Ondersteunde gegevenstypen

De volgende tabel toont de PostgreSQL-brongegevenstypen en de standaard toewijzingen voor Data Movement gateway-gegevenstypen.

Bij het repliceren naar een PostgreSQL-doel, zijn de bron- en doelgegevenstypen hetzelfde, afgezien van de uitzonderingen die worden beschreven in Homogene replicatie.

Voor informatie over hoe u het gegevenstype kunt bekijken dat is gekoppeld in het doel, raadpleegt u de sectie voor de doelconnector die u gebruikt.

Ondersteunde gegevenstypen
PostgreSQL-gegevenstypen Data Movement gateway-gegevenstypen

INTEGER

INT4

SMALLINT

INT2

BIGINT

INT8

NUMERIC

NUMERIC(28,6)

NUMERIC(p,s)

Als precisie =< 38, dan:

NUMERIC(p,s)

Als precisie => 39, dan:

STRING

DECIMAL

NUMERIC(28,6)

DECIMAL(p,s)

Als precisie =< 38, dan:

NUMERIC(p,s)

Als precisie => 39, dan:

STRING

REAL

REAL4

DOUBLE

REAL8

SMALLSERIAL

INT2

SERIAL

INT4

BIGSERIAL

INT8

MONEY

NUMERIC(38,4)

Informatie

Het MONEY-gegevenstype wordt toegewezen aan FLOAT in Microsoft SQL Server.

CHAR

WSTRING (1)

CHAR(n)

WSTRING (n)

VARCHAR(n)

Informatie

VARCHAR zonder een lengte (n) wordt door doeleindpunten niet herkend als een geldig gegevenstype. Dus als een gegevenstype van een bronkolom wordt ingesteld op VARCHAR zonder een expliciete lengte, stelt Data Movement gateway een standaardlengte van 8000 bytes in.

U kunt de standaardinstelling wijzigen door de volgende interne parameter in te stellen op de vereiste lengte:

unboundedVarcharMaxSize

Voor informatie over het instellen van interne parameters gaat u naar PostgreSQL.

WSTRING (n)

TEXT

NCLOB

BYTEA

BLOB

TIMESTAMP

DATETIME

TIMESTAMP (z)

DATETIME

DATE

InformatieData Movement gateway ondersteunt alleen ISO-geformatteerde tekstuele DATE-notaties (standaardinstelling). Als er andere notaties worden gebruikt, wordt er een fout gegenereerd. U kunt de datumnotatie wijzigen in het postgresql.conf bestand om de omgevingsvariabele PGDATESTYLE gebruiken. U kunt de datumnotatie ook op databaseniveau wijzigen.

DATE

TIME

TIME

TIME (z)

TIME

INTERVAL

STRING (128) - 1 YEAR, 2 MONTHS, 3 DAYS, 4 HOURS, 5 MINUTES, 6 SECONDS

BOOLEAN

BOOLEAN

ENUM

STRING (64)

CIDR

STRING (50)

INET

STRING (50)

MACADDR

STRING (18)

BIT (n)

STRING (n)

BIT VARYING (n)

STRING (n)

UUID

STRING

TSVECTOR

CLOB

TSQUERY

CLOB

XML

CLOB

POINT

STRING (255) "(x,y)"

LINE

STRING (255) "(x,y,z)"

LSEG

STRING (255) "((x1,y1),(x2,y2))"

BOX

STRING (255) "((x1,y1),(x2,y2))"

PATH

CLOB "((x1,y1),(xn,yn))"

POLYGON

CLOB "((x1,y1),(xn,yn))"

CIRCLE

STRING (255) "(x,y),r"

JSON

Informatie

Het lezen en schrijven van JSON-gegevens wordt uitgevoerd met een brede tekenreeks (waarbij elk teken 2 bytes inneemt). Stel de beperkte LOB-grootte daarom in op twee keer de maximale JSON-lengte als u JSON-kolommen naar een PostgreSQL-doel gaat repliceren. Als bijvoorbeeld de JSON-gegevens 4 KB zijn, stel de beperkte LOB-grootte dan in op 8 KB.

NCLOB

JSONB

Informatie

Het lezen en schrijven van JSONB-gegevens wordt uitgevoerd met een brede tekenreeks (waarbij elk teken 2 bytes inneemt). Stel de beperkte LOB-grootte daarom in op twee keer de maximale JSONB-lengte als u JSONB-kolommen naar een PostgreSQL-doel gaat repliceren. Als bijvoorbeeld de JSONB-gegevens 4 KB zijn, stel de beperkte LOB-grootte dan in op 8 KB.

NCLOB

ARRAY

NCLOB

COMPOSITE

NCLOB

INT4RANGE STRING (255)
INT8RANGE STRING (255)
NUMRANGE STRING (255)
TSRANGE STRING (255)
INT4MULTIRANGE STRING (255)
INT8MULTIRANGE STRING (255)
NUMMULTIRANGE STRING (255)
TSMULTIRANGE STRING (255)

CHARACTER VARYING

Als de lengte is opgegeven:

WSTRING (LENGTH)

Als er geen lengte is opgegeven:

WSTRING (8000)

TINTERVAL

WSTRING(255)

InformatieHet PostGIS-gegevenstype wordt niet ondersteund.