Math-processor

Voert calculatie- en wiskundige bewerkingen uit op kolommen die getallen bevatten.-

Met de Math-processor kunt u waarden van en tussen kolommen in een transformatiestroom berekenen.

Eigenschappen van math

Eigenschappen die geconfigureerd moet worden om waarden van kolommen te berekenen.

Configuratie
Eigenschap Configuratie

Functienaam

• Optellen, aftrekken, vermendigvuldigen en delen: voert een bewerking/berekening uit op de kolom met een andere kolom met een vaste waarde: optellen (+), vermenigvuldigen (x), aftrekken (-) of delen (/).

• Logaritme: berekent het logaritme met grondtal 10 op basis van de kolom.

• Absolute waarde berekenen: berekent de absolute waarde voor alle numerieke waarden in de kolom.

• Cosinus: berekent de the goniometrische cosinus op basis van de kolom.

• Exponentieel: berekent het exponentieel van de kolomgetallen.

• Max: maakt een vergelijking met een andere kolom of een constante en retourneert de grootste waarde.

• Min: maakt een vergelijking met een andere kolom of een constante en retourneert de kleinste waarde.
  • Modulo: berekent de rest bij een deelbewerking.

• Natuurlijke logaritme: berekent het natuurlijke logaritme op basis van een kolom.

• Negatie: voert een negatie op de kolomgetallen uit.

• Machtsverheffen: vermenigvuldigt tot de macht van een andere kolom of constante.

• Sinus: berekent de goniometrische sinus op basis van de kolomgetallen.
  • Worteltrekken: berekent de vierkantswortel van de kolomgetallen.

• Tangens: berekent de the goniometrische tangens op basis van de kolomgetallen.

Te verwerken kolommen

Selecteer de kolom of kolommen waarop u een functie in de lijst wilt toepassen.

Informatie

Als u dezelfde functie tegelijkertijd op meerdere kolommen wilt toepassen, klik dan op Pictogram Dialoogvenster openen om een structuurweergave te openen zodat u meerdere kolommen kunt selecteren.

Nieuwe kolom maken

Schakel deze optie in om een nieuwe kolom te maken na het toepassen van de functie. Als u deze optie niet inschakelt, wordt de bestaande kolom behouden en aangepast.

Om de naam van de processor te wijzigen, klikt u op het pictogram Bewerken Bewerken dat wordt weergegeven als de muisaanwijzer op de standaardnaam van de processor is geplaatst.

Om de beschrijving te wijzigen, klikt u op het pictogram Bewerken Bewerken dat wordt weergegeven als de muisaanwijzer op Beschrijving is geplaatst.