Beperkingen en overwegingen

U moet rekening houden met de volgende beperkingen en overwegingen wanneer u een MySQL-bron gebruikt.

Beperkingen en overwegingen voor alle gegevenstaken

• Wanneer MySQL wordt geïnstalleerd op Windows, worden wijzigingen van tabellen waarvan de namen zowel hoofdletters als kleine letters bevatten, niet vastgelegd.
  • Als de MySQL-database wordt gestopt tijdens Volledige lading, wordt de Volledige lading beëindigd, maar hebben de tabellen op het doel mogelijk minder rijen dan de brontabellen. Als dit gebeurt, herstart u de taak of herlaadt u de tabellen met de ontbrekende rijen.
  • Een unieke index-/primaire sleutel die is gemaakt op slechts een deel van de kolomgegevens wordt niet ondersteund. Als een dergelijke unieke index-/primaire sleutel wordt aangetroffen, wordt deze gemaakt op de volledige doelkolom.

Het volgende is een voorbeeld van een instructie waarmee een unieke index-/primaire sleutel wordt gemaakt met slechts een deel van de kolomgegevens:

CREATE INDEX partial_name ON customer (name(10));

• Wijzigingen aan berekende (virtuele) kolommen worden niet vastgelegd.
  • Compressie van binaire logboektransactie wordt niet ondersteund.

• De primaire configuratie voor MySQL wordt niet ondersteund.

• Failover van clusterknooppunten wordt niet ondersteund.

• De registratie van gegevens van een versleuteld binlogboek wordt niet ondersteund.

• Vanwege een probleem met de MySQL ODBC Driver 8.0.027 of later worden lege TEXT kolommen mogelijk niet correct gerepliceerd tijdens de volledige lading. Bijvoorbeeld als een tabelrij een TEXT-kolom bevat met een waarde en dezelfde kolom in de volgende rij een lege waarde (maar niet NULL) bevat, geven beide rijen de waarde van de eerste waarde voor het doel weer.

Beperkingen en overwegingen voor alleen tussenopslagtaken

• Galera-cluster wordt niet ondersteund.

• Nul-datums worden niet ondersteund.

Beperkingen en overwegingen voor alleen replicationtaken

• Het vastleggen van de volgende DDL's wordt niet ondersteund:

• Alle partitie-DDL's
    • Drop table
    • Tabelnaam wijzigen
  • Wijzigingen die ouder dan een jaar zijn, worden niet vastgelegd.
  • Het gebruiken van de alter table <table_name> add column <column_name>-instructie om kolommen toe te voegen aan het begin of het midden van een tabel wordt niet ondersteund. Wanneer de alter table <table_name> add column <column_name>-instructie wordt gebruikt om een kolom toe te voegen aan het midden van een tabel, wordt de kolom in plaats daarvan aan het einde van de tabel toegevoegd.
  • Nul-datums worden alleen ondersteund als zowel de bron als doel op MySQL gebaseerde databases worden geconfigureerd met dezelfde 'Strikte modus' (Aan of Uit).
  • De transaction-id van XA-transacties wordt niet weergegeven in de koptekst van de replication ChangeTable/Audit-tabel transaction_id .
  • De kopkolom AR_H_USER wordt momenteel niet ondersteund. Voor meer informatie over kopkolommen raadpleegt u Wijzigingstabellen.
  • Als een MySQL-tabel LOB's bevat en de optie Lob-kolommen repliceren van de taak is uitgeschakeld, wordt de tabel zonder de LOB-kolommen gerepliceerd. Let op: dit is alleen van toepassing op MEDIUMBLOB-, LONGBLOB-, MEDIUMTEXT- en LONGTEXT-kolommen. Deze beperking is niet van toepassing op BLOB-, TINYBLOB-, TEXT- en TINYTEXT-kolommen.