Homogen replikering

I följande delavsnitt beskrivs hur Data Movement gateway hanterar replikering från MySQL till MySQL-baserade mål. Observera att homogen replikering endast är relevant för replikeringsdataprojekt.

Anteckning om information

När en TIMESTAMP-kolumn replikeras konverteras tiden till UTC på målet.

Begränsningar och överväganden

Homogen replikering stöds inte med följande Data Movement gateway-konfigurationer eller åtgärder:

• Tillämpa endast ändringar-uppgifter
  • Stoppa och återuppta en uppgift
  • Starta en uppgift från en tidsmarkör
  • När Om måltabellen redan finns på uppgiftsinställningarnas flik Inställningar för fullständig laddning är inställd på Gör ingenting

datatyper

Datatyperna kommer att vara identiska med följande undantag:

Undantag
MySQL-källdatatyper MySQL-baserade måldatatyper
JSON LONGTEXT
Anteckning om information

När du använder datatyper från andra databasmotorer kommer datatypen på målet att vara den motsvarande MySQL-datatypen. Mer information om hur du använder externa datatyper finns i hjälpfunktionen för MySQL.

Sortering

Tabell- och kolumnsorteringar kommer att replikeras till målet. Datatyper som kan kombineras anges med en asterisk (*) i tabellen Datatyper som stöds.

För att stödja sorteringsreplikering måste DBA säkerställa att de sorteringar som definierats för MySQL-källdatabasen är samma som de som definierats för den MySQL-baserade måldatabasen.

Kolumner som inte kan nollställas och primära/unika indexnamn

Kolumner som inte kan nollställas och namn på primära/unika index bevaras under homogen replikering.