Behörigheter som krävs

Följande behörigheter måste beviljas användaren som angetts på fliken General i koppling-inställningarna för IBM DB2 for iSeries:

• USER CLASS = *USER (standardvärde)
  • Special authority = *NONE
  • Full Load: Läsbehörighet för källtabellerna.
  • CDC: Läsbehörigheter för journalen som definierats för IBM DB2 for iSeries koppling och för uppgiftens källtabeller.
  • SELECT behörighet för följande tabeller:

• QSYS2.SYSCOLUMNS

• QSYS2.SYSTABLES

Du måste även ställa in följande Authorities and Locks för IBM DB2 for iSeries databas:

• Journal Authority: *USE
  • Journal Library Authority: *EXECUTE
  • Journal Receivers Authority: *USE
  • Journal Receivers Library's Authority: *EXECUTE
  • File Authority (if specified): *USE
  • File Library Authority: *EXECUTE
  • Journal Lock: *SHRRD
  • Journal Receiver Lock: *SHRRD
  • File Lock (om specificerat): *SHRRD

*OBJEXIST krävs också för journalrättighet om något av följande är sant:

• *ALLFILE har angetts för filnyckeln.
  • Specificerat objekt finns inte i systemet.
  • *IGNFILSLT eller *IGNOBJSLT är specificerad som värde för journalkodval för någon vald journalkod.

Serverkonfiguration för DB2

Vid sällsynta tillfällen kan följande fel uppstå när IBM DB2 for iSeries slutpunkt används i en mellanlagring-uppgift:

SQL0666N SQL query exceeds specified time limit or storage limit

För att förhindra att detta fel uppstår ska du ställa in följande egenskaper för Data Movement gateway Job/UserID:

QRYSTGLMT=*NOMAX

QRYTIMLMT=*NOMAX

Mer information finns i https://www.ibm.com/docs/en/i/7.4?topic=ssw_ibm_i_74/cl/chgqrya.htm