De Editor voor laden van gegevens gebruiken

Maak en voer load-scripts voor gegevens uit vanuit de editor voor laden van gegevens en maak verbindingen naar gegevensbronnen. Na het laden zijn de gegevens in de app beschikbaar voor analyse.

Klik op Editor voor laden van gegevens in de navigatiebalk van het tabblad Voorbereiden om de editor voor het laden van gegevens te openen.

Editor voor laden van gegevens

Editor voor laden van gegevens, met geopende gegevensbronnen

Werkbalk

Werkbalk met de meestgebruikte opdrachten voor de editor voor laden van gegevens.

Zie Het load-script opslaan, Fouten in het load-script voor gegevens opsporen en Load-scripts uitvoeren om gegevens in apps te laden voor meer informatie over het load-script voor gegevens.

Geschiedenis

In Geschiedenis kunt u een eerdere versie van uw load-script bekijken en beheren.

Geschiedenis van het load-script beheren

Gegevensbronnen

Voeg gegevens toe aan uw app en load-script.

Gegevens toevoegen

Onder Gegevens toevoegen kunt u de gegevenscatalogus openen. Met de gegevenscatalogus kunt u gegevens laden uit alle bestaande gegevensverzamelingen waartoe u toegang hebt. Met de gegevenscatalogus kunt u gegevens uit meerdere gegevensverzamelingen tegelijk laden.

Gegevens laden vanuit de gegevenscatalogus

Gegevensverbindingen

Onder Gegevensverbindingen kunt u sneltoetsen naar veelgebruikte gegevensbronnen (databases of externe bestanden) opslaan. Hier maakt u ook een selectie van de gegevens die u wilt laden. Gegevensverbindingen worden gesorteerd op de ruimtes waar u toegang toe hebt.

Ga voor meer informatie naar Analysegegevens laden en Gegevens selecteren in load-scripts.

Teksteditor

U kunt de scriptcode schrijven en bewerken in de teksteditor. De regels in het script zijn genummerd en de syntaxiscomponenten zijn gemarkeerd met een kleurcode. De werkbalk voor de teksteditor bevat opdrachten voor Zoeken en vervangen, Helpmodus, Ongedaan maken en Opnieuw Het beginscript bevat enkele vooraf gedefinieerde instellingen voor regionale variabelen, bijvoorbeeld SET ThousandSep=, die u optioneel kunt bewerken.Ga voor meer informatie naar Regionale instellingen voor apps en scripts aanpassen.

Zie Load-scripts bewerken en Overzicht scriptsyntaxis voor meer informatie over script.

Secties

U kunt uw script verdelen in secties, zodat het beter leesbaar en eenvoudiger te onderhouden wordt. De secties worden uitgevoerd van boven naar beneden.

Als u gegevens hebt toegevoegd met Gegevens toevoegen, hebt u een sectie in het load-script voor gegevens genaamd Automatisch gegenereerde sectie die de scriptcode bevat die is vereist voor het laden van de gegevens.

Ga voor meer informatie naar Load-scripts organiseren.

Uitvoer

Met Uitvoer geeft u de status automatisch opslaan weer en alle berichten die worden gegenereerd tijdens de uitvoering van het script.