Vereiste machtigingen

De volgende machtigingen moeten worden toegekend aan de gebruiker die is opgegeven op het tabblad Algemeen van de IBM DB2 for iSeries connector-instellingen:

• USER CLASS = *USER (standaardwaarde)
  • Speciale autoriteit = *GEEN
  • Volledige lading: Lees-machtigingen voor de brontabellen.
  • CDC: Leesmachtigingen voor het journaal dat is opgegeven voor de IBM DB2 for iSeries connector en voor de brontabellen van de taak.
  • SELECT-machtiging voor de volgende tabellen:

• QSYS2.SYSCOLUMNS

• QSYS2.SYSTABLES

U moet ook de volgende Autoriteiten en vergrendelingen instellen voor de IBM DB2 for iSeries-database:

• Journaal-autoriteit: *USE
  • Journaalbibliotheek-autoriteit: *EXECUTE
  • Journaalontvangers-autoriteit: *USE
  • Autoriteit van bibliotheek van journaalontvangers: *EXECUTE
  • Bestandsautoriteit (indien opgegeven): *USE
  • Bestandsbibliotheekautoriteit: *EXECUTE
  • Journaalvergrendeling: *SHRRD
  • Vergrendeling journaalontvanger: *SHRRD
  • Bestandsvergrendeling (indien opgegeven): *SHRRD

*OBJEXIST is ook vereist voor de journaalautoriteit als enige van de volgende opties waar zijn:

• *ALLFILE is opgegeven voor de bestandssleutel.
  • Opgegeven object bestaat niet op het systeem.
  • *IGNFILSLT of *IGNOBJSLT is opgegeven voor de selectiewaarde voor de journaalcode voor alle geselecteerde journaalcodes.

DB2-serverconfiguratie

In zeldzame situaties kan de volgende fout optreden wanneer u het IBM DB2 for iSeries-eindpunt gebruikt in een Tussenopslag-taak:

SQL0666N SQL query exceeds specified time limit or storage limit

Als u wilt voorkomen dat deze fout optreedt, stelt u de volgende kenmerken in voor de Data Movement gateway Job/UserID(s):

QRYSTGLMT=*NOMAX

QRYTIMLMT=*NOMAX

Voor meer informatie raadpleegt u https://www.ibm.com/docs/en/i/7.4?topic=ssw_ibm_i_74/cl/chgqrya.htm