te resetten en multifactorauthenticatie te configureren, klikt u op Accountinstellingen of opent u Profielinstellingen vanuit My Qlik.

Meldingen

Stel in wanneer en hoe u op de hoogte wilt worden gebracht van wijzigingen in ruimten, opmerkingen, waarschuwingen, automatiseringen, processen van machine learning, gegevensintegratie en woordenlijsten. Standaardmeldingen zijn standaard globaal ingesteld. U kunt ook aangepaste meldingen instellen voor specifieke items.

Standaardmeldingen bevat de volgende secties:

Ruimten: meldingen over wanneer u bent toegevoegd aan of verwijderd uit een ruimte, of wanneer de machtigingen voor een ruimte zijn bijgewerkt. Ga voor meer informatie naar Ruimtemeldingen beheren.

Apps: tenant-beheerders en analysebeheerders kunnen meldingen ontvangen als de app niet meer kan laden. Gebruikers kunnen meldingen ontvangen als een geplande lading van een app is mislukt, gestopt of uitgeschakeld. U moet eigenaar zijn van (toegewezen zijn aan) het laadschema om deze melding te ontvangen. U kunt meldingen ontvangen voor één app door Meer te selecteren bij een individuele app en vervolgens Meldingen te selecteren. Ga voor meer informatie naar Apps.

Scripts: u ontvangt meldingen als ladingen van een script zijn mislukt of als een geplande lading waarvan u de eigenaar bent is mislukt, gestopt of uitgeschakeld. Ga voor meer informatie naar Scripteditor gebruiken.

Opmerkingen: meldingen wanneer u bent uitgenodigd om een opmerking te bewerken of als u in een opmerking bent genoemd. Ga voor meer informatie naar Meldingen.

Waarschuwingen: melding wanneer een waarschuwing is geactiveerd, een waarschuwing is gestopt of niet kan worden geëvalueerd of wanneer u aan een waarschuwing bent toegevoegd. Ga voor meer informatie naar Aanpassen van waarschuwingsmeldingen.

Automatiseringen: melding wanneer het uitvoeren van een automatisering mislukt.

AutoML: melding wanneer een ML-implementatie wordt gemaakt, een experimentversie gereed is, de training van een model is voltooid of een voorspelling is gemaakt.Ga voor meer informatie naar Meldingen voor Qlik AutoML configureren.

Woordenlijsten: meldingen wanneer er een woordenlijstterm wordt gemaakt, verwijderd of bijgewerkt. Ga voor meer informatie naar Werken met bedrijfswoordenlijsten.

Gegevenstaken: meldingen voor de uitvoering van gegevenstaken in Qlik Cloud Gegevensintegratie. Ga voor meer informatie naar Meldingen ontvangen bij wijzigingen van de bewerking.

Gegevensgateways: meldingen voor de uitvoering van gegevensgateways. Ga voor meer informatie naar Meldingen ontvangen bij wijzigingen van de bewerking.

Aangepaste meldingen

Als u wijzigingen aanbrengt aan meldingen op ruimteniveau of itemspecifieke meldingen (bijvoorbeeld een afzonderlijke app of opmerking), overschrijven deze instellingen de standaard meldingsinstellingen voor die specifieke ruimte of het item. Deze wijzigingen worden behandeld in de sectie Aangepaste meldingen van de pagina Profielinstellingen. In deze sectie kunt u wijzigingen resetten en aanbrengen voor specifieke meldingen.

Leveringsopties voor meldingen

Selecteer een of meer opties voor meldingen.

Webmeldingen: In de browser als u Qlik Cloud gebruikt.

Pushmeldingen: Naar uw mobiel, als u de Qlik Sense Mobile SaaS-app geïnstalleerd hebt. Ga voor meer informatie naar Pushmeldingen beheren.

E-mail: Meldingen worden verzonden naar het e-mailadres dat voor het account is geregistreerd.

E-mailsamenvatting: Bepaalde meldingen worden verzameld in één enkele e-mail, die dagelijks wordt verzonden naar het e-mailadres dat voor het account is geregistreerd. U kunt de starttijd instellen voor uw dagelijkse samenvatting.

Om de levering van al uw pushmeldingen, meldingen van e-mail en e-mailsamenvattingen tijdelijk stop te zetten, klikt u rechtsboven aan op de pagina Profielinstellingen op Meldingen pauzeren. Webmeldingen worden in deze periode nog wel verzonden. Deze meldingen worden tijdelijk gepauzeerd tot u deze hervat door op Meldingen hervatten te klikken. U kunt deze meldingen hervatten op de pagina Profielinstellingen in de meldingsinstellingen voor een ruimte of in de meldingsinstellingen voor een individuele bron (zoals een opmerking). Wanneer u de meldingen weer inschakelt, ontvangt u geen meldingen die u zou hebben ontvangen toen u de meldingen tijdelijk had gepauzeerd.

Beheer

Ruimten: bekijk lijsten met gedeelde en beheerde ruimten in de tenant. Beschikbare acties: ruimtedetails bekijken, ruimte verwijderen.

Qlik Sense Mobile: Pushmeldingen beherenBeheer de apparaten die worden gebruikt voor Qlik Sense Mobile SaaS of download de app.

API‑sleutels: genereer nieuwe API‑sleutels.

Overig

Onder Tools kunt u de volgende producten downloaden die u kunt gebruiken met Qlik Cloud:

• Qlik Sense Mobile SaaS app openen.

• Qlik Sense Desktop: installatie op locatie voor lokale en offline analyse. U kunt ook de installatie van Qlik Sense Desktop verifiëren.

• Qlik DataTransfer: uploaden van lokale gegevens naar de cloud.

• Qlik Lineage Connectors: uUpload herkomst- en metagegevens van uw on-premises BI-tools en gegevensbronnen naar Qlik Cloud.

Voor een alternatieve methode voor het downloaden van Qlik-producten raadpleegt u Installatiebestanden downloaden.