Begränsningar och överväganden

Du bör vara medveten om följande begränsningar och överväganden när du använder en MySQL-källa.

Begränsningar och överväganden för alla datauppgifter

• När MySQL är installerat i Windows samlas inte ändringar in från tabeller vars namn innehåller både versaler och gemener.
  • Om MySQL-databasen stoppas under Full Load, avslutas Full Load korrekt, men tabellerna i målet kan ha färre rader än källtabellerna.. Om det skulle inträffa kan du antingen starta om uppgiften eller läsa in tabellerna med de saknade raderna på nytt.
  • Unique Index/Primary Key som skapas för enbart del av kolumndata stöds inte. Om sådan Unique Index/Primary Key finns kommer den att skapas för hela målkolumnen.

Följande är ett exempel på ett statement som skapar en Unique Index/Primary Key med enbart del av kolumndata:

CREATE INDEX partial_name ON customer (name(10));

• Ändringar av beräknade (virtuella) kolumner samlas inte in.
  • Komprimering av binär loggtransaktion stöds inte.

• MySQL-konfigurationen primär-primär stöds inte.

• Redundans för klusternoder stöds inte.

• Registrering av ändringar från en krypterad binlog stöds inte.

• På grund av ett problem med MySQL ODBC-drivrutinen 8.0.027 eller senare, kanske tomma TEXT-kolumner inte kan replikeras korrekt under fullständig inläsning. Till exempel, om en tabellrad innehåller en TEXT-kolumn med ett värde, och samma kolumn i nästa rad innehåller ett tomt värde (men inte NULL), kommer båda raderna att visa värdet för den första raden på målet.

Begränsningar och överväganden endast för mellanlagringsuppgifter

• Galera-kluster stöds inte.

• Zero-datum stöds inte.

Begränsningar och överväganden endast för replikeringsuppgifter

• Samla in följande DDL:er stöds inte:

• Alla partitions-DDL:er
    • Drop Table
    • Rename Table
  • Ändringar äldre än ett år samlas inte in.
  • Använda statement alter table <table_name> add column <column_name> för att lägga till kolumner i början eller mitten av en tabell stöds inte. När statement alter table <table_name> add column <column_name> används för att lägga till en kolumn i mitten på en tabell kommer kolumnen i stället att läggas till i slutet av tabellen.
  • Zero-datum stöds enbart om både MySQL-baserade käll- och måldatabaser är konfigurerade som samma "Strict Mode" (On eller Off).
  • Transaktions-ID för XA-transaktioner kommer inte att visas i replikeringstabellen ChangeTable/Audit Table transaction_id Rubrik
  • Rubrikkolumnen AR_H_USER stöds för närvarande inte. Mer information om rubrikkolumner finns i Ändringstabeller.
  • Om en MySQL-tabell innehåller LOB och uppgiftens alternativ Replicate Lob columns är inaktiverat replikeras tabellen utan LOB-kolumnerna. Observera att detta enbart gäller kolumnerna MEDIUMBLOB, LONGBLOB, MEDIUMTEXT och LONGTEXT. Denna begränsning gäller inte kolumnerna BLOB, TINYBLOB, TEXT och TINYTEXT.