Homogen replikering

I följande delavsnitt beskrivs hur Data Movement gateway hanterar replikering från PostgreSQL till PostgreSQL-baserade mål. Observera att homogen replikering endast är relevant för replikeringsdataprojekt.

Vid homogen replikering replikeras källkolumnens och tabellens sorteringar till målet enligt beskrivningen i Kolumn- och tabellsortering.

Begränsningar och överväganden

Homogen replikering stöds inte med följande Data Movement gateway-konfigurationer eller åtgärder:

• Tillämpa endast ändringar-uppgifter
  • Stoppa och återuppta en uppgift
  • Starta en uppgift från en tidsmarkör
  • När Om måltabellen redan finns på uppgiftsinställningarnas flik Inställningar för fullständig laddning är inställd på Gör ingenting

Överväganden om och undantag för datatyper

Vid replikering från PostgreSQL till ett PostgreSQL-baserat mål är käll- och måldatatyper identiska för alla PostgreSQL-versioner som stöds, med följande undantag:

Undantag för datatyp i homogen replikering
PostgreSQL-källa PostgreSQL-mål

ENUM

STRING

COMPOSITE

STRING

NUMERIC

NUMERIC (28,6)

NUMERIC (p,s)

En numerisk matris med precision och skala.

NUMERIC

En numerisk matris utan precision och skala.

TINTERVAL
Anteckning om information

Eftersom PostgreSQL har avbrutit stödet för datatypen TINTERVAL kommer tabeller med denna datatyp inte att skapas på målet om måldatabasversionen inte stöder den.

INT4MULTIRANGE STRING (255)
INT8MULTIRANGE STRING (255)
NUMMULTIRANGE STRING (255)
TSMULTIRANGE STRING (255)

Se även kommentaren om replikering av JSON-datatyper i Datatyper som stöds.

Kolumn- och tabellsortering

Vid replikering från PostgreSQL till ett PostgreSQL-baserat mål kommer kolumn- och tabellsorteringar att replikeras till målet.

Anteckning om information

För att stödja sorteringsreplikering måste DBA säkerställa att de sorteringar som definierats för PostgreSQL-källdatabasen är samma som de som definierats för den PostgreSQL-baserade måldatabasen.

Kolumner som inte kan nollställas och primära/unika indexnamn

Kolumner som inte kan nollställas och namn på primära/unika index bevaras under homogen replikering.

Replikering av partitionerade tabeller

För att replikera partitionerade tabeller från PostgreSQL till ett PostgreSQL-baserat mål måste du göra följande:

1. Skapa manuellt de överordnade och underordnade tabellerna i måldatabasen.
  2. Definiera en separat uppgift för att replikera till dessa tabeller.
  3. Ställ in alternativetTrunkera före laddning i Full load.