Voorbeelden van opmerkingen

Volg dit voorbeeld om opmerkingen te maken en delen.

Voorbeeld: Een opmerking maken in een persoonlijke ruimte

Opmerkingen die u in uw persoonlijke ruimte maakt, kunnen alleen door uzelf worden bekeken.

Doe het volgende:

1. Open een werkblad in een app in een persoonlijke ruimte of in een gedeelde of beheerde ruimte.
  2. Selecteer Opmerkingen op de werkbalk van het werkblad.

Opmerkingen selecteren
    App in shared space.

3. Selecteer Persoonlijk in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens Add Nieuwe opmerking maken. De opmerking wordt gemaakt in uw persoonlijke ruimte.

Nieuwe opmerking maken
    Create new note.

4. Voer een titel en omschrijving voor de opmerking in. Selecteer A om de opmaakwerkbalk te openen.

Een titel en omschrijving voor de opmerking invoeren
    Enter title and text for note.
  5. Klik met de rechtermuisknop op een diagram om een snapshot aan een opmerking toe te voegen.

Snapshot toevoegen aan een opmerking
    Add snapshot to note.

De snapshot is toegevoegd aan de opmerking.

Snapshot toegevoegd aan de opmerking
    Snapshot added to note.

6. Selecteer Previous Terug om het bewerken te voltooien en een lijst met uw opmerkingen te bekijken. U kunt al uw opmerkingen ook bekijken en openen door Verkennen te selecteren in de navigatiebalk van Qlik Sense en vervolgens Opmerkingen te selecteren.

Lijst met opmerkingen
    List of notes.

Voorbeeld: Een opmerking maken en samenwerken in een gedeelde of beheerde ruimte

Opmerkingen die u maakt in een gedeelde of beheerde ruimte kunnen door alle leden van de ruimte worden bekeken. Bovendien kunt u andere leden toestaan de opmerking te bewerken.

U kunt snapshots toevoegen aan een opmerking vanuit privé- of openbare werkbladen in gedeelde of beheerde ruimten. Alle leden van de ruimte kunnen de snapshots in de opmerking bekijken. Maar omdat alleen u toegang hebt tot uw privéwerkbladen, kunnen ander leden niet naar het werkblad gaan als ze   Weergeven in app selecteren bij de snapshot in de opmerking.

In het volgende voorbeeld wordt getoond hoe een opmerking in een gedeelde ruimte wordt gemaakt. Dezelfde stappen zijn van toepassing op een beheerde ruimte.

Doe het volgende:

1. Open een openbaar werkblad in een app in een gedeelde ruimte. Ga voor meer informatie naar Een werkblad openbaar maken.

2. Selecteer Opmerkingen op de werkbalk van het werkblad.

Opmerkingen selecteren
    App in shared space.

3. Selecteer een gedeelde ruimte in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens  Nieuwe opmerking maken. De opmerking wordt gemaakt in de gedeelde ruimte.

Nieuwe opmerking maken in de gedeelde ruimte
    Create new note in shared space.
  4. Voer een titel en omschrijving voor de opmerking in.
  5. Klik met de rechtermuisknop op een diagram en selecteer vervolgens Snapshot toevoegen aan opmerking.
  6. Selecteer een gebruiker of typ @ om een ander lid van de gedeelde ruimte te vermelden. Ze krijgen hiervan een melding op de navigatiebalk in Qlik Sense.

Lid van een ruimte taggen
    Tag space member.
  7. Selecteer User Toegang aanpassen om de machtigingen voor de opmerking te wijzigen. Wijzig de machtigingen in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Gebruikers beheren
    Manage users.

Een gebruiker die lid is van de ruimte kan nu in de opmerking reageren.

In een opmerking reageren
    Response in note.

Voorbeeld: Een privé-opmerking maken en de inhoud ervan later met anderen delen

Persoonlijke ruimten zijn privé, daarom kunnen opmerkingen die u in deze ruimte maakt niet door anderen worden bekeken. Als u een opmerking maakt, wilt u mogelijk eerst een concept maken in uw persoonlijke ruimte voordat u deze opmerking deelt met anderen in een gedeelde of beheerde ruimte.

U kunt een opmerking maken in een persoonlijke ruimte vanuit een app of werkblad in een gedeelde of beheerde ruimte. Als u klaar bent, kunt u een nieuwe opmerking maken in een gedeelde of beheerde ruimte en de inhoud van de privé-opmerking kopiëren en plakken in de nieuwe opmerking.

In de nieuwe opmerking zijn alleen snapshots die zijn gemaakt in apps in dezelfde gedeelde of beheerde ruimte als de opmerking zichtbaar voor andere gebruikers in die ruimte. Snapshots die zijn gemaakt in apps in uw persoonlijke ruimte of in apps in een andere ruimte dan de gedeelde of beheerde ruimte van de opmerking zullen niet zichtbaar zijn voor anderen.

In het volgende voorbeeld wordt getoond hoe een opmerking in een gedeelde ruimte wordt gemaakt. Dezelfde stappen zijn van toepassing op een beheerde ruimte.

Doe het volgende:

1. Open een app in een gedeelde ruimte.

App in een gedeelde ruimte
    App in shared space.

2. Open een werkblad in de app. In dit voorbeeld is het werkblad openbaar, zodat anderen naar het werkblad van de opmerking kunnen navigeren.

App in een gedeelde ruimte
    App in shared space.

3. Selecteer Opmerkingen op de werkbalk van het werkblad.

Opmerkingen selecteren
    App in shared space.

4. Selecteer Persoonlijk in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens Add Nieuwe opmerking maken. De opmerking wordt gemaakt in uw persoonlijke ruimte.

Nieuwe opmerking maken
    Create new note.

5. Voer een titel en omschrijving voor de opmerking in.
  6. Klik met de rechtermuisknop op een diagram en selecteer vervolgens Snapshot toevoegen aan opmerking.

Voltooide opmerking in een persoonlijke ruimte
    Completed note in personal space.

7. Selecteer alle inhoud en kopieer de inhoud van de opmerking.

8. Selecteer Previous Terug om het bewerken te voltooien en een lijst met uw opmerkingen in uw persoonlijke ruimte te bekijken.

Opmerking in een persoonlijke ruimte
    Completed note in personal space.

9. Selecteer de gedeelde ruimte die de app bevat waarin u snapshots van het diagram hebt gemaakt en selecteer vervolgens Nieuwe opmerking maken. De opmerking wordt gemaakt in de gedeelde ruimte.

Nieuwe opmerking maken in een gedeelde ruimte

Create new note in shared space.

10. Voer een titel in voor de opmerking en plak de inhoud van de opmerking uit de persoonlijke ruimte.

Opmerking in een gedeelde ruimte
    Note in shared space.

11. Selecteer een gebruiker of typ @ om een ander lid van de gedeelde ruimte te vermelden. Ze krijgen hiervan een melding op de navigatiebalk in Qlik Sense.

Lid van een ruimte taggen
    Tag space member.
  12. Selecteer User Toegang aanpassen om de machtigingen voor de opmerking te wijzigen. Wijzig de machtigingen in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Gebruikers beheren
    Manage users.

Een gebruiker die lid is van de ruimte kan nu in de opmerking reageren.

In een opmerking reageren
    Response in note.