Datatyper som stöds

I följande tabell visas de PostgreSQL-källdatatyper som stöds och deras standardmappning till Data Movement gateway-datatyper.

Vid replikering till ett PostgreSQL-baserat mål är käll- och måldatatyperna desamma, bortsett från de undantag som beskrivs i Homogen replikering.

Information om hur du visar den datatyp som mappas i målet finns i delavsnittet för den mål-koppling du använder.

Datatyper som stöds
PostgreSQL-datatyper Data Movement gateway-datatyper

INTEGER

INT4

SMALLINT

INT2

BIGINT

INT8

NUMERIC

NUMERIC(28,6)

NUMERIC(p,s)

Om precisionen är =< 38, då:

NUMERIC(p,s)

Om precisionen är => 39, då:

STRING

DECIMAL

NUMERIC(28,6)

DECIMAL(p,s)

Om precisionen är =< 38, då:

NUMERIC(p,s)

Om precisionen är => 39, då:

STRING

REAL

REAL4

DOUBLE

REAL8

SMALLSERIAL

INT2

SERIAL

INT4

BIGSERIAL

INT8

MONEY

NUMERIC(38,4)

Anteckning om information

Datatypen MONEY mappas till FLOAT i Microsoft SQL Server.

CHAR

WSTRING (1)

CHAR(n)

WSTRING (n)

VARCHAR(n)

Anteckning om information

VARCHAR utan längd (n) känns inte igen som en giltig datatyp av målslutpunkter. Om datatypen för en källkolumn har angetts till VARCHAR utan en explicit längd anger Data Movement gateway följaktligen en standardlängd på 8 000 byte.

Du kan ändra standardinställningen genom att ställa in följande interna parameter till önskad längd:

unboundedVarcharMaxSize

Mer information om inställning av interna parametrar finns i PostgreSQL.

WSTRING (n)

TEXT

NCLOB

BYTEA

BLOB

TIMESTAMP

DATETIME

TIMESTAMP (z)

DATETIME

DATE

Anteckning om informationData Movement gateway stöder endast ISO-formaterade DATE-textformat (standard). Om andra format används kommer ett fel att genereras. Du kan ändra datumformatet i filen postgresql.conf eller med hjälp av PGDATESTYLE-miljövariabeln. Du kan också ändra datumformatet på databasnivå.

DATE

TIME

TIME

TIME (z)

TIME

INTERVAL

STRING (128) - 1 YEAR, 2 MONTHS, 3 DAYS, 4 HOURS, 5 MINUTES, 6 SECONDS

BOOLEAN

BOOLEAN

ENUM

STRING (64)

CIDR

STRING (50)

INET

STRING (50)

MACADDR

STRING (18)

BIT (n)

STRING (n)

BIT VARYING (n)

STRING (n)

UUID

STRING

TSVECTOR

CLOB

TSQUERY

CLOB

XML

CLOB

POINT

STRING (255) "(x,y)"

LINE

STRING (255) "(x,y,z)"

LSEG

STRING (255) "((x1,y1),(x2,y2))"

BOX

STRING (255) "((x1,y1),(x2,y2))"

PATH

CLOB "((x1,y1),(xn,yn))"

POLYGON

CLOB "((x1,y1),(xn,yn))"

CIRCLE

STRING (255) "(x,y),r"

JSON

Anteckning om information

JSON-data läses och skrivs med hjälp av en bred sträng (där varje tecken upptar två byte). När du replikerar JSON-kolumner till ett PostgreSQL-mål ska du därför ställa in den begränsade lob-storleken till två gånger den maximala JSON-längden. Om JSON-data till exempel är 4 KB anger du värdet för begränsad lob-storlek till 8 kB.

NCLOB

JSONB

Anteckning om information

JSONB-data läses och skrivs med hjälp av en bred sträng (där varje tecken upptar två byte). När du replikerar JSONB-kolumner till ett PostgreSQL-mål ska du därför ställa in den begränsade lob-storleken till två gånger den maximala JSONB-längden. Om JSONB-data till exempel är 4 kB anger du värdet för begränsad lob-storlek till 8 kB.

NCLOB

ARRAY

NCLOB

COMPOSITE

NCLOB

INT4RANGE STRING (255)
INT8RANGE STRING (255)
NUMRANGE STRING (255)
TSRANGE STRING (255)
INT4MULTIRANGE STRING (255)
INT8MULTIRANGE STRING (255)
NUMMULTIRANGE STRING (255)
TSMULTIRANGE STRING (255)

CHARACTER VARYING

Om längd anges:

WSTRING (LENGTH)

Om ingen längd anges:

WSTRING (8000)

TINTERVAL

WSTRING(255)

Anteckning om informationDatatypen PostGIS stöds inte.